Buna ziua. Sora mea a facut succesiunea dupa sotul ei care a decedat si sunt 4 mostenitori, sora mea avand cea mai mare cota din masa succesoriala. Acum trebuie sa faca un supliment la scuccesiune pentru a ridica pensia privata a sotului ei.
Intrebarea mea este daca celelalte persoane nu vor sa semneze suplimentul poate sa ridicisuma de bani la care are dreptul de la firma de pensii?
Va multumesc si va doresc o zi buna
Buna ziua.
Cum poate soacra mea sa-i lase apartamentul sotiei fara sa fie atacat prin instanta de surorile ei?
Daca sunt mai multe variante dacse poate prin testament, donatie, prin cedare fara sulta?
Buna ziua. Vreau sa vă întreb dacă președintele de sindicat de la o companie de stat are voie sa fie consilier municipal?
Va mulțumesc
Buna ziua
Eu lucrez la Metrorex si vreau sa va intreb daca este legal sa suspende bonurile de masa fara sa fim anuntatii, si cei din conducere spun ca din cauza legii 296/2023
Vreau sa stiu daca compania Metrorex face exceptie de la legea 296/2023?
Buna ziua.
Am si eu o intrebare la dvs. daca un parinte este pensionar mai plateste pensie alimentara copilului daca are varsta implinita de 18 ani ?
Si daca se mai plateste cum trebuie procedat?
Va multumesc si va doresc o zi buna.
Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru sora mea.
Sora mea și cu soțul ei sunt proprietari pe teren și casa. Sunt trecuți amândoi in actele de proprietate.
Soțul surorii mele a murit și vreau să știe ce drepturi are sora mea la moștenire.
Sora mea fiind și ea prprietara
Va multumesc
Buna ziua.
Sotia mea lucreaza la DGASPC sector 4 la un centru de copii ca bucatar.
Postul l-a ocupat prin concurs in 2016.
In anul 2018 a facut doua atacuri cerebrale, o semipareza pe partea stanga si hernie cervicala.
In luna iunie 2018 s-a operat pe coloana la cervicala si apoi a stat in medical pana pe 31.12.208.
In Biletul de iesire din Spital, in scrisoarea medicala si referatul facut de neurochirugul care a operato si neurologul la care mergea la consultatie pe timpul medicalului i-a prescris ca nua re voie sa faca eforturi mari sa ridice .
Cand a inceput serviciul pe 03.01.2019 sefa de la Resurse Umane a mutato la alt centru dar nu pe post de bucatar (muncitror calificat) pe post de ajutor bucatar (muncitor necalificat) spunandui ca dupa un an de zile o trece pe bucatar inapoi (muncitor calificat).
Acum cand sotia s-a dus la resrse umane sefa de la resurse a spus ca daca vrea sa ramana la centru la care a fost mutata ramane ca ajutor bucatar (muncitor necalificat)
In luna Decembrie 2019 a venit la centru unde lucreza sotia controlul intern din Directie DGASPC sector 4 si cand a vazut situatia sotiei a zis ca cei de la resurse umane au facut o ilegalitate.
Intrebarea mea este cum trebuie sa procedam sa devina inapoi bucatar (muncitor calificat) care a fost ocupat prin examen la acest centru?
Va multumeasc si va doresc o zi buna
Am avut in anul 2013 la firma de telefonie cosmote actuala telekom un telefon cu abonament. Nu am mai putut plati si cand a venit ultima factura in anul 2013 era de aproximativ 2500 lei. In 2018 am primit o notificare de la o firma de recuperatori de telefonie sa platesc suma de 5000 lei. Nu am dat niciun raspun nu am vorbit cu ei.
Pe data de 16 septembrie 2019 am primit iar o notificare de la aceiasi firma de recuperatori de telefonie tot cu suma de 5000 lei si spune ca daca nu platesc ma poate executa silit
Cum trebuie sa procedez.
Va multumesc
Am avut un abonament in anul 2013 la telekom atunci se numea cosmote si nu am mai putut plati. Suma de plata era de 2500 de lei abonament plus convorbiri cand a fost emisa ultima factura in 2013. Acum m am trezit cu o notificare de la un recuperator de telefonie ca am de plata 5000 de lei si daca nu platesc ma executa silit.
Cum trebuie sa procedez
Buna ziua la intrebarea care am puso in legatura cu soacra mea care vrea sa-i lase apartamentul sotiei mele care mai are 3 surori si sa nu aiba probleme dupa decesul ei.
Am inteles ca se face contract de vanzare cumparare,
La acest contract sotia trebuie sa plateasca ceva rate sa-i dea bani pe apartament s-au cum se face?