Buna ziua,
Puteti sa imi spuneti daca administratorul unei societati cu raspundere limitata poate fi angajat la alta societate, pe alta functie.
Multumesc,
Buna ziua,
Puteti sa imi spuneti va rog ce presupune procedura de adoptie a tatalui vitreg, adica actualul meu sot, a copilului din casatoria anterioara. Acest lucru presupune si decaderea din drepturi a fostului sot? In cazul in care fostul sot nu este de acord cu adoptia, pot sa il dau in judecata pentru obtinerea acordului?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Am inteles ca se poate face in prima faza plangere la Politie pentru vatamare corporala. Asa este? Si in a doua faza o pot acuza de evaziune fiscala, nu a eliberat chitanta pentru taxa gradinitei.
Multumesc.
Buna ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate, este inscris la o gradinita particulara, insa ieri educatoarea nu a fost atenta desi nu are decat 10 copii si copilul meu a sarit de pe prima treapta a scarilor in numar de 4 trepte si are leziune traumatica laba piciorului si glezna. Este superficiala ce-i drept, insa nu mi se pare normal faptul ca educatoarea m-a anuntat dupa 4 ore de la incident, nici medic nu are in gradinita sau nu a cerut consultatie, mi-a zis ca i-a acordat dansa primul ajutor. In plus primeste copii bolnavi in gradinita, ca deh parintii platesc mai mult decat taxa, si copilul meu se imbolnaveste din 2 in 2 saptamani. Doresc sa fac o reclamatie, pentru ca desi platesc 850 de ron pe luna, -plus medicamente plus asigurarea medicala a copilului, nu este bine ingrijit. Puteti sa imi spuneti ce pot face in acest caz?
Va multumesc,
Alexandra Nedelcu
Buna seara,
Puteti sa imi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului? Din media veniturilor brute sau nete? De exemplu la un salariu net de 2235 lei sau brut de 3187 lei , fix in ultimele 12 luni care este indemnizatia acordata?
Multumesc
Buna dimineata,
Multumesc pentru raspunsuri, suntem asociati amandoi in firma respectiva, care bineinteles nu mai are activitate demult, cred ca a si inchis-o , el este administratorul, a achitat datoriile firmei, eram restanti, in valoare de 1000 de euro si de aceea nu vrea sa ma mai ajute la achitarea creditului. Ma refeream la bunuri comun in sensul ca nu am avut apartament de impartit, noi stateam cu chirie . Mai mult el a abandonat familia, avem si un copil, cand copilul avea 5 luni. Plateste doar pensia alimentara si atat. Deci as putea sa il dau in judecata pentru achitarea creditului?
Multumesc
Buna seara,
Am fost casatorita timp de 3 ani si 1/2, in timpul casatoriei am contractat un credit pe numele meu, pentru nevoi personale, creditul a fost cheltuit pentru firma pe care o aveam. Am divortat fara a cere prin instanta impartirea datoriei, mi-a zis ca ma va ajuta. Dar nu s-a intamplat acest lucru, creditul este de 4000 de euro, ce pot face ca sa il fortez pe fostul sot sa plateasca jumatate din credit? Creditul este pe 10 ani, mai am inca 7 ani. Nu are nimic trecut pe numele lui, bunuri comune nu am avut, divortul s-a facut prin acord comun.
Multumesc si astept raspunsul dvs!
Buna seara,
Sunt proprietarul unei locuinte intr-o cladire P+2, acoperisul necesita reparatie totala, suntem 2 proprietari si un singur chirias. Pentru a repara acoperisul sunt dispus sa platesc in intregime devizul lucrarii. Insa chiriasul este de acord sa fac reparatia acoperisului, dar celalalt proprietar nu este de acord nici macar sa platesc eu lucrarile. Acoperisul insa trebuie remediat, eu stau la etajul 2, la parter sta celalalt proprietar care nu este de acord. Ce pot sa fac pe cale legala sa incep lucrarile acoperisului?
Multumesc si astept raspunsul dvs!
Buna seara, eu si cu ex sotul meu am facut o firma, amandoi fiind asociati, firma nu a mai avut activitate de ceva vreme, si acuma o alta firma ne-a dat in judecata pentru plata unei facturi mai vechi, fostul fiind administratorul firmei. Si acuma el ma obliga pe mine, verbal, adica ma ameninta ca eu ca asociat sa platesc jumatate din suma datorata, ca asa gandeste el, suntem partasi la pierderi si profit. Intrebarea mea este urmatoare: poate prin lege sa ma oblige sa platesc jumatate din suma datorata? Am si divortat si mai am vreo legatura cu firma? Am si un copil minor in ingrijire.
Multumesc
O seara buna!