avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate tothy

Activitate tothy

Buna ziua! In urma cu aproximativ 3 saptamani am avut un accident auto.
Usor, pot spune fiind lovita doar bara din spate, despagubirea ar fii indeva la 10.000 de lei.
Dupa cateva zile am fost programat la constatator de daune, am dus masina, dansul a facut poze, hartiile, in maxim 10 minute totul a fost gata.
In aceeasi saptamana am m-am dus la reprezentanta cu dosarul eliberat de la asigurator si am lasat masina acolo.
Dupa 2 saptamani, cei de la reprezentanta ma suna ca, asiguratorul verifica dosarul si se sisteaza toate lucrarile la masina mea.
Intrebarea mea este urmatoarea: As putea face ceva presiune pe asigurator pt a se "misca" mai repede, FIINDCA am nevoie de masina, si peste 3 saptamani sunt programat la RAR.
Multumesc pentru informare.
Dar, A a decedat prin anii 80, si de atunci familia stia despre casa ca i-a lasat pe numele lui B si a fiului sau, doar ca ceilalti sa nu ceara partea lor.
Daca acum nu pot afla sau ataca acest contract de vanzare cumparare atunci ceilalti nepotii celorlalte surori raman in paguba?
Mentionez ca nu a fost lasat nici un testament si nimic, deci si noi avem acelasi drept la acea casa ca si Bb
Va salut! Solicit parerea unei persoane cu bune cunostinte in domeniul dreptului!
Incerc sa fac o schema.
A,B,C,D- 4 surori nascute intr-e 1920-1930
Inafara de A. toate cele trei surori au urmasi (copii)
Casa parinteasca este trecuta pe numele lui A. (care nu are urmasi)
Sa zicem ca B are un baiat (sa-l numim Bb-deci Bb este nepotul lui A)
C are o fata (Cc-care este strabunica mea) deci eu cu A sunt ruda de gradul 4.
Intr-e timp cele 4 surori au decedat, iar acum Bb a vandut casa, despre care bunica mea (fata strabunicii mele) acum a aflat ca era pe numele lui A.
Desi familia stia ca era pe numele lui B si al fiului ei Bb.
Intrebarea mea este:
Pot sa merg la notarul public la care Bb a facut contractul de vanzare-cumparare cu noii proprietari, pentru a afla suma de bani pe care a vandut casa si eventual cine a fost martor la acest act de vanzare-cumparare?
Eventual urmasii celorlalte 2 fete au ceva parte din banii din vanzarea acelei case?
Va rog, ajutati-ma cat mai repede posibil! Va multumesc!!!
sper ca m-am facut de inteles
Pana la urma cum s-a rezolvat treaba?
In ce oras ai fost?
P.S. Vreau sa aplic si eu pentru un post de operator PC si ma intereseaza sa nu patesc la fel.
Mersi de raspuns!
In ultima perioada am observat pe mai multe retele de socializare cativa utilizatori care se ocupa cu pariurile sportive.
Mai exact acesti utilizatori fac zilnic cate un bilet din cateva evenimente sportive, iar ceilalti utilizatori pentru a putea intra in posesia acestor pronosticuri pentru o anumita perioada de timp sunt "rugati" sa faca o donatie in valoare de 100RON (ex. pe care l-am vazut eu) pe un anumit cont bancar.
Este legal asa ceva? Nu trebuie sa plateasca nimic statului persoanele care primesc aceste donatii?
Multumesc! In momentul de fata am atestat de producator si carnet de comercializare. Ma intereseaza daca as putea opta pentru niste fonduri fiindca intentionez sa ridic o sera cat cele pe care le am acum si sa modernizez.
De asta as face o firma ca sper sa obtin fonduri sa dezvolt si sa pot mari productia.
Suprafata e de 0,20ha, am un profit de cca 20.000RON, dar din asta nu imi permit sa modernizez.
Buna ziua! Am 20 de ani si as dorii sa infiintez o firma cu sere de flori. Am un teren de cca. 20mp la tara. Ce am de urmat pentru a infiinta firma? Eventual as avea posibilitatea de vre-un fel de finantare de la stat?
Multumesc pentru ajutor!
Discuție Pericol public
Buna ziua! Am auzit acum cateva zile ca intr-un sat licuieste o familie de rromi, care este pericol pentru tot satul. Mai precis acum cateva zile au provocat o bataie din care a rezultat spitalizarea unui baiat de vreo 25 de ani, cu rani la cap.
Aceasta familie nu este la prima manifestare de genul acesta, in anul curent fiind vorba de vreo 4 cazuri asemanatoare.
In sat batranii vorbeau ca ar fi bine sa fie dati afara din satul respectiv, caci oricum ei s-au mutat acolo de vreo 5 ani si la urma urmei sunt pericol pentru toti locuitorii.
Pe mine personal m-ar interesa daca s-ar putea face ceva ca acel sat sa scape de aceasta familie, prin strangere de semnaturi de la locuitorii acelui sat sau pe raza de comuna. Sau care ar fi pasii satenilor ca sa poata scapa de acea familie?
ma poate ajuta cineva?
Va salut! Bunicii mei au in proprietate un teren unde parintii mei au cateva sere cu flori. Am dori sa transcriem acel pamant pe numele meu. Eu as vrea sa-mi deschid o firma si sa obtin cateva fonduri pentru a construi sere noi si pentru a cumpara o masina(nu cine stie ce, doar pentru transport) . Din cate stiu, pentru a obtine fonduri trebuie sa am cel putin un angajat cu norma intreaga. Se poate ca firma sa fie pe numele meu si eu sa fiu si angajat la firma? Mentionez ca as porni ca SRL-D.
Va multumesc pentru ajutor!