avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate marianconta

Activitate marianconta

Inainte.
Buna ziua.
Am urmatoarea situatie.
In contextul oug 3/2017 am modificat D010 la data de 01.02.2017 din profit in micro. Pe data de 01.03.2017, prin exceptia care tine de capitalul social, am modificat din nou D010, din micro in profit, raportare trimestru. La ANAf 6 mi s-a spus ca nu e bine, ca trebuia sa vin pana pe data de 27.02.2017 cu declaratia, ca in situatia mea am depasit termenul si ca trebuie sa ma amendeze.
Ce parere aveti ?
Am gasit.
Legea 207/2015, Codul de procedura fiscala, art. 159.
Subiect inchis.
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca o societate aflata in insolventa cu datorii la taxe locale (impozitul pe cladiri nu este achitat la zi), poate sa vanda un bun, o hala industriala. Daca puteti sa ma ajutati si cu trimitere la lege, mi-ar prinde foarte bine.
Multumesc frumos pentru intelegere.
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti din ce este compusa cifra de afaceri din punct de vedere TVA, pentru o societate care trece de la TVA lunar la TVA Trimestrial.
Multumesc frumos.
Buna seara.
Am majorat valoarea unui mijloc fix si as vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmezi pentru actualizarea valorii la directia de impozite si taxe locale .
Multumesc frumos.
Buna ziua.
Am deschis un punct de lucru in judetul Brasov. Am facut actele la registrul comertului, dar nu stiu ce mai trebuie sa fac. Cred ca mai am de facut ceva formalitati pe la primarie, corect ? Stiu ca mai trebuie sa-mi iau si registru unic de control, dar nu prea stiu ce trebuie sa fac la primarie.

Multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut. Este clar ca trebuie sa pui in practica poprirea, dar cred ca exista o solutie de mijloc cu care sa protejezi si salariatul, colegul tau.

In codul de procedura civila avem:
Art. 729: Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1)Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

In opinia mea o solutie ar fi sa-i opresti o suma mica, dar de bun simt, pana la clarificarea situatiei. Acolo scrie clar "pana la", asta inseaman 1 leu pana la o treime. Nu ii sugerez sa opresti la misto 1 leu, propun sa gandesti cu echilibru, astfel incat sa gasesti o solutie de bun simt pentru toata lumea.
E doar o solutie, o parere.
O zi buna tuturor.
Buna ziua.
O societate comerciala doreste sa produca carbuni/mangal, cod 2014 Fabricarea altor produse chimice organice, de baza, si as vrea sa stiu de ce autorizatii are nevoie. Imi imaginez ca imi trebuie de la mediu, pompieri, obligatoriu, dar nu stiu daca mai am nevoie si de alte autorizari.
Ma puteti ajuta ? Multumesc.
Răspuns la discuția Angajare, certificat medical
In ambele situatii ma refer la conditii normale de munca, activitate forestiera, si merg si eu pe solutia de a nu se obtine un certificat medical nou. Totusi, doamna de la cabinetul de medicina muncii este de alta parere. Chiar si in situatia in care s-ar impune o noua vizita la cabinetul de medicina muncii, vorbim de acelasi examen clinic, nimic in plus.
Multumesc frumos pentru raspuns.