avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate iarna2015

Activitate iarna2015

Multumesc frumos!!!
Buna ziua,
Bunicul meu din partea mamei a decedat inainte de 1990.Mama si fratii sai (unul dintre ei este decedat) doresc sa dezbata mostenirea lasata de bunicul -terenuri intravilane si extravilane.Ei sunt intelesi cum vor imparti acele terenuri.
-care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmeze?
-daca unul dintre frati este decedat, la dezbatere nu ar trebui sa fie prezenti sotia supravietuitoare si copiii acestora?
- ce documente sunt necesare la notar pe perfectarea actelor?
-notarul va trebui sa ii anunte pe toti mostenitorii pentru perfectarea actelor??

Multumesc!!!

Discuție poprire
in urma unui deces din accident rutier al fiului, parintii urmeaza sa incaseze despagubirea privind daunele morale de la compania de asigurari.Avand in vedere ca acestia au conturile cu popriri, exista un temei legal care prevede ca aceste sume nu sunt supuse popririlor?
Discuție cont poprit
In urma unui deces din accident rutier al fiului, parintii urmeaza sa incaseze despagubirea privind daunele morale de la compania de asigurari.Avand in vedere ca acestia au conturile cu popriri, exista un temei legal care prevede ca aceste sume nu sunt supuse popririlor?
Răspuns la discuția Nelămurire
-
Răspuns la discuția Despagubire accident
Laszlo21 a scris:

"Firma specializata" nu exista, poate asa s-au recomandat ei!
Nu lasati pe mana lor dosarul de dauna! ( scriu in cunostiinta de cauza, din pacate am lucrat si eu la una dintre aceste firme, dar am renuntat repede, dupa ce mi-am dat seama ca sunt interesati doar de banii castigati dupa victime ! ).

Va sfatuiesc sa va angajati un avocat specializat, majoritatea lucreaza pe onorariu de succes, asa cum lucreaza si firmele astea "specializate", dar un avocat specializat are mai multa experienta si poate sa va reprezinte in fata instantelor de judecata!

Succes!
PS: V-am scris in privat.

Stimate domnule Laszlo21, sa stiti ca si firmele astea "specializate" cum le ziceti dv , lucreaza tot cu avocati si ce sa vezi, chiar isi cunosc meseria. In urma discutiei telefonica avuta cu dv, referitor la un nefericit eveniment in care tatal meu a fost grav vatamat, am luat decizia ,impreuna cu familia sa semnam un contract tocmai cu acea firma cu care ati colaborat si dv, ( dv mi-ati spus numele acesteia si i-ati denigrat).ba chiar "am lasat pe mana lor dosarul" si ce sa vezi?, avocatul desemnat de dumnealor este un profesionist, colaborarea este la fel ,agenta care ne-a incheiat contractul este pregatita , au achitat pt noi taxa de timbru etc.Nu are rost sa spun aici toate beneficiile pe care le avem in colaborarea cu aceasta firma , nu fac aici lobby pt ei,dar stiu ca un profesionist nu isi denigreaza concurenta.Dv de ce o faceti?, va raspund tot eu, pentru ca nu sunteti profesionist.Mi-ati scris in privat ca sunteti secretar general al.....dar cand v-am intrebat ce sunteti de profesie mi-ati spun ca ati lucrat in constructii si amenajari interioare........dar pe profilul dv ,scriati atunci ,ca sunteti jurist.Stiti cum se numeste asta?
A, dv faceti munca asta de "informare" pro-bono,nu-i asa?!?!
E trist domnule Laszlo, trist ca nu va respectati nici macar pe dv , daramite pe cei care avem de suferit si cerem sfaturi de pe un forum care se respecta.
szabop a scris:

Ca in fata intrari in scara unui bloc sa stau cu prieteni si sa discut cu voce tare,deranjanta pentru locatari?Mai si strigam des sau tipam, intre ora 8 si ora 22 ,putem primi amenda pentru asa ceva?Multumesc mult!

Domnule Szabop,
urmarind postarile dv. trag o singura conscluzie:va plictisiti.
Inainte de orice lege sau act normativ, exista legea bunului simt.
In urma cu o luna am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia a rezultat dauna totala a masinii mele si vatamarea unei persoane care se afla in masina mea.
Vinovat de producerea accidentului fiind celalalt sofer.
Dupa o saptamana m-am intors in Italia unde lucrez cu acte legale.Ieri am primit pe adresa din Romania o citatie prin care sunt chemat la audieri la parchetul de pe langa Curtea De apel in data de 03.10.2016.Practic, imi este imposibil sa ajung in Romania pana luni,exista riscul sa imi pierd locul de munca si nici timpul fizic nu imi este suficient pentru asta.
Ce ma sfatuti sa fac in aceasta situatie?
-pot trimite o scrisoare prin care sa justific de ce nu ma pot prezenta?
-care sunt implicatiile si urmarile acestui fapt?
-ce risc din punct de vedere legal daca nu ma prezint?
Multumesc frumos!
Buna seara,
In urma cu doua luni tatal meu a fost accidentat de un camion inmatriculat in Bulgaria.
Se deplasa regulamentar , pe bicicleta, pe banda destinata biciclistilor.
In urma acestui eveniment ,unul dintre picioare a fost grav afectat, laba piciorului fiind strivita si a necesitat grefa de piele.De la politie, i-a fost inmanata anexa 2 si politistul care s-a ocupat de caz i-a spus ca poate merge la oricare companie de asigurari sa ceara despagubire pt vatamare corporala.Anexa este cu trimitere catre BAAR, asadar ma indoiesc de faptul ca se poate adresa oricare companii de asigurari pt despagubire,
Presupunem ca nu este o procedura tocmai simpla.Vin cu rugamintea catre dv de a ne indruma si a ne sfatui ce ar trebui sa facem concret pentru a solicita despagubirea care i s-ar cuveni tatalui meu si totodata sa ne spuneti daca ar merita sa intreprindem un astfel de demers, cam cat timp ar dura , etc

.
Va multumesc anticipat!