avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate Josephine2016

Activitate Josephine2016

Mandatarul poate fi chiar cumparatorul?
Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti in privinta urmatoarei situatii :as dori sa cumpar un apartament impreuna cu fiica mea deci sa fim coproprietare dar proprietarul apartamentului se afla in Canada. El este de acord sa dea o procura pt vanzarea lui dar nu mai are rude in țara. Intrebarea este : este posibil sa ne dea procura mie si fetei mele chiar daca suntem cumparatoare? Se suprapun cumva atributiile?
Sau ce act ar putea face prin consulatul din Toronto pt a-l vinde si sa evite in drum in plus in țară (costisitor si obosito). Va multumesc mult
Răspuns la discuția Act semnat de mana la 82 de ani
L-a perfectat la notar in 2011, dar eu ca unica mostenitoare nu am fost prezenta, iar tatal meu decedase din 2008.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie: tatal meu, in anul 2006, fiind in varsta de 82 de ani a vandut 5 ha de teren cu un act de mana fara sa imi spuna. Dupa decesul lui, in 2008, cumparatorul a perfectat contractul de vanzare cumparare pe baza acestei declaratii de mana, dar nici acum nu se poate intabula pe baza acestui act de mana. In calitate de unica mostenitoare intreb:
1. Este acest contract valabil?
2. Unde trebuie sa il dau in judecata pt a intra in posesia terenului daca eu licuiesc intr un judet, el in judetul vecin unde se afla si terenul?
3. Este un abuz de slabiciune faptul ca l-a zapacit sa semneze de mana un act asa de important, la varsta de 82 de ani?
Buna ziua,
v-as ruga sa-mi spuneti daca pentru a scrie la judecatorie exista o singura adresa de mail pentru toata lumea sau e pe judete. De ex ecris.273@just.ro este doar pentru un anumit judet sau e universal valabil
Multumesc
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: recent am cumparat o garsoniera intr-un imobil nou. Agentul de vanzari imi comunica data semnarii contractului saptamana viitoare dar PV de predare/primire se va semna fara contoarele de gaz si curent pt ca inca nu au sosit. As vrea sa va intreb daca pot semna contractul la notar si de asemenea PV de predare/primire fara contoare. Ce s+ar putea intampla in acest caz? Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat pt raspuns
Buna ziua, am o nelămurire. Acum câțiva ani mama mea s-a declarat la notar ca este straina de succesiunea deschisa pt casa tatălui ei. Deci nu renunța, ci înțelege sa rămână străină. Care este diferență ?
Va multumesc
Va mulțumesc, chiar așa voi face !
Buna ziua, sunt parata dintr-un proces de succesiune. Peste câteva zile este un nou termen si reclamantul a depus la dosar setul de întrebări pt interogatoriul pârâtului. Cum sunt din alta localitate as vrea sa stiu daca ma duc cu o zi înainte de proces pot avea acces la setul de întrebări sau le pot citi in ziua respectiva ?
Multumesc
Buna ziua, am obtinut castig de cauza in procesul cu Casa de pensii pt acordarea ajutorului de deces pt tatal meu care a fost magistrat. Am primit si motivarea actiunii si as dori sa stiu daca este vreun termen anume pt a adresa o cerere catre Casa de pensii in sensul virarii banilor in contul meu. Mai exact in cât timp de la primirea motivarii trebuie sa adresez acea cerere. Multumesc.
Buna ziua, ce a trebui sa raspund sau cum ar trebui sa ma comport cu un functionar publuc care țipa la mine spunand ca de ce nu inteleg. In public in plus. Este vreo cale administrativa de a-i aduce aminte minima politete? Tot el e șeful, ca pe vremea de trista amintire, iar bietul cetatean cu capul aplecat in fața ghiseului ? Ma scuzati pt intrebarea cam ridicola si va multumesc pt raspuns