avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate moldenerg

Activitate moldenerg

Ca si Societati Comerciale, ar trebui sa stim care este LEGEA care normeaza serviciile de curierat si rambursari catre terti in EU , si in Romania;eventual daca sunt diferente.
Care este acea lege?

Ea trebuei sa trateze orice problema cu solutii clare cu termen de aplicare
Exemplu: 1
se trimite un AWB cu n colete pe data de 1 ale lunii,cu ramburs. Firma de curier nu ramburseaza contravalaorea acestuia nici duap 15 zile.
Prin contract este stipulat ca rambursul trebuie virat la maxim 3 zile de la livrare, dar dansii motiveaza faptul prin- coletul nu a fost livrat.

Dar daca din 3 colete trimise , curierul sustine care are doar 1 sau 2 colete preluate?
Iar acestia nu intocmesc niciodata acte semnate la preluare de la vanzator (contraziceti-ma daca aveti dovezi, vorbesc de toate firmele mari – SAMEDAY, Urgent, FAN)

Dar daca statusul colet este in depozit dupa x zile (20 sa zicem) de la data ridicarii?

Dar sesizarile catre dansii, in cat timp ar trebuie sa rezolve? Ca sa nu zic sa raspunda, caci raspunsurile lor nu sunt de folos, in multe cazuri. Vreau sa stim unde sunt aceste legi ale Romaniei, si ce institutie le reglementeaza. Fiindca aceste servicii se fac zilnic si reprezinta o mare parte a economiei, fiecare persoana sau firma apeleaza si depinde de ele.
Ar trebui oare sa fim informati de aceste lucruri?


Observam aici faptul ca noi, societatile suntem neimportanti pentru stat desi noi producem prin Sectorul privat din România o pondere de aproape 80% în PIB.

Nu avem ANPC, nu avem ANCOM, nu exista organisme de control decat pentru consumatori.

Prin aceste ilegalitati se creeeaza cadrul legal de a pagubi toate Societatiel comericale din Romania, fara a fi repercursiuni.

Astept si eu sa aud cine are timp si cash sa se judece cu fimrele de curier, avand in vedere sa aproape zilnic sunt nereguli

Daca o sa va refeciti la OUG 2013, contine mia multe abrogari decat articoel valide, si este vag si nefolositor in cazuri practice.
[ link extern ]

Buna ziua!

Sunt administratorul o firma de comert ce insi desfasoara activitatea im Bacau si Iasi.

Desi Intampinam diverse juridice la care putem raspunde in mod uzual, uneori avem nevoie de ajutor specializat.
Avem cazuri de intarzieri la plati a partenerilor, concurenta neloiala sau nerespectare contracte furnizori,fosti angajati .
Am avea ceva sume importante de recuperat din incalcari de conditii contractuale si ne-ar interesa o colaborare pe termen lung cu un avocat sau consilier juridic care are experienta pe astfel de cazuri.


Va multumesc!
Răspuns la discuția somatie pe un debit neurmarit
Multumesc!
Avem contracte la 99% din clienti.
Un singur client are contract pe o firma pe care am lucrat inainte, dar pe fiecare factura scrie la subsol:
"Scadenta: ziua facturari
Prezenta tine loc de contract.
Pentru intarzieri de plata fata de data scadentei se percep penlitati de 1%pe zi de intarziere."
in cazul in care s-a dezorganizat actiitatea, traseele si circuitele comerciale, care este valoarea despagubirilor ce pot f iacordate raportat la Cifra de Afaceri pierduta de companie?
Care sunt sansele de succes?
Răspuns la discuția Reziliere unilaterala contract
Va multumesc!

In cat timp avem posibilitatea sa deschidem actiune in instanta?
Exista avocati care se ocupa cu aceste spete , care intra in sfera Concurentei si a Problemelor juridice în afaceri - contracte între profesionişti?
As dori sa stiu ce daune pot solicita si care sunt taxele judiciare aferente,

Anda Năstase a scris:

Bună ziua,

V-au justificat în vreun fel trecerea la plata în avans? Trebuie analizate prevederile contractuale și uzanțele dintre părți. În principiu, se pot solicita despăgubiri pe calea unei acțiuni în pretenții.

Numai bine.

Răspuns la discuția somatie pe un debit neurmarit
Legat de subiect:avem clienti cu depasiri mari de scadenta , atat la facturile mai recente cat si cele de anul trecut.
Daca am proceda la o ordonanta plata/cerere valaore redusa este posibilitatea de a cumula penalitati pe toate facturile intarziate?

Doamna Avocat, daca nu deranjez am o intrebare pe o speta similara.

Am fost somati in vederea deschiderii unei Ordonate de plata pe un debit uitat chiar de furnizor. Procedura era ca agentul vine periodic(saptamanal) si preia BO pe sold.
De 6 luni nu am primit un mail, un telefon, o vizita, ci direct acum somatie cu penalitati si daune morale in cerere. Am efectuat plata debitului principal, dar restul nu le vom plati avand in vedere ca furnizorul nu a urmarit cu buna stiinta acel debit.

Avem 50 de furnizori, iar aceasta e prima data cand am avut o intarziere, dar nici o firma nu a disparut in neant; o schimbare de procedura ar fi trebuit anuntata: nu mai vine nimeni pe zona, mail cu sold etc .
Inclusiv doresc sa publicam somatia in mediile online de specialitate.

Se pare ca este un prag anual de export pe categorii de CAEN uri, dar nu este specificat
[ link extern ]
buna ziua!


Suntem un distribuitor de materiale si scule electrice si avem o comanda pentru o companie de intermedieri achizitii din Franta.Doresc sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a face export.

Ne intereseaza sa vindem catre ei si implicatiile fiscale:
-am inteles ca avem dreptul de a factura intarcomunitar in EU, ca si SRL fara a fi inregistrati la ROI incepand-cu-2017-dispare-registrul-operatorilor-intracomunitari

- Contabil- Factura se emite cu sau Fara TVA? SI noi si ei suntem platitori TVA(VAT). Cum se va face deducerea?

-impozitul este cel pe venit microintreprindere, valabil in Romania?

Valoarea aproximativa a livrarii este pana in 10000 euro.

Toate cele bune!
Răspuns la discuția Reziliere unilaterala contract
Au spus ca trimit niste rapoarte de verificare a Asiguratorului Euler pentur 10000 euro si ca ar fi dat refuz. Realitatea insa e ca am platit intre 2 si 6 miliarde lei pe an cu CEC trimis de noi prin posta(ei nu trimit agent), fara nici o incidenta bancar la orice plata, la orice furnizor.
Deci 10000 euro este o suma hilara ,tinand cont ca noi am rulat din 2013 cu ei la termen.

Nu exista furnizor care sa nu ne ofere limita credit(inclusiv OMV, avem limite totale de aproximativ 1milion euro) .
Am trimis in nenumarate randuri somatii cu limitele de credit pe care le avem cu alti furnizor,si nu sunt de ordinul a 10mii euro.
De asemenea,vazand ca de 1 an am platit si in avans (nu se asteptau probabil sa acceptam), singura solutie a fost sa inchida contul.

PS Ideea interesanta e cum de, ceilalti clientii al firmei "germane" au limite de credit ,desi au cifre de afaceri mult mai mici sau similare cu noi.
De asemenea sunt mici societati infiintate de cateva luni in oras ,care mai nou sunt distributiorii firmei.. si automat au preluat clientii.