avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate Cuasoc

Activitate Cuasoc

Buna ziua!
Va solicit respectos pareri in legatura cu iesirea dintr-o situatie aparent incurcata si as dori pareristilor "ar fi trebuit" sa se abtina. Se da o asociatie pe o scara a unui bloc cu incalzire centralizata. In acest bloc locatarii sunt majoritari chiriasi. Dintre proprietarii care locuiesc in bloc si acestia se impart in doua, vechi (nucleul dur) si noi (cam delasatori). Nucleul dur da presedintele asociatiei cu comitet cu tot si ei si rotesc la 2-3 ani intre ei nu stiu din ce motiv. Dealtfel am citit in presa despre delapidare in urma cu 10 ani la aceasta asociatie si cam cu aceiasi actori. Exista suspiciuni ca "nucleul vechi" prin diferite mijloace si profitand de lipsa de interes a proprietarilor noi si proprietarilor care nu locuiesc efectiv cu complicitatea unor angajati de la firma de repartitoare si a firmei care administreaza blocul ca "aranjeaza" listele astfel nucleul primeste pe liste sume mici de plata conform repartitoarelor montate si controlate de ei. Din aceasta cauza de 5-6 ani 2-3 proprietari nu au mai platit. Nici nu stiu cum poate functiona aceasta asociatie in aceasta situatie. Nu s-au facut sedinte cred tot de 5-6 ani.
Acum cet a sistat apa calda in bloc.
Daca ar fi sa cooptez o parte din proprietarii noi si sa preluam conducerea asociatiei ce ar trebui sa facem sa iesim din aceasta situatie?
Multe multumiri!
Buna seara!
Cum poate intra in legalitate adjudecatarul in situatia in care un imobil scos la licitatie are mansarda construita fara autorizatie?
Buna seara!
1. E corect sa se scoata la licitatie un imobil cu lipsa autorizatie constructie mansarda?
Aceasta a fost constuita de fostul proprietar si nu figureaza la cadastru sau primarie ca fiind existenta. Executorul sau banca care cere executarea nu ar trebui sa intreprinda ceva in sensul intrarii in legalitate?
Răspuns la discuția Legalitate prelungire suspendare
Nu e cazul pentru ca nu au fost abateri.

Bună ziua!
Am fost sa predau permisul dupa ce am primit acasa Comunicare Reexaminare dupa anulare cerere. Reexaminare respinsa. Definitiva.
La ghișeu, verbal, mi s-a spus ca o sa am prelungire suspendare cu 30 zile. Probabil s-a gandit la rezeala la
Art 118. Pct (4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal
de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Dar NU a existat asa ceva: "hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal", cum scrie in lege. Procesul nici NU s-a judecat pe fond, nici nu a inceput.

Nu cred ca se poate aplica acest articol in vederea prelungirii suspendarii pentru ca in lege scrie despre ceva specific: anume "hotarare plangere împotriva procesului-verbal".

Pareri?
Buna ziua!
Unui sofer i se suspenda permisul pt 30 zile dar contestand in justitie PV, permisul i se restutuie. Soferul a pierdut PV in original si prin urmare cererea civila i se anuleaza cu drept de reexaminare in 15 zile de la comunicare.
Intretimp apare PV in original.
Poate apela la cererea de reexaminare? Trebuie motivata? Cum se procedeaza?

In comunicare anulare cerere civila instanta mai spune ca soferul nu a indicat mijloacele de proba. Pai singura proba ar fi doar inregistrarea video de pe masina politiei si faptul ca la rubrica "Mentiuni" din PV soferul a tinut sa se noteze ca agentul de politie nu a apreciat corect fapta. Cum poate cere soferul ca judecatorul sa ceara politiei inregistrarea? Nu au fost matori. Pe lipsa martorilor s-a bazat de fapt politistul cand a vrut sa completeze norma de amenzi.
Buna seara, incerc sa ajut niste persoane mai in varsta cu niste raspunsuri.
In anii '90, intr-o comuna, s-a emis un titlu de proprietate in care figureaza "Fiu" si "MamaVitrega" ca proprietari. "Fiu" a decedat si au ramas ca si mostenitori sotia si 3 copiii. "MamaVitrega" a fost trecuta eronat in titlu si nu are mostenitori.
Acum mostenitorii (sotia +3copii) vor sa vanda si in acest sens au cerut in instanta indreptarea erorii din titlu prin scoaterea "MamaVitrega" din titlu.
In problema mai e un aspect: in timpul vietii "Fiu" si sotia face un act de v/c cu 2 din copii pe o casa+bucata teren si alt act de v/c cu copilul3 pe alta casa dar fara teren.

