avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Activitate vat123

Activitate vat123

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e dreptate si nu se aplica legea, al nostru tatic din 2010 si pina acuma achita aceeasi suma de bani cu toate ca copilul atunci avea 3 ani si acuma 11 anii, cu toate ca am discutat cu el de nenumarate ori copilul creste odata cu el cresc si nevoile, i-am propus sa-i cumpere de imbracat de incaltat daca considera ca eu folosesc pensia copilului in alte scopuri nici asa nu e deacord, si plus la cestea pensia mizerabila care o achita o trimite odata la 3 luni. Acuma spunrti-mi unde e dreptatea?
Eu nu pot sa-mi permit sa cheltui bani prin instante pentru avocat sau numai stiu ce certificate, adeverinte etc. banii respectivi mai bine ii investesc in copilul meu.
Mersi frumos.
Spuneți-mi ca persoană fizică prin cerere pot solicita de la Inspectoratul Fiscal declarațiile pe venit a fostului soț care nu-și achită pensia alimentară, sau trebuie neapărat să se implice avocatul? Vă mulțumesc.
Discuție eroare-notar
buna-ziua.Spuneti-mi-va-rog-cum-sa-procedez.notarul-a-eliberat-o-declaratie-fara-semnatura-declarantului,organelor-carora-am-prezentat-declaratia-nu-au-acceptat-declaratia-fara-semnatura-declarantului,din-aceasta-cauza-nu-am-reusit-sa-fac-copilului-pasaport-pentru-a-merge-la-concurs-in-afara-tarii.In-prezent-suntem-divortati-declarantul-se-afla-in-alt-stat-si-eu-adica-mama-minorei-impreuna-cu-minora-suntem-in-alt-stat.notarul-respectiv-functioneaza-in-alt-stat.Pot-depune-o-plingere-impotriva-notarului-respectiv-sau-nu.
Răspuns la discuția Calatorie-copil-minor
Chiar-daca-merge-la-locul-de-trai-al-tatalui.
Spuneti-mi,daca-copilul-are-tatal-cetatean-român-copilul-are-nevoie-de-procura-de-la-tata-ca-sa-mearga-la-concurs-in-Româia,copilul-are-domiciliul-i-R.Moldova,si-suntem-divortati,tata-locuieste-in-România.
Adica considerati ca in aceasta perioada cit dureaza cercetarile stabilirei cauzei de neplata la timp a pensiei alimentare copii respectivi nu trebuie sa se hraneasca nu au nevoie de bani de buzunar etc. fiindca taticul are alte probleme. Prima obligatie si cea mai importanta a ambilor parinti chiar si divortati este sa-si intretina copii, apoi celelalte, fiindca copii nu s-au cerut sa vina pe lume, parintii ii doresc, asa ca si-a asumat raspunderea fii bun si respect-o. Deasemenea sunt in asemenea caz tatal achita o data la 2 luni pensia si nu cit s-a stabilit dar cit doreste dinsul, cu toate ca are un venit destul de bun lucrind peste hotare si trebuie sa achite o patrime din veniturile sale, zice ca nu munceste dar si-a procurat si masina si plaseaza pe facebook poze la plaja la mese copioase prin diverse locuri de agrement(saracul) dar copilul sta si asteapta. Fiindca tata nu are posibilitate sa contribuie la intretinerea si educatia sa. Poate nu am dreptate dar consider ca ar fi cazul sa mai fie schimbate asemenea proceduri ca tot sarmanii copii sufera sa fie purtati prin instante pe la politie, lasati copii sa-si petreaca copilaria corespunzator, celora care au uitat de ei amintitile ce obligatii mai au.
Discuție Refuz cetatenie
Spuneti-mi va rog cum sa procedez in cazul in care tatal (cetetean român) copilului minor refuza dupa divort sa trimita actele necesare pentru cetatenia româna a copilului, cu toate ca in certificatul eliberat de statul unde s-a nascut copilul este specificat ca tatal este cetatean român.
Cum pot cere executare silita daca nu sint cetatean al Statului Român, nu am posibilitate sa achit taxa unui executor din România. Am scris Tribunalului o solicitare pe aceasta cauza si mi s-a raspuns ca nu au ei dreptul de a-mi oferi consultatii, sa ma adresez la executor, pe cind consider ca puteau totusi face o sesizare in acest sens deoarece sint la curent cu cazul si dat fiind faptul ca sintem cetateni ai diferitor state puteau interveni cu o sesizare.

Aceeasi situatie este si la mine, S-a legaliuzat titlul pe teritoriul României mai departe nu mai stiu nimic, Dinsul achita cind vrea si cit vrea nu este nici o raspundere nici un organ competent care sa-l cheme sa-l intrebe din ce cauza nu achita.