avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate marin05

Activitate marin05

Răspuns la discuția Problema control PFA

Sunteti sigur? In codul fiscal apare ca se face control de catre organele abilitate de la sediul/punctul de lucru al contribuabilului. Dar nu stiu ce sa cred. Un amic aflat in aceeasi situatie ca si mine, a avut control la Sibiu nu la Arad.
Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

cei din Arad unde e domiciliul fiscal

Buna ziua. In cazul in care eu am domiciliul fiscal in Arad, dar am deschis pfa in Sibiu, cine face controlul de fond, inspectiile fiscale respectiv un eventual control ANAF? organele din Sibiu, unde am sediul PFA sau organele fiscale din Arad, unde am domiciului fiscal?

Multumesc!
Buna ziua! Doresc sa angajez o persoana de 60 de ani si sa beneficiez de cei 2250 lei pe luna de la stat. Acum, persoana pe care doresc sa o angajez, are o garsoniera inchiriata, cu 600 de lei lunar; pot angaja persoana respectiva cu conventie, pt a primi cei 2250 de lei de la stat, chiar daca persoana respectiva are acest venit?

Multumesc!
Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. suntem 2 frati, fiecare am primit de la parinti o casa, ambele in aceeasi curte. Fratele meu a primit prin judecatorie, o casa si jumatate din teren in anul 2008: mai exact, vanzare-cumparare cu pastrare de uzufruct pt parinti, atat cat traiesc. Eu a primit tot prin judecatorie, in anul 2013, vanzare cumparare cu pastrare de uzufruct. Tatal meu a murit in de cativa ani, iar noi dorim sa intabulam pe noi. Cum sa procedam? avem actele ce tin loc de vanzare-cumparare prin judecatorie. La primarie suntem noi. Intabularea a facut-o tatal nostru, pe el, in anul 2013, cand mi-a vandut mie. In anul 2008 a vandut fara intabulare, nefiind necesara la acel moment, din ce am inteles.


Va multumesc pentru rabdare!
Răspuns la discuția Impozit dividende + sanatate
Multumesc; tb sa se duca actele srl-ului si la domiciliul fiscal al administratorului?
Avem urmatoarea situatie: srl deschis intr-o alta localitate decat cea in care administratorul isi are domiciliul fiscal. taxele SRL-ului se platesc unde are srl-ul sediul, dar impozitul pentru dividende si sanatatea se platesc unde isi are domiciliul fiscal administratorul? tb duse actele srl-ului si la anaf unde isi are administratorul domiciliul fiscal? Pt ca, declaratia unica pentru dividende se depune pe cnp din cate stiu,

Multumesc pentru atentie!
Buna seara, va expun in mare urmatoarea problema. Am pfa deschis de ceva vreme in Judetul Timisoara. Sediul PFA este in Timisoara, activitatea desfasurata tot in Timisoara, insa taxele le platesc in HUNEDOARA, unde am domiciliul pe buletin, eu desfasurand activitatea in TIMISOARA cu contract de comodat,

Acum urmeaza sa imi deschid srl tot in Timisoara, tot intr-un imobil cu contract de comodat, dar contabila spune ca taxele srl-ului se vor plati in Timisoara, si nu in Hunedoara, unde am domiciliul, eu locuind in TM cu viza de flotant. Deci care este realitatea? de ce la PFA platesc la HD dar la SRL urmeaza sa platesc la TM?
Pfa la norma de venit deschis in 2018. radiere in februarie 2020. Declaratia unica pt 2020 (pt cele 2 luni intrucat st la norma de venit) o depun dupa radiere, este corect? nu vad sensul depunerii inainte de radiere si apoi depunerii de rectificativa. Deci procedez corect daca depun D. unica dupa radiere pfa la norma de venit?


Multumesc!
Răspuns la discuția Declaratii obligatorii PFA 2020
doar declaratia unica, cu rectificare pt anul 2019 si cu venitul pe care dvs credeti ca il veti avea in anul 2020. Daca depasiti 12x salariu minim/lunar veti plati sanatate + pensie.
Atunci de ce banca nu imi accepta transferul? imi spune ca tb sa am document,,,