La sugestia copilului3, in cadrul aceluiasi proces cu refacerea titlului, se cere ca cei 3 copii sa renunte la mostenire in favoarea sotiei (mamei lor) care le va plati o sulta. Ideea ar fi sa se faciliteze vanzarea de catre cei 4 (sotia+copiii).

Intrebare: cele doua acte de v/c (intre parinti si copii) sunt in vre-un pericol daca acum, la proces, copiii sunt de acord cu renuntarea la mostenire in schimbul sultei?
Discuție Moarte suspecta
Buna ziua!
Scuze daca am interbat unde nu trebuie.

In februarie un barbat (60 ani - stare de sanatate buna) solicita o ambulanta acasa pt ca simptomele (febra mare, dureri musculare) unei raceli persista timp de 3 zile. Este luat de ambulanta si purtat pe la mai multe spitale pt ca nu se dadea un diagnostic. Intr-un final a fost internat la "infectioase". I se fac investigatii. punctie in coloana, analize, ecografii.
Decedeaza la mai putin de 24 ore de la internare si prin urmare, se declara de catre medicul de la terapie intesiva - moarte suspecta.
I se face necropsie, preleveaza probe.
In ziua necropsiei familiei i se inmaneaza de catre autopsier un document pt primarie pt eliberarea certificatului de deces pe care scrie la cauza mortii "disfunctie multipla organe". Familiei i se comunica de la morga spitalului ca rezultatele exacte, adica ce a provocat disfuntia si deci decesul, i se vor comunica in doua luni, timp necesar pt a se face investigatiile necesare cu probele din tesuturi.

Va puteti imagina ca familia a asteptat cu nerabdare scurgerea acestor doua luni. Dupa aceste doua luni discutiile au devenit contradictorii si replici suspecte. Ca nu au ce comunica. Ca "doar stiti cauza mortii". Ca asistenta care se ocupa cu probele e in concediu de maternitate si vine in toamna. Ca in toamna va fi foarte ocupata.

Ce ar trebui sa faca familia pt a afla cauza mortii?
Ce document ar trebui sa solicite spitalului?
Cui se poate adresa pt a afla ce s-a intamplat?
Ma refeream la mici lucrari sau reparatii pe care unii locatari le fac. Primavara curatarea spatiului gradinii, plantarea de flori sau cosmetizarea copacilor, schimbat becuri, mici interventii tamplarie ,etc. Daca aceste lucruri se fac doar de unii locatari, si altii nici nu participa la sedinte provocand reprogramarea adunarilor generale (pierdere de timp si disconfort celor ce vin), deci daca aceste lucruri de intampla parca nu e corect fata de locatarii corecti (nu din comitet). Unde mai adaugi ca parca tot locatarii anti se plang de costurile mari pt lucrari diverse.
Buna ziua!
Va propun o intrebare care cred ca o au multi reprezentanti ai asociatiilor. Lipsa de interes, neintelegerea conceptului de trai in codomeniu, lipsa de civilizatie, reaua vointa face ca multi locatari sa stanjeneasca bunul mers al unor asociatii.

Din legislatie reiese ca nu se pot aplica amenzi pentru locatarii care nu respecta deciziile luate de asociatie.
Dar este legala situatia in care: se instituie un fond de reparatii care sa se incaseze pe lista de plata ocazional?? Prin hotararea adunarii generale locatarii care se implica in treburile asociatiei (prezenta sedinte si adunari, participare la curatanie, diverse mici reparatii .. ) sa fie scutiti ocazional de plata la fondul de reparatii iar cei nepasatori sau anticivilizatie sa nu fie scutiti. Scutirea celor ce se implica sa fie decisa de comitetul executiv.

In felul acesta s-ar face o corectie morala si financiara pt cei ce se implica activ in asociatie.