avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Activitate adelinaromina

Activitate adelinaromina

Bună ziua. Între mine și vecinul este făcut un gard cu bordura betonata, stâlpi metalici și plasa bordurata. Stâlpii și plasa sunt ale vecinului ( noi ne-am mutat ulterior), bordura de beton este făcută de noi. De când ne-am mutat, avem probleme cu menținerea curățeniei la limita fardului (toate plantele, fulgii și frunzele sunt la noi în curte). Plus ca au si vre-o 7 caini si eu am o fetita mica de 5 ani. I-am rugat de fiecare data sa își curețe resturile vegetale de lângă gard, dar n zadar. Întrebarea mea este, fiind gard comun, am dori sa punem teava rectangulara si tabla pe stâlpi, stâlpii au rămas pe partea noastră. Cu siguranță, nu vor dori acest lucru. De la primărie mi s-a spus ca nu am voie, îmi trebuie acordul lor. Ce pot face în situația data. Mulțumesc frumos!
buna ziua. doresc sa infiintez o firma in romania , cu domeniul de activitate prestari servicii in constructii, pentru o firma din Olanda, cu detasare salariat . stiu ca detasarea se face pe o perioada de maxim 24 luni cu formularul A1 , cu posibilitate de prelugire in anumite conditii, mai sunt si alte conditii ce trebuiesc indeplinite ca si angajator? imi spunea cineva ca as fi conditionata de vechimea firmei, ca ar trebui sa fie firma infiintata de cel putin 1 an sa pot detasa salariati. Multumesc frumos!
Bună ziua. Anul trecut în decembrie am achitat o factura de avans pentru niște materiale de construcții, urmând a le primi anul acesta în aprilie. Am achitat factura la banca, am trimis dovada plății și am cerut un pv de custodie ca marfa rămâne la furnizor, cum am facut și cu alte firme. Agentul cu care am vorbit mi-a spus ca nu este nevoie. Cu perioada pandemiei soțul nu a putut veni în tara sa facem lucrările la casa și nu am ridicat marfa. Acum am nevoie de marfa, sun la dânșii și nu mai raspunde nimeni, nici la telefon nici pe mail. Am cautat pe site/ul lor Depozit-Online. Ro și am citit ca dânșii țin marfa în custodie doar 6 luni, în cazul meu au trecut 10. Pe factura ce mi-au dat-o pentru a plăti este specificat ca : clientul poate ridica marfa oricând începând cu 23 februarie 2021, dar nu specifica un termen. Întrebarea mea este am câștig de cauza dacă ma adresez la Protecția Consumatorului, sau sa ii acționez în instanta?
Multumesc frumos!
autorizatie de construire
Buna ziua, vecinul meu a construit casa fara autorizatie de construire pe terenul pe care l-a dobandit fata nici un act( cand am cumparat pamantul, la vecini este trecuta o alta persoana , decedata in momentul de fata, decat cei ce locuiesc acum, plus ca nu sunt rude, deci nu este mostenire lasata). Casa initiala fiind formata din 2 camarute, acum ei au facut casa cu etaj, sigur nu au autorizatie la ea pentru ca nu au facut actele de succesiune. Mai poate primi amenda pentru ca nu au avut autorizatie de construire, tinand cont ca au ridicat-o de cativa ani si plateste impozit la primarie pentru ea?
buna ziua. am o problema cu vecinul, eu am facut fosa septica, zidita, nu betonata, am autorizatie la ea, doar ca este zidita, si vecinul are fantana, fantana care este la 14m distanta de fosa mea. Ideea e ca, mi-a facut plangere la DSP , cu toate ca fosa lui este tot zidita si este la nici 10m de fantana. Momentan, eu nu folosesc fosa, nu am terminat casa pentru a locui acolo. Ce sanse am sa primesc amenda? Pot sa ii fac si eu plangere pentru fosa lui, cu motivarea ca, vreau sa fac si eu fantana, fosa lui fiind functionala de cativa ani buni. Multumesc!
Buna ziua,
Sunt angajata din 2008 la o firma, care, in mai 2015 a intrat in insolventa dintr-o eroare, si pe 1 martie 2016 s-a dat sentinta finala si a iesit din insolventa.
Eu in luna martie 2018 voi naste si urmeaza sa intru in postnatal.
Am doua intrebari:
1. daca angajatorul nu a platit contributiile la stat, dar mie mi s-au oprit din salariu, beneficiez de indemnizatie?
2. am salariu minim pe economie, indemnizatia va fi 85% din salariu minim brut de 1450 sau 1900 cat va fi din ianuarie ?

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția succesiune
nu vreau eu sa atac succesiunea, ci un unchi al meu, voiam sa stiu daca are sanse sa castige.
multumesc frumos pentru raspuns!
Discuție succesiune
buna ziua
as dori sa stiu daca un mostenitor ce a renuntat la succesiune dupa ambii parinti poate ataca in instanta succesiunea: 6 frati, dupa moartea tatalui in 1978 au renuntat 5 din ei in favoarea mamei si in favoarea celui de-al saselea copil, dupa moartea mamei in 1984, 3 frati au renuntat, mostenirea impartindu-se intre ceilalti 3. Acum unul din fratii ce au renuntat la ambele succesiuni doreste sa atace mostenirea pe motiv ca atunci avea in posesie un apartament si legea nu iti permitea sa detii mai multe proprietati. As dori sa stiu daca are sanse de castig?
Multumesc!
AS DORI SA STIU DACA O PERSOANA CU SPECIALIZARE IN IRU (INSPECTOR RESURSE UMANE) POATE INCHEIA UN CONTRACT DE COLABORARE CU O FIRMA.
MULTUMESC!
buna ziua
lucrez la o firma ce are inchiriata o hala ce apartine unui parc industrial, hala inchiriata cu contract de inchiriere. De cateva luni acoperisul halei s-a deteriorat si s-a infiltrat apa in interior, deteriorandu-se tavanul si peretii de rigips favorizand aparitia igrasiei.
Am facut cerere pentru repararea acoperisului la locator pentru reparare si am primit o adresa prin care ni se respinge rererea pe motiv ca in contractul de inchiriere la obligatiile locatarului (adica noi) este specificat urmatorul lucru: " locatorul are obligatia de a intrebuinta bunul inchiriat ca un bun proprietar, ceea ce implica obligatia de a efectua toate reparatiile locative, de intretinere curenta, a caror necesitate rezulta din folosinta obisnuita a bunului" . Va rog sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a-i face sa repare acoperisul pentru ca avem stricaciuni si nu putem sta din cauza mirosului.
Multumesc!