avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate Necunoscut1996

Activitate Necunoscut1996

Buna seara. In urma cu 7 luni bunicul meu a decedat. El era intr-un proces de litigiu cu vecina deoarece ea intrase pe terenul nostru. Se poate face dezbaterea mostenirii daca suntem inca in proces
Buna ziua. Acum cateva zile am intrebat daca imi pot retrage o plangere penala la notar deoarece nu sunt in oras. Am fost si am facut declaratia la notar in care scrie ca" declar ca renunt la insusi drepturile pretinse in aceste dosare si la procesul avand ca inculpat pe ...". Problema este ca avocatul lui insista ca nu este buna si trebuie sa fac alta in care sa scrie ca "imi retrag plangerea...". Este vreo diferenta intre declaratia notariala care o am si ce doreste domnul lui avocat? O pot folosi pe aceasta? Si as mai avea o nedumerire. Poate depune avocatul lui aceasta declaratie notariala in numele meu? Va multumesc
Buna ziua. As dori sa imi retrag o plangere penala. In urma cu un an si jumatate fostul concubin m-a lovit si am depus plangere. Doar ca intre timp m-am razgandit deoarece el este recidivist pentru alta fapta comisa. Eu nu sunt in oras si nu ajung decat in august. Se poate face vreo declaratie la notar sau pot trimite o cerere de retragere direct la tribunal? Va multumesc
Buna ziua. As dori sa fac o cerere la tribunal pentru delegarea temporara a autoritatii parintesti. Am fost dar mi-a spus sa iau legatura cu un avocat. Am vorbit cu avocatul si mi-a cerut 1000 de lei. Nu dispun de banii acestia. Am mai facut aceasta procedura dar nu am avut avocat. Ma poate ajuta cineva cu formularea tipizata a acestei cereri va rog? Va multumesc
Buna seara. Se poate face dezbaterea mostenirii in tribunal? Este mai rentabil ca la notar? Va multumesc
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Am sunat acum 2 saptamani si mi s-a spus ca inca este in scriere la domnul judecator. Exista un termen legal pentru darea la executorul judecatoresc?
Buna ziua. Pe data de 3.11.2017 am avut pronuntarea in dosarul pentru autoritate parinteasca. Problema este ca nici pana acum nu mi-au ajuns actele acasa. Asa mult sa dureze? Si problema este ca nici acum nu ii plateste pensie alimentara copilului chiar daca in pronuntarea de pe portal scrie ca trebuie sa platesca pensie alimentara din luna 07.2016 plus cheltuieli de judecata in valoare de 600 de lei. Va multumesc
Pai cand a fost vandut apartamentul fratele meu nu era nascut. De ce ar trebui sa ar faca si el parte? Bunica poate face testament pe partea ei din succesiune? (Testamentul nu se ataca?

Buna seara. Povestea este un pic complicata. Cand aveam varsta de 2 ani tatal meu a decedat. In urma decesului tatalui meu, mama a reusit sa obtina o casa de la primarie. In anul 2003 a plecat in italia, eu pe atunci avand 7 ani. In anul 2007 a cunparat acel apartament si s-a casatorit in strainatate. In anul 2008 a vandut apartamentul si i-a dat banii bunicii mele pentru a finaliza casa inceputa, iar in 2013 a nascut. Din nefericire anul trecut bunicul meu a decedat si de atunci eu am grija de bunica mea. O sustin financiar si in orice probleme legate de bani. Bunica nu vrea sa faca succesiunea averii. As dori sa stiu daca in tribunal pot avea castig la un proces impotriva mamei mele pentru ca nu sunt de acord sa faca si fratele meu parte la acea casa si as dori si partea de la apartamentul vandut pentru ca pe contractul de inchiriere am fost trecute amandoua. Va multumesc
Procesul il vom continua. Este intrata pe teren aproximativ 100mp. Avocat avem. Acum ma gandesc ca daca a chemat si mostenitorii vor trebui si ei sa isi angajeze avocat. Dar totusi, in afara de faptul ca asa este legea, cu ce poate schimva cursul procesului? Multumesc