avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate monica_14

Activitate monica_14

Bună seara! Va rog am nevoie de răspunsul dvs la o întrebare: cu cât rămâne în mână o persoana care adopta un copil de la centru de plasament ,după retragerea taxelor de către stat? Mai exact care ii este venitul net? Mulțumesc anticipat!????????
Bună seara! Va rog am nevoie de răspunsul dvs la o întrebare: cu cât rămâne în mână o persoana care adopta un copil de la centru de plasament ,după retragerea taxelor de către stat? Mai exact care ii este venitul net? Mulțumesc anticipat!????????
Multumesc!
Buna! Am terminat scoala de asistent medical generalist in luna august 2018. Nu am reusit sa lucrez in acest domeniu. Cat ii valabila scoala pana ce trebuie sa o fac din nou?cu practica etc
Buna! Sotul meu are 8 clase si ar vrea sa obtina si el permis de conducere categorie B. Intrebarea mea este : se poate face scoala de soferi cat B daca are 8 clase?
Discuție CIC
Buna! Am nevoie de un sfat. Anul trecut mai exact pe data de 13.11.2017(deci am până în prezent 8 luni lucrate) m-am angajat la un spital de stat. Momentan am stimulent de inserție pt copil (pt că m-am dus mai devreme la un alt loc de muncă decât cel de unde am intrat in CIC) . Din cauza unor probleme de sănătate a fetiței mele am avut de la angajare și până în prezent 28 zile de concediu medical. Îmi doresc foarte mult să rămân însărcinată cat mai repede. Întrebarea mea e : voi mai beneficia eu de concediu de indemnizație copil daca nu am lucrate încă 12 luni? (Am doar 8 luni) . Plus de asta am menționat nr de zile de concediu medical de atunci și până acum-28 zile, zile care nu știu dacă se socotesc și ele mă afectează cu ceva pt a intra în CIC? Sau trebuie să mai aștept? Va mulțumesc anticipat!
Cu stima
Buna! Am nevoie de un sfat. Anul trecut mai exact pe data de 13.11.2017(deci am până în prezent 8 luni lucrate) m-am angajat la un spital de stat. Momentan am stimulent de inserție pt copil (pt că m-am dus mai devreme la un alt loc de muncă decât cel de unde am intrat in CIC) . Din cauza unor probleme de sănătate a fetiței mele am avut de la angajare și până în prezent 28 zile de concediu medical. Îmi doresc foarte mult să rămân însărcinată cat mai repede. Întrebarea mea e : voi mai beneficia eu de concediu de indemnizație copil daca nu am lucrate încă 12 luni? (Am doar 8 luni) . Plus de asta am menționat nr de zile de concediu medical de atunci și până acum-28 zile, zile care nu știu dacă se socotesc și ele mă afectează cu ceva pt a intra în CIC? Sau trebuie să mai aștept? Va mulțumesc anticipat!
Cu stima
Buna momentan sunt in CIC (concediu de maternitate). Beneficiez de stimulentul de inserție daca mă întorc la alt angajator sau alt loc de muncă? Altul de cat cel pt care am intrat in CIC.
Cornel Vasile a scris:

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

In speta, pentru stimulent trebuie ca data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

Mulțumesc mult
Buna ziua! Am nevoie de ajutor . Sunt in CIC (concediu de maternitate) de aproape 11 luni (am intrat in CIC pe data de 24.02.2017). Deci bebe mea mai are puțin și face un an. Problema este că in momentul in care mi-am făcut actele sa intru in CIC am ales sa stau acasă până ce are bebe 2 ani(deci sunt in concediul suspendat inca mult timp). Am reușit să iau examenul pt infirmiera intr-un spital de stat și voi începe prima zi de munca pe data de 13 luna aceasta.Până atunci va trebui să merg să îmi întrerup CIC-ul pt a mă putea angaja. Întrebarea mea este : beneficiez de stimulentul de inserție daca eu am zis că stau acasă pana ce are bebe 2 ani și ea nu are nici un an măcar? Are 11 luni pitica . Precizez că am intrat in CIC lucrand la un angajator și acum este la alt angajator. Mulțumesc mult!