avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate Moldoveanu Alina - Cabinet de avocat

Activitate Moldoveanu Alina - Cabinet de avocat

Răspuns la discuția Ordonanță de plată
1. Termenul de 20 de zile curge de la data comunicarii ordonantei;
2. Prin cererea in anulare se pot invoca numai aspecte legate de nerespectarea cerintelor prevazute de codul de procedura civila pentru emiterea ordonantei de plata sau cauze de stingere a obligatiei, ulterioare emiterii ordonantei;
3. Creditorul poate formula o cerere de chemare in judecata pe dreptul comun, pentru pretentiile respinse in procedura speciala a ordonantei de plata.
Răspuns la discuția Drept de uzucapiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca aveti vocatie la mostenire, care trebuie dezbatuta, atata timp cat detineti titlu de proprietate pentru terenul respectiv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie formulata actiune in tagada paternitatii, in conditiile art. 431 Cod civil. Actiunea in tagada paternitatii poate fi introdusa si de tatal biologic si de copil (art. 432 si art. 433 Cod civil).
In ceea ce priveste actiunea in contestarea filiatiei, aceasta poate fi introdusa de alte persoane decat cele sus mentionate (art. 434 Cod civil).
Răspuns la discuția divort
Se poate introduce actiune in instanta pentru desfacerea casatoriei, stabilirea locuintei minorului, pensie de intretinere etc. Sotul dumneavoastra a pus in discutie retragerea dumneavoastra din societate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider ca termenul general de prescriptie incepe de la data de 21.05.2015, acesta fiind momentul la care au luat la cunostinta despre existenta faptei ilicite, despre producerea pagubei si identificarea persoanei care raspunde de ea (conform celor inscrise in nota de constatare).
Referitor cauze de intrerupere a termenului de prescriptie, acestea sunt expres reglementate de art.2537 Cod civil, iar potrivit alin. 3 din această normă, prescripția se întrerupe prin constituirea ca parte civilă pe parcursul urmăririi penale sau în fața instanței de judecată până la începerea cercetării judecătorești; în cazul în care despăgubirile se acordă, potrivit legii, din oficiu, începerea urmăririi penale întrerupe cursul prescripției, chiar dacă nu a avut loc constituirea ca parte civilă.
Potrivit art. 20 alin. 2 din C.pr.pen. „Constituirea ca parte civilă se face în scris sau oral, cu indicarea naturii și a întinderii pretențiilor, a motivelor și a probelor pe care aceasta se întemeiază”.
In concluzie, trebuie analizate probele existente in dosarul penal si identificat daca s-au constituit parte civila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca nu au existat probe suficiente pentru a demonstra existenta tuturor elementelor constitutive ale infractiunii, sigur ca pagubitul se poate adresa instantei civile cu o actiune intemeiata pe raspundere civila delictuala pentru fapta proprie.
Răspuns la discuția Agresiune sexuală
Din punctul meu de vedere, aluziile cu conotatie sexuala nu reprezinta element material al infractiunii de agresiune sexuala.
Răspuns la discuția Cum sa procedez?
Daca nu ati fost chemat in judecata si nu s-a obtinut o hotarare definitiva in tot acest interval de 5 ani, a intervenit prescriptia dreptului material la actiune.
Se achita taxa judiciara de timbru de 0,20 lei/fata, deci 0,40 lei fata-verso.