avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Activitate iluana03

Activitate iluana03

Mi s-a respins o revizuire a apelului pe motiv de tardivitate ,,admite excepția tardivității revizuirii intem. pe art. 509 alin 1, pct. 8 CPC.“ Eu am primit comunicarea pe 13 martie 2017 (data poștei) și revizuirea am făcut-o pe 10 aprilie 2017 ( data tribunalului de pe exemplarul de revizuire). Se vede clar că nu e tardiv. Ce pot să mai fac pentru a demonstra că nu e tardiv?
Multumesc!
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament ( nu este necesar sa citati mesajul anterior).
Am o sentinta cu executare, cu apel in 10 zile de la comunicare. Cum trebuie sa procedez? Pot sa fac apel fără să depun motivele, iar pentru acestea care este termenul limita?
Am facut revizuire la un dosar si ne-a venit citatia in care ne spune sa platim taxa de timbru.Suntem 5 reclamanti revizuenti si nu prea inteleg continutul citatiei.
,,In legătură cu dosarul având datele de identificare de mai sus. în calitate de Revizuent. vă comunicăm că în termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicări, sub sancţiunea anulării cererii, aveţi de îndeplinit obligaţiile de mai jos:
C. Obligaţia de a achita taxa de timbru în cuantum de 200 RON. Reclamantul are posibilitatea de a formula în condiţiile legii, cererea de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru. în termen de 5 zile de la primirea comunicării.
Nota: ÎMPOTRIVA MODULUI DE STABILIRE A TAXEI JUDICIARE DE TIMBRU. APELANTUL POATE FACE CERERE DE REEXAMINARE. LA ACEEAŞI INSTANŢĂ. ÎN TERMEN DE 3 ZILE DE LA DATA COMUNICĂRII TAXEI DATORATE. CEREREA DE REEXAMINARE ESTE SCUTITĂ DE LA PLATA TAXEI JUDICIARE DE TIMBRU./CU MENŢIUNEA DE A ACHITA TAXA DE TIMBRU ÎN SOLIDAR CU CEILALŢI APELANŢI./ Şl CU MENŢIUNEA DE A MAI DEPUNE ÎNCĂ 2 EXEMPLARE ALE CERERII.“ Intrebarea mea este: Toti 5 trebuie sa platim 200 lei sau cate 200 lei fiecare?
Am avut un proces care s-a judecat la judecătorie (fond) și la tribunal (apel) și l-am pierdut. Am plătit doar cheltuielile de la apel.Mi s-a făcut dosar de executare silita atât pentru cheltuielile de la fond cât si din apel. Am făcut contestație la executare și mi s-a impus sa plătesc o taxa de timbru atât pentru cuantumul de la fond cât si pentru apel. Întrebarea mea este: Dacă au trecut mai mult de 5 zile de la incheierea de ședința pot contesta taxa, deoarece cheltuielile din apel erau platite și am depus la dosar chitanța acestora înainte de primul termen?
Va multumesc !
Am făcut strămutare pentru un dosar care avea revizuire la tribunal. Acest dosar a fost trimis de la tribunal la curte pentru judecarea strămutării. Mi-a fost respinsa strămutarea.
Întrebarea mea este: Se va întoarce dosarul de la curte la tribunal pentru judecarea revizuirii fără ca eu sa fac vreo cerere?
Răspuns la discuția platire cheltuieli proces fond
Pentru o sumă de 920 lei reprezentând cheltuieli fond și ridicarea unui gard, vi se parte corect să fiu executat cu suma de 5219 lei. Defalcate cheltuielile sunt: 525- onorariu avocat ( de ce, nu stiu?); 2200-onorariu executor ( valoarea cea mai mare pentru ,,obligația de a face-adică ridicarea unui gard); 349-alte cheltuieli. Mâine am primul termen și pot să contest unele din aceste cheltuieli c-ar fi nereprezentative?
Răspuns la discuția judecarea unui proces in lipsa
Va mulțumesc pentru răspuns!
Am facut o actiune si am cerut judecarea in lipsa.S-a amnat procesul dupa primul termen si mi s-a trimis citatie acasa pentru a afla cand este urmatorul temen. Trebuie din nou sa trimit un inscris in care sa cer judecarea in lipsa sau e valabil ceea ce am scris cand am facut actiunea si am cerut judecarea in lipsa??l