avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate adelyna87

Activitate adelyna87

Am un loc de munca f flexibil, in sensul ca daca mi fac norma de ore part time, e in regula. Pot merge cand vreau eu la serviciu, iar daca nu mi fac toate orele imi iau concediu fara plata. Luna aceasta am primit o recomanda, maine am fost chemata in comisie pentru absente nemotivate, spre uimirea mea. Motivul il stiu toti superiorii mei..copilul, inca de cand m am intors la serviciu am spus clar ca n o sa pot ajunge mereu si nu a fost nicio problema. Mi se parea normal sa fiu anunțată ca nu se mai dau concedii fara plata sau sa mi se dea mai întâi un avertisment..
Cum se desfasoara comisia? Pot fi data afara in aceeasi zi sau cu preaviz? Ma va afecta pe viitor, cand ma voi angaja in alta parte? Vreau sa stiu clar care s drepturile mele, multumesc pentru raspunsuri.
Am incercat sa i propun soțului meu de foarte multe ori sa divortam la notar pentru ca nu ne mai înțelegem abs deloc. Acum un an si jum am aflat ca ma înșeală si am bagat divort. Dupa o lună mi am retras cererea. Însă si la ora actuala situatia este aceeași, iremediabilă , m am convins. I am spus de nenumărate ori ca plec la părinții mei si mi a spus mereu ca usa e deschisa , dar copilul ramane la el acasă (apart luat prin prima casa in tp casatoriei, baiatul are aproape 2 ani si e dependent de mine ). Pana a împlinit copilul un an tot la părinții mei am locuit singura cu el. ( apart nostru ijca nu era construit, iar sotul statea in chirie, nu voia sa mergem si noi ca l ar fi deranjat copilul noaptea ). Acum mă amenința cu poliția ca am plecat de acasa si ca mi va lua copilul pentru ca n am avut acordul lui sa plec. Am procedat gresit ca am plecat asa ? Ce trebuie sa fac ? Eu am tot sprijinul alor mei, am camera mea cu copilul si inca 2 luni de indemnizație( loc de munca la care ma pot întoarce fara probleme apoi) . El a rămas în apart, are situatie financiara destul de bună, insa copilul nu a stat o zi cu el fara mine, nu a dormit niciodata cu el. Nu vreau nimic din casa aceea, decat sa ma lase in pace si sa accepte divortul. El spune ca trebuie sa l suport pt copil, insa pt mine nu exista asa ceva. Ce va urma acum? Sunt sanse sa mi ia copilul ?
Discuție Contract chirie
Buna ziua. Cea mai buna prietena a mea are 2 gemeni de 2 ani si este inca acasa, fara plata . Lucreaza doar soțul. Situatia lor este destul de delicata financiar. Locuiesc cu chirie intr o garsoniera dubla unde au semnat un contract intre ei , care nu este declarat nicaieri..pe 200 eur. Proprietara lor le a spus ca le mareste chiria la 250 de luma viit si ei n au fost de acord. Imediat au primit instiintare sa paraseasca garsoniera in 60 de zile pe motiv ca vine fata ei la studii in Bucuresti. Si imediat dupa " timpul se scurge 15 noi-15ian". Pur si simplu o hartuieste cu mesaje rautacioase de genul acestuia pe messenger. Motivul pentru care n a putut duce copiii la cresa este pentru ca ea nu a vrut sa le faca viza de flotant. Ei, oameni simpli de la tara cum se pot apara? Unde sa plece in plina iarna , inainte de sărbători? Ce pot face impotriva distinsei doamne? Multumesc.
Buna seara. Dupa simularea care ni s a facut la banca am gasit un apartament care va fi gata in luna decembrie. Am platit rezervarea zilele trecute, iar astazi am semnat precontractul, urmand ca in termen de 3 zile sa platim diferenta de bani pana la 5% din suma creditului. Am sunat la banca ( BRD) sa intreb cand pot depune actele si mi a spus ca fondurile s au terminat azi. Problema este ca eu voi pleca din oras pentru ca urmeaza sa nasc, am intrebat daca ii pot face o procura sotului, el fiind titularul creditului, iar eu coplatitor si mi s a spus ca nu se poate. Ce e de facut? Care sunt urmatorii pasi? Riscam sa pierdem avansul de 5%? Daca as fi fost imobilizata la pat ce s ar fi intamplat?
In ce conditii se da concediul de risc maternal si pe ce perioada? Eu sunt in a 4 a luna de sarcina si imi este f rau. Am avut deja 23 de zile de medical de la inceputul sarcinii pana acum. Precizez ca acestea n au fost consecutive. Starile de rau continua, mai ales la metrou. Ce pot face pana a intra in concediu prenatal?Medicul de familie mi a zis ca am dreptul la 30 zile concediu pe an. Acestea se scad din cele de risc maternal ? Sau sunt diferite?Lamuriti ma si pe mine va rog. Multumesc.
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Va multumesc mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare legata de plata concediului medical pentru sambete. Eu lucrez 3 sambete pe luna si mi se da liber joia si duminica, martea si duminica, dupa posibilitati.Foarte rar 2 zile consecutive, duminica si luni. Ultima data cand am avut concediul medical nu mi s a luat in considerare ca am fost spitalizata pana sambata, inclusiv. Este normal?
Buna ziua. M am angajat in Ro pe 20 martie, acum sunt insarcinata si ma simt f rau. Am deja 2 saptamani de concediu medical. Eu as face un an in aceasta firma exact inainte de a intra in prenatal.Dar daca intre timp mai am concedii medicale acestea se calculeaza pt indemnizatie? Sau risc s o pierd? Multumesc pt raspuns.