avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria000

Activitate anamaria000

Buna ziua,
Am un contract de internet cu UPC pe 2 ani. A trecut 1 an si 1-2 luni. Voi pleca in strainatate in curand pentru 6 luni - 1 an, cu posbilitate de prelungire. Pot sa renunt la servicii fara sa platesc restul lunilor ?
Trebuie sa faci si contract cu fiecare turist sau poti sa mergi cu "facturile" de pe contul tau de Airbnb la finante si sa iti traga ei impozit ? Si nu se poate merge doar 1 data pe an ?
Va rog frumos sa imi spuneti cum pot sa inchiriez legal pe site-ul AIRBNB ! Am inchiriat acuma pentru prima data pe o saptamana si as vrea sa fie totul legal. Se poate merge la finante cu factura de pe site sa imi traga impozit ? Sau cum trebuie procedat ? De cate ori trebuie mers ? Am intrebat mai multa lume, inclusiv un avocat si nimeni nu stie nimic. #-o
Buna ziua.
Sunt angajata de aproximativ 3 ani la o firma si vreau sa demisionez.
In codul muncii, Art.81 scrie asa:
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

Daca angajatorul nu a platit salariile la timp de vreo 2-3 ori mai la inceput in toti acesti ani, dar apoi si-a revenit, pot folosi acest lucru pentru a demisiona fara preaviz ?
Va multumesc pentru raspuns, insa eu intrebam de inchirirea pe site-ul airbnb. O astfel de inchiriere nu necesita contract, iar perioada poate fi de o zi, cateva zile, o saptamana, o luna etc. oarecum in regim hotelier, dar nu neaparat.
Va multumesc pentru raspunsuri, insa eu aici nu caut sa fac pe figuranta sau sa fac ceea ce nu trebuie, ci vreau doar sa stiu din punct de vedere LEGAL daca trebuie sa ii dam actele de identitate ca si chiriasi. In cartea de imobil normal figureaza proprietarul, nu noi, de aceea mi-e neclar.
Suntem doua persoane care ne-am mutat recent in chirie, iar presedintele blocului ne-a cerut de curand datele din actul nostru de identitate (exclus cnp). Are el acest drept ?
In regula. Va multumesc !
Multumesc pentru raspunsul prompt !
Am gasit un model de contract: [ link extern ]
La partile contractante, trebuie sa trec pe toti 3 proprietarii si al 4lea punct pe chirias ? (asta in cazul in care nu mai apucam sa facem la notar procura)
Daca suntem 3 proprietari care detin cate 1/3 dintr-o garsoniera, contractul de inchiriere trebuie facut intre toti detinatorii si chiriasul sau poate fi doar pe numele unuia dintre ei ? Va rog mult sa imi raspundeti cat de repede pentru ca unul dintre proprietari se va muta definitiv in alta tara !!!