avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Activitate leandrud

Activitate leandrud

Multumesc frumos.
Buna seara.
Locuiesc in Ardeal in anul 1985, parintii meu sau mutat intr-un apartament de 3 camere. Imediat dupa 1990 au cumparat apartamentul de la fosta Regie Autonoma de Gospodarie Locativa RAGCL
Stiu ca era un contract de vanzare cumparare pe hartie groasa galbena dactilografiat si cu chitantele aferente platii Acele chitante de plata, au fost anexate la contract.
Pe langa acel contract de vanzare cumparare, sa mai pierdut si dosarul de intabulare precum si, proiectul cum a fost tras gazul metan.
Stiu ca voi avea mult de umblat. dar, as vrea sa stiu de unde sa incep si ce pot face.
Va multumesc anticipat.
Stati linistia nu va ia nimeni laptop-ul sau / si telefonul. Daca folositi acel laptop si telefon pentru a face bani, puteti vorbii cu ei pentru o reesalonare a datoriei iar cu banii obtinuti, va puteti platii datoria la ANAF.

Cum o achita? Fie pe toată o data, fie in rate, fie pana la un anumit termen, în funcție de înțelegere.


Buna gluma cu achitatul partii. In mod sigur in caz de divort, sotul dumneavoastra nu va va achita partea dumneavoastra din locuinta tot odata (mai ales daca are un notar prieten care-l sfatuieste). Mai mult ca sigur, va va platii in rate...

Iar la plata in rate... Daca puneti inflatia (devalorizarea monezii) ca-n mod sigur nu va va platii in euro ci in lei. Mai puteti pune la socoteala ca preturile imobiliarelor vor creste in perioada asta... Adica in 3 luni, pretul unei garsoniere este posibil sa creasca chiar si cu 20% (in functie de oras, de dotari, de zona, daca este noua sau nu,) si este mai mult ca sigur ca in 3 luni sa nu va plateasca toata partea dumneavoastra iar atunci, nu veti avea bani suficienti ca sa va puteti cumpara garsoniera in caz de divort.

Mai bine va puneti banii dumneavoastra din vanzarea mostenirii intr-un cont bancar deschis pe numele dumneavoastra si nu va luati dupa basmele spuse de sotul dumneavoastra cum ca sa-i puneti in cont comun si ca banii lui sunt si ai dumneavoastra. In mod sigur, va fii valabil banii dumneavoastra vor fi ai lui. Daca chiar vreti, sa stiti daca spune adevarul, supuneti-l la un test. Sa incheie impreuna cu dumneavoastra un act notarial, in care sa specifica ca in caz de divort, banii dumneavoastra din vanzarea mostenirii dumneavoastra va va fi restituita in totalitate. Dar faceti acest act, inainte de a-i da banii. In mod sigur se va eschiva.

Si, in momentul in care-i veti da banii, nu veti avea nicio garantie ca va cumpara apartamentul. Sau daca-l va cumpara, nu-l va pune pe nume comun ci poate sa-l puna doar pe numele lui. Este posibil ca omul odata ce se vede cyu banii in mana, el sa intenteze divort si sa dispara cu banii in lumea mare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-am treaba cu camataria, si camatarii.
Teoric poate sa mearga la politie sa depuna plangere penala. Dar, sa ia in considerare faptul ca si-a facut de lucru cu persoane periculoase.
Ma refer la faptul ca, acel camatar, poate trimite unul sau mai multi baieti care "sa-i aranjeze" casa, masina eventual pe el.
Poate are noroc si acel camatar nu este periculos ca si alti camatari care vor sa transmita mesaje oamenilor care nu platesc.. Din pacate, cand ai de a face cu astfel de lucruri, nu exista doar alb sau negru, bine sau rau ci sunt si nuante de grii.
Eu spun sa discute cu un avocat si sa puna pe tapet si faptul ca respectivul camatar poate fi si violent. Sa discute fiecare aspect al problemei si sa nu lase "nicio piatra neintoarsa" ca sa zic asa.
Succes si numai bine.
Ce puteti face, este sa "tratati" acuzatiile pe rind.
1. Data viitoare cand mai primiti telefoane din partea lor, inregistrati convorbirile si faceti plangere penala pentru hartuire si / sau amenintare si santaj. In paralel, deschideti un proces civil pentru hartuire sau amenintare si santaj ca sa cereti daune morale. Conform legii, nu veti platii taxa de timbru (10% din suma pe care o cereti ca si despagubire morala).
2. Puteti depune plangere penala pentru inselatorie. La prima vedere, chiar daca sunt "blindati" prin contracte, acele contracte pot avea lacune. Puteti incerca.
3. Daca prion acele "vorbe", va simtitit discriminata puteti face sesizare, la Consiliul national Contra Discriminarii. Sesizarea, se poate face si rtrimitind un e-mail la:
[ link extern ]
Buna ziua.

Daca se mai intampla sa va loveasca pe dumneavoastra sau pe copii, puteti face plangere penala. Acum se poate face inchisoare pentru violenta in familie si in paralel, puteti sa-i cereti despagubiri morale in proces civil.

Puteti merge la un medic legist sa va dea certificat medico-legal si apoi sa faceti plangerea penala (sau invers plangere penala apoi, certificat medico=legal).
Buna ziua.

Numele meu este Daniel.

Bunica mea, a murit in anul 1995 si mi sa spus recent ca, la moartea ei mi-a lasat toate bunurile mobile si imobile prin testament. Prntru ca, eram nepotul ei preferat si copii ei un unchi si o matusa in afara de maica-mea) i-a facut bunicii mele nuimai probleme in timpul vietii ei.

Imediat dupa moartea bunicii mele (cand eu si maica-mea nu am fost prezent) matusa mea, a distrus testamentul si a pus mana pe absolut tot ce era pe acolo. Tot am incercat in rastimpul acesta de 20 de ani, atat eu cat si maica-mea, sa cadem la o intelegere amiabila si sa impartim totul in parti egale. Acest lucru nu a fost posibil.

Dupa 20 de ani, o mare parte din aceste bunuri au fost vandute de catre matusa mea. Intrebarea mea este daca, dupa 20 de ani se mai poate face ceva si daca da, ce anume?

Multumesc anticipat