Buna seara,
Multumesc de raspuns.
Am vorbit cu vecinii, insa nu exista modalitate de intelegere.
Am mai citit pe ici pe colo, si din cate inteleg, va fi nevoie sa formulez o actiune in granituire, dupa cum ati spus si dumneavoastra. Acest lucru poate dura si 2 ani, timp in care nu pot face cadastrul, si nu pot sa fac cereri de aprobare pentru construirea casei.
Dupa aceasta actiune judecatoreasca, daca voi castiga, va mai trebui sa obtin si o aprobare de demolare a gardului, lucru pe care il voi obtine tot prin ordin judecatoresc, ceea ce inseamna inca 1-2 ani.
Din cate am citit, pentru construirea gardului, e nevoie de aprobare de la primarie, aprobare ce se acorda (corectati-ma daca gresesc), pe terenul propriu.
Dat fiind ca acesti vecini au intrat cu gardul pe terenul meu (ceea ce face ca delimitarea terenului sa nu mai fie nici macar o linie dreapta, cum a fost pana acuma), si au intrat si pe teritoriul primariei, nu pot face plangere la primarie, pentru constructie abuziva, pentru care se plateste amenda + se face demolare, duma cum e descris si in aceasta lege?
Legea care prevede aceasta obligativitate este Legea nr.50/1991. Art 3- (1) litera d) e acesta:
„Constructiile civile, industriale, agricole, cele pentru sustinerea instalatiilor (...) se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, precum si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor, pentru: imprejmuiri (...).
Dupa cum scrie si in acest articol:
[ link extern ]
Multumesc.