avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate anaoi75

Activitate anaoi75


1. Da, deciziile oricarei sedinte din AP se consemneaza in procesul verbal si apoi sunt afisate la avizier, spre informarea locatarilor (mai ales a celor care nu au absentat).
2. Sigur ca aceia care sunt debransati NU vor plati aceste detectoare (asta trebuia sa se fi stiut inainte de a face lista). Dar daca este in lista suma, ea trebuie platita si suma vi se va restitui in lista lunii urmatoare.

romanulnevoias a scris:

Dacă Comitetul asociatiei de locatari hotarește sau ia decizia (bănuiesc) printr-un proces verbal ca va instala detectoare de gaze în tot blocul este obligat sa-l afișeze la avizier?
Decizia este luata in 05.07.2018,am aflat acum deoarece am facut contestatie la lista de intretinere pentru ca suntem obligati sa achitam in rate detectoare de gaze pe care cei debransati îl avem
Locatari care sunt debransati de la instalatia de gaze și cei care au centrale pot fi obligati sa-si monteze alte detectoare de gaze daca ei le detin?

La noi in asociatie s-a bugetat pt acest an zugraveala scarilor (sunt doua). Am strans un fond de rep de vreo 2 ani, insa nu ne ajung banii. In plus, desi este hotarare de AG, sunt unii locatari care nu doresc sa se faca aceasta zugraveala. Va rog sa ne ajutati cu sfaturi avizate pentru urmatoarele intrebari:
- avand in vedere de FRep este pe toata asoc, se poate face zugraveala doar pt o singura scara?
- La una din scari exista locatari (un etaj) care au spus ca nu vor plati in ruptul capului ceva ce pot ei sa faca. Daca firma nu vrea sa scada din suma totala per scara, va trebui sa recalculam, ceea ce duce la costuri ridicate pt ceilalti locatari pt acea scara. Vedeti vreo alta rezolvare a acestei situatii?
- se poate mari FRep exclusiv pe perioada lucrarii, ca sa acoperim restul de plata? Presupun ca in AGE.
- hotararea din AG ca se va face zugraveala este definitorie in cazul in care mai rasar niste carcotasi care spun ca ei nu vor (desi daca ii chemi la sedinte, raspunsul e invariabil: "nu am timp")?
Multumesc anticipat.
La noi in bloc exista un apart in curs de executare silita de catre banca pt ca propr decedat a facut in timpul vietii un credit . In decurs de 2 ani de la deces acest apart a acumulat datorii ( > 4200 ron). DIn pacate, mostenitorii nu sunt de gasit pentru a rezolva problema debitelor atat catre AP, cat si catre banca.
La ultima sedinta de CEx s-a hotarat ca pt a stopa cresterea acestor datorii suma de plata caldura sa fie repartizata cota-parte la tot blocul. (nu se stie cand se va executa acest apart si ce suma revine catre AP; de mentionat ca exista un privilegiu imobiliar pe suma mentionata).
Intrebarea mea este: cat de legala a fost decizia luata de CEx? se poate contesta? ce se poate face daca listele de plata includ deja acea cota parte (infima, de 1,68 ron, dar exista)?
Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
VA rugam sa ne ajutati cu un sfat intr-o situatie delicata.
Avem o decizie de AG care spune ca se vor instala detectoare de gaze (ne expira si autorizatia si trebuie facuta si verificarea, la fiecare 2 ani). S-a semnat contract pe un nr de apart (mai putin cele care au coloana separata) si s-a purces la instalarea acestora, Intre timp niste locatari si-au exprimat dezarcordul cu aceasta procedura de instalare. A venit data scadenta de plata a primei rate, care va fi pusa in lista de intretinere.
Cum trebuie procedat cu acesti locatari? Li se pune acelor proprietari "separatisti" prima rata de plata a detectorului in lista, chiar daca acestia refuza instalarea (implicit NU li s-a instalat aparatul)? Conform contractului, Asociatia trebuie sa plateasca nr de detectoare mentionat in contract.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Reglare consum apa la pausal
In aceeasi ordine de idei: la noi in AP o familie de 2 pers au ales a NU da citirea apometrelor si au facut cerere de trecere la pausal. Aceasta s-a intamplat in perioada martie - iunie. A venit iulie si au plecat in concediu, iar la revenire au dat fisa de citire apometre.
Cum se procedeaza in acest caz, la intocmirea listelor de plata? De unde stim noi ca acel index nu e compus din niste cifre aleatorii? Au voie sa fie cand la Ana, cand la Caiafa?
Multumesc anticipat.
Avem urmatoarea situatie: un proprietar a decedat in febr 2016 si a lasat un apart cu datorii. Propr avea si un credit imobiliar. Mostenitorii nu au aparut, datoriile au curs, presedintele asoc de propr (AP) a pus privilegiu imobiliar.
Apartamentul urmeaza a fi executat de banca (pt recuperare creante), insa nu se stie vreo data (daca a inceput sau urmeaza) sau alt detaliu.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele intrebari:
- ce ar trebui sa facem noi, AP, pentru a fi contactati de executorul bancii?
- trebuie sa apelam si noi la un executor pentru a ajunge sa ne recuperam debitele?

Multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
ynocentta a scris:

Probe pot fi apreciate atat documente medico legale cat si eventuali martori la incident
Conditionat de obiectul plangerii,de mijloacele de proba invocate de catre reclamant,
de declaratiile partilor,politistul urmeaza sa analizeze si in final sa dispuna solutie fie de incadrare a faptelor sub incidenta penala si eventual declinare responsabilitate solutionare in favoarea instantei de judecata ,fie inexistenta elementelor constitutive ale vreunei fapte sub incidenta penala,situatie in care partea interesata se poate adresa instantei de judecata civile pentru eventuale daune


Daunele pot fi materiale, presupun...
Despre probe: singurul martor este prietena minorei, care in fata mamei a recunoscut ce tocmai facuse prietena sa. Document medico-legal eliberat in fals?
patrascu razvan a scris:

Probabil a depus plangere penala pentru infractiunea de lovire sau alte violente.
Incadrarea se face in functie de zilele de ingrijiri medicale retinute in CML.
Proba se poate face prin inscrisuri(CML, alte acte medicale, planse foto etc.) si martori(daca exista pe situatia de fapt).
Daca au depus plangerea stiind ca fapta nu este reala, pot fi acuzati de inducerea in eroare a organelor judiciare.





Exista suspiciunea ca minora sa fi declarat cu totul altceva cu rele intentii si cu buna stiinta tocmai pentru a nu fi ea cea acuzata, dandu-si seama (probabil) de gravitatea faptei (vazand sangele a fugit din scara blocului), mai ales daca prietena sa i-a spus intre timp ca mamei sale deja barbatul o informase cu privire la intamplare. Astfel ca parintii minorei (presupus) agresata au declarat ceea ce fiica lor le-a spus, simtindu-se indreptatiti sa-si ceara drepturile.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:

Se da urmatoarea situatie cu urmatorii actori: doua minore (13ani) si un domn (76ani), intr-o scara de bloc, in care domnul dorea sa intre, iar minorele stateau pe scara blocului, impiedicand accesul. Barbatul le roaga pe fete sa se dea la o parte sa intre in bloc, acestea nu doar ca nu se dau, mai mult: una dintre ele se ridica in capul scarilor, ridica piciorul catre barbat, ii da ochelarii jos de pe nas, acestuia ii da si sangele pe nas, prietena ei asistand la toata aceasta scena. Vazand ce a facut, fata fuge din scara, ramanand doar prietena ei. Cea din urma este vecina de scara cu acel barbat. Barbatul suna la usa parintilor fetei, carora le povesteste ce s-a intamplat cu prietena fetei. Parintii fetei isi intreaba fata daca e adevarat si aceasta confirma. Acesta a fost actul I.
La 2 sapt dupa incident la usa barbatului suna un politist care il anunta ca pe numele sau exista o plangere penala facuta de mama fetei care l-a lovit: aceasta reclama ca fata sa a fost agresata fizic (trasa de urechi si palmuita pe fata) de catre barbatul in cauza. Politistul il intreaba pe acesta ce s-a intamplat, iar barbatul spune ce s-a intamplat (adica actul I). Este invitat la sectia de politie sa dea o declaratie. Acesta e actul II.

Intrebari:
- care sunt pasii in atare situatie?
- situatia in care se gaseste barbatul se poate numi "cercetare penala"?
- stiu ca intr-o plangere trebuie sa existe si "mijloace de proba". Care pot fi acestea? Dovezi de agresiune fizica, acte medicale eliberate de foruri tutelare?
- cum si cine dovedeste adevarul? Organele de polititie/ judecata?
- in cazul in care plangerea este falsa, care sunt pasii consecutivi?
- se recomanda un avocat in acest caz (barbatului recte)?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Salariu presedinte AP
Am avut, insa nu a fost votat (din varii motive). Se mai poate vota si acum? Care este procedura, va rog?