avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate manowar1979

Activitate manowar1979

Discuție poprire salariu
Buna seara.Am instiintat cu poprire pe salariu in urma unui credit neplatit la Cec Bank,fiind initial executat silit mobiliar.Intru-cat nu detin bunuri imobile,teren casa etc. Initial am vorbit cu executorul si am ajuns la o intelegere sa platesc suma de 100 de roni lunar,atunci nefiind angajat.Acum am primit aceasta instiintare de propire.Ce vreau sa intreb. E posibil sa ajung la o intelegere cu executorul,astfel incat sa nu implic firma la care lucrez si sa platesc in continuare eu personal ?Va multumesc ,astept un raspuns .
Buna seara.As dori si eu o informatie cu privire la un accident de masina facut de un var de al meu.In urma accidentului,a distrus doar propia masina,fara a rani pe nimeni,deoarece a adormit la volan.Odata sosita politia la fata locului, avea o alcoolemie de 0,74 la mie in aerul respirat.Inca nu au venit rezultatele la sange.CE SE VA ALEGE DE EL ? CONFORM LEGII CE VA PATI?V-AS RUGA DACA PUTETI SA IMI DATI UN RASPUNS !!!!
Buna seara.Datorita faptului ca eu si sotia nu avem venituri,locuinta etc.,cei de la primarie ne-au spus ca beneficiem de ajutor social.Intrebarea mea este urmatoarea.Daca noi avem un copil de 3 ani,ajutorul social il va lua sotia,ea este nevoita sa presteze munca in folosul comunitatii? Va multumesc ,astept un raspuns.
Am si eu o intrebare....in urma unui credit facut in 2007...am primit ieri instiintare de la tribunal ca voi fi executat silit mobiliar....intrebarea mea este: Daca eu stau cu chirie, fara contract de inchiriere, executorul poate patrunde in casa/curte pt a pune sechestru pe bunurile mobiliare atata timp cat proprietatea nu imi apartine?
Ma numesc Eugen si am instiintat cu privire la executare mobliara,intr-ucat nu am avut posibilitatea sa platesc un credit la Krux .Sa inteleg ca asta presupune sa imi ia lucrurile din casa,nu? Daca vorbesc cu dansii pot ajunge la o intelegere sa ofer o suma de bani lunara sa nu se ajunga la asa ceva?Va rog mult astept o parere.
notificarea primită este emisă în cadrul unei executări silite
Buna seara.In urma cu cativa ani am facut un credit la Cetelem. Intrand in imposibiliate de plata ,am fost dat in judecata,si in cele din urma am ajuns pe mana celor de la Eos ksi.Chiar azi am primit instntare sa ma prezint la executor si sa platesc suma datorata.Atata timp cat nu am un serviciu stabil si lucrez ca zilier,nu am masina,casa teren etc,cum pot eu sa platesc intreaga suma?Astept o parere un sfat de la dvs.,deoarece vreau sa scap de datoria fata de ei.
Răspuns la discuția pot beneficia de somaj?
tudorvaleriu a scris:

1. Are dreptate Agentia de Somaj.

2. - Perioada de somaj indemnizat nu este stagiu de cotizare la somaj si trebuie ca de la terminarea ultimei perioade de somaj sa aveti alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- De asemenea pe perioada de somaj indemnizat ati avut contractul individual de munca incetat, nu suspendat.

3. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...


Am inteles acum! Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția pot beneficia de somaj?
tudorvaleriu a scris:

1. - Inseamna ca nu indepliniti conditia de stagiu de cotizare la somaj.
- Trebuia sa vi se spuna si motivul pentru care nu vi se aproba indemnizatia de somaj.

2. - In raspunsul meu precedent am spus:
3. Conform celor de mai sus daca in cele 24 de luni ati fost si in concedii medicale si in concediu crestere copil aceste perioade nu se iau in calcul si se iau alte luni de dinainte de concediile respective, pana se fac 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

- Dar daca in cele 24 de luni intra si perioada aceea de somaj de 9 luni, de care vorbiti, aceasta nu este stagiu de cotizare la somaj.

[/quot
''iunie 2011-iunie 2012-angajat
iulie 2012-martie2013-somaj
aprilie 2013-decembrie 2013-angajat
22 dec 2013- 22 dec 2015- concediu crestere copil
22 dec 2015 incetarea contractului de munca''

Mi s-a spus ca nu se pot lua lunile dinaintea somajului in calcul pt ca acelea au fost luate in calcul pt somajul anterior.
Răspuns la discuția pot beneficia de somaj?
tudorvaleriu a scris:

1. Perioada de somaj indemnizat nu este stagiu de cotizare la somaj.

2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:

a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...

(1^1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;
...

3. Conform celor de mai sus daca in cele 24 de luni ati fost si in concedii medicale si in concediu crestere copil aceste perioade nu se iau in calcul si se iau alte luni de dinainte de concediile respective, pana se fac 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.




Multumesc, doar ce am fost informat de la AJOFM Tg Neamt ca nu beneficiez de somaj si mi s-a respins dosarul... nu mai inteleg nimic...