avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate liviuursu

Activitate liviuursu

Bună ziua.In anul 2021 am fost depistat la volanul unui tractor la care aveam și remorca atașată la el. Aveam permis categoria B și ansamblul tractor și remorca depășea greutatea admisa. Permisul mia fost reținut. Dosarul nu a ajuns la judecătorie este la postul de politie din localitate. După noile reguli de echivalare a categoriei B cu TR1 se poate să-mi dea permisul înapoi fără ca dosarul sa mai ajungă în instanta? Menționez ca tractorul nu depășește viteza de 40 km/ora .Va mulțumesc.
In anul 2020 am facut succesiunea dupa decesul mamei mele , eu fiind unicul mostenitor . Mentionez ca am primit o suprafata de pamant. Problema este ca in primavara acestui an (2021) cand sa intru pe suprafata sa o lucrez a venit cineva care are contract de arenda pe suprafata pe care am mostenito. Intrebarea mea este daca pot intra pe suprafata sa o pot lucra fara sa am probleme cu legea . Va multumesc.
In urma unui proces de partaj judiciar instanta a hotarat ca parati sa-mi plateasca o suma de bani ca cheltueli de judecata si sulta. Parati nu vor sa dea nici un ban Ce trebuie sa fac? Cui sa ma adresez? Va multumesc.
Pentru indreptare eroare materiala se percepe taxa judiciara sau alte taxe ?Mentionez ca am facut apel. Va multumesc.
Discuție Anulare proces
Avocata mea a facut un apel la un proces civil fara ca eu sa fiu consultat .As dori sa stiu daca nu ma duc la proces si nici parati nu vin se poate anula procesul fara sa platesc unele taxe? Mentionez ca nu am platit nici o taxa pentru acest proces .Nu doresc sa mai continui acest proces deoarece am paralizat si nu pot sa mai continui.Daca se anuleaza procesul, ramane valabila prima sentinta ? Procesul este pentru succesiune. Va multumesc.
Discuție constructie
Am cumparat un imobil de la parintii mei cu drept de uzufruct viager pentru ei, Pot construi o cladire pe suprafata cumparata separat de vechea cladire ?.Va multumesc.
Răspuns la discuția uzufruct viager
O declaratie simpla sau la notar
Discuție uzufruct viager
Am cumparat un imobil de la parintii mei cu drept de uzufruct viager pentru ei. Eu vreau sa deschid o societate . Intrebarea mea este daca pot sa deschid societatea cu sediul la adresa acelui imobil. Va multumesc .
Matusa mea are un proces pentru succesiune .Ea fiind in varsta si locuind in alt oras nu poate veni la proces A facut o procura la notariat prin care eu sa o reprezint la proces .Intrebarea mea este cui trebuie sa ma adresez ca sa se stie ca eu o reprezint, sau ma duc in ziua cand este citata cu procura in fata instantei ,Va multumesc.
In anul 2011 am cumparat o suprafata de teren .Prima data am facut un antecontract de vanzare cumparare apoi prin instanta am devenit propietarul suprafetei .Cand am cumparat pamantul nu sa cerut si intabularea pamantului cu toate ca propietarul o avea facuta .Atunci eu nu am trecut intabularea in cartea funciara pe mine .Intrebarea mea este ce pasi trbuie facuti si unde sa ma adresez sa rezolv aceasta problema .Va multumesc .