Probabil din punct de vedere organizatoric, un pic tine, Spitalul Judetean Ilfov e in Bucuresti, de exemplu, si DRPCIV Bucuresti si Ilfov sunt in acelasi loc aceeasi cladire chiar, dar din punct de vedere postal nu tine. Daca scrieti pur si simplu, dupa adresa, municipiul Bucuresti si adresa e corecta in rest, va ajunge. Credeti-ma, deoarece am trimis si eu scrisori si au ajuns.
Buna ziua! Am cautat pe forum si nu am gasit sa se fi pus aceasta intrebare, daca s-a mai pus imi cer scuze. In presa s-a vehiculat faptul ca vechile adeverinte de la angajator (cele valabile multiple zile) sunt nule acum si ca acum trebuie zilnic completata adeverinta respectiva. Mentionez ca avem doi colegi din acelasi sat care vin impreuna cu aceeasi masina 45 de km si alti doi colegi care trec peste o limita de judet, deci nu poate fii vorba de o zona metropolitana desi distanta nu e mare. Chiar trebuie sa sciem 4 hartii pe zi, timp de 20 de zile lucratoare? Mi se pare risipa. (a se vedea [ link extern ] )
calarasanu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua! Nu sunt jurist, dar si noi suntem intr-un domeniu similar (ce implica montaj mobila la domiciliul clientului) si am scris foaie de parcurs pentru autovehicule transport marfa, ordin de deplasare (se gasesc formulare tipice la librarii), o lista cu toate adresele clientilor din ziua respectiva (ca sa vada politistul traseul despre care e vorba), si declaratia pe propria raspundere cu optiunea bifata "deplasare in interes profesional". Pana acum nu am primit amenda desi colegii au fost opriti de politie. Faptul ca marfa ce urmeaza a fii livrata e in masina probabil ca e un aspect important (se vede cand omul merge la munca nu la distractie)
Am fost, nu m-a oprit nimeni pe drum dar m-a oprit politia in alt context si daca am vazut ca domnul politist e amabil l-am intrebat daca sunt permise deplasarile in contextul mentionat mai sus si a zis ca da, daca nu are cu ce sa mearga acasa e permis sa il duca cineva de la firma, si a zis ca am nevoie de declaratie pe propria raspundere cu bifa "deplasare in interes profesional" pentru mine, si el cu adeverinta normala care ii da dreptul sa se deplaseze intre domiciliu si punctul de lucru al firmei. In orice caz, nu prea am de ales, trebuie sa il duc acasa, nu pot sa il fortez sa doarma in duba la sediul firmei, (ar fi incomod) si el nu are unde sa gareze duba pe strada lui in localitatea de domiciliu (e o duba mare).
Multumesc pentru raspunsul rapid. E vorba de adeverinta pe propria raspundere, cu bifa deplasare in interes profesional?
Cum as putea evidentia orele suplimentare? Exista vreun formular? Natura muncii lui (transport marfa si asigurarea montajului ei) il face sa se intoarca din cursa la ore tarzii de multe ori, mai ales cand e vorba de clienti din localitati mai indepartate. As putea face dovada prezentand foaia lui de drum sau ordinul de deplasare pentru a dovedi ca el tocmai s-a intors din cursa? Practic atunci cand se intoarce in timpul zilei nu are nevoie sa fie dus pentru ca exista maxi-taxi, transport in comun intre cele 2 localitati.
Buna ziua,
Am un angajat care se intoarce de la montaj marfa la domiciliul clientului la ore relativ tarzii, si i s-a stricat masina si maxi taxi la ora aceea nu mai functioneaza. Pe ce temei as putea sa il duc inapoi la el in sat eu cu masina firmei? E permis? Mentionez ca e o distanta mare si nu se poate merge pe jos.
Foarte interesant e ca daca ati fi avut un caine sau pisica si locuiati relativ aproape de Dedeman ati fi putut merge in mod legal, deoarece la Dedeman se gaseste si mancare de caini (printre altele), completand declaratie, bifand optiunea pentru nevoile animalelor. Totusi daca ati fi cumparat un sac de mancare de caini si cateva cutii cu parchet si v-ar fi oprit politia venind de la Dedeman oare ati primi amenda pentru ca ati cumparat si lucruri care nu figureaza in declaratie? Dar daca nu mai aveau mancare de caini pe stoc, si ati veni inapoi cu mana goala, ar putea sa va dea amenda pentru ca ati mintit in declaratie? Ati facut bine ca ati comandat de pe internet.
Buna ziua! Ce acte trebuie sa aiba soferul cate transporta cu duba firmei sub 3.5 tone ? Ajunge ordinul de deplasare, avizul de expeditie a marfii (sau factura), si foaia de drum, cum era inainte sau mai trebuie completata adeverinta? Practic una din adeverinte am vazut ca e pentru persoanele fizice, si celalalt model pentru deplasarea de la domiciliu la sediul firmei. Nu gasesc sa fie o adeverinta specifica, daca firma il trimite sa duca marfa intr-un alt oras. Multumesc anticipat, este o intrebare importanta pentru mine.
A fost cineva azi de la noi de la firma la Selgros ca sa cumpere un palet cu lemne, si aparent nu se pot cumpara lemne pe firma (in ciuda faptului ca avem inclzire cu lemne la sediul firmei), doar pe persoana fizica.
E adevarat ca nu se pot cumpara lemne de catre firme, doar de catre persoane fizice? Ei pana la urma mi-au dat o factura pe persoana fizica.