Buna seara, cu parere de rau eu tebuie sa va contrazic pe dumneavoastra, chiar daca dupa mult timp. Iata un extras de pe site-ul ISU Bucuresti:
"Potrivit prevederilor art.4.2.3 paragraful 2 din Normativul de siguranţă la foc a construcţiilor P118-99, „În subsolul sau demisolul clădirilor de locuit se pot realiza boxe gospodăreşti, cu condiţia utilizării acestora numai pentru materialele şi substanţele admise (fără risc mare de incendiu) şi asigurării măsurilor de protecţie corespunzătoare”."
De aceea va rog sa indicati concret un raport ISU in baza caruia s-au dezafectat boxe. Multumesc.
Daca in formularul de acord ati fi scris in mod explicit ca e doar sediu social si ca aveti nevoie de asta doar pentru corespondenta, nimeni nu ar fi avut nimic de obiectat. Probabil ca a fost vorba si de altceva si ati "omis" sa ne spuneti. De exemplu trafic ridicat pe usa de acces in scara, interfon butonat suplimentar, lift folosit suplimentar etc.
Mie alta chestie mi se pare foarte tare: cum sa scrii in declaratie ca ai consumat alcool pe domeniul public? :)
Buna seara. Stimata doamna, nu va puteti opune lucrarii. Dar nici nu va poate obliga nimeni sa platiti dvs. sapa si reamenajarea apt. Acesta trebuie adus la starea initiala pe cheltuiala asociatiei.
Buna ziua,
Parerea mea este ca primariile nu sunt proprietare pe terenuri ci administratori ale acestotor terenuri. Si credeti-ma, asociatiile de proprietari detin o putere de care nu-si dau seama!
Eu sunt presedinte de asociatie si de cativa ani de zile de cand indeplinesc benevol aceasta functie, am vazut si invatat destule.
Destinatia spatiului verde din jurul blocului nu poate fi modificata fara acordul asociatiei. Deoarece este domeniu public, dar nu este spatiu public.
De exemplu, primaria a avut (poate mai are inca) un program de schimbare a acelor garduri de plasa cu altele mai inalte, montate pe o bordura de ciment. Care credeti ca este primul pas in program? Acordul asociatiei. Firma X de telefonie vrea sa monteze stalpi in spatiul verde, langa trotuar. Care credeti ca e primul act necesar? Acordul asociatiei.
Oamenii nu-si cunosc drepturile si, in consecinta, vin angajatii primariilor cu gura mare ca ei fac ce vor, ca e domeniu public.
La replica "da, e domeniu public, dar nu e si spatiu public", lasa ciocul mic sau schimba tonul.
Buna ziua, abia acum am descoperit acest subiect si chiar daca au trecut aproximativ 2 ani si jumatate de la ultima postare, cred ca este util sa spun si eu ceva: spatiul verde din urul blocurilor este domeniu public, dar nu este spatiu public!!!
Cele doua notiuni sunt total diferite si orice amenajare a primariilor pe aceste spatii se face doar cu acordul asociatiilor de proprietari respective. :)
Buna ziua,
Doamna Andreistefania, daca nu mai aveti tevile in casa este cu atat mai grav deoarece ati intervenit asupra unei instalatii din proprietatea comuna, instalatie care nu va apartine.
Daca cineva din conducerea asociatiei sau un vecin va face reclamatie, veti fi obligata sa refaceti instalatia pe banii dumneavoastra. Dupa ce platiti amenda.
Si oricum veti plati partile comune, conform prevederilor legale.
Cine e nemultumit ca nu e stapan absolut pe un apartament aflat intr-un bloc are o solutie foarte simpla: sa il vanda si sa se mute la casa. :)
Traiul in comun presupune niste obligatii si niste limitari. :)
Buna ziua,
Doamna AuraDM, capacitatea dvs. financira de a va monta sau nu o centrala de apartament precum si dorinta de a face acest lucru nu este discutabila nici de catre membrii acestui forum, useri sau moderatori, nici de catre vecinii dvs.
Sunteti libera sa alegeti ce sistem de incalzire doriti!
In cazul in care ati suferit prejudicii din cauza unui administrator care a incalcat flagrant legea, aveti dreptul sa dati in judecata asociatia de proprietari:
1 - o data pentru prejudiciul material care v-a fost produs prin faptul ca vi s-au distribuit doar dvs. si celuilalt vecin toate cheltuielile comune, contrar legii;
2 - si inca o data pentru ca nimeni nu avea dreptul sa intervina asupra proprietatii comune, respectiv a coloanelor de incalzire care trec prin apartamente.
Puteti solicita amendarea celor care au distrus coloanele plus obligarea de a reface instalatia comuna pe bani lor!
Si credeti-ma, vorbesc din proprie experienta, veti castiga! :)
Sunt uimit de faptul ca domnul moderator Adriantot nu v-a spus acest lucru! Legea 230/2007 si normele de aplicare au prevederi foarte clare cu privire la modul de impartire a cheltuielor comune si cu privire la distrugerea partilor comune!
Domnule moderator, ce inseamna, mai exact, "o anumita cota"? Legea are prevederi clare in acest sens! TOATE cheltuielile comune se repartizeaza tuturor! Nu o anumita cota!
Si as fi interesat sa imi spuneti cu ce considerati ca au gresit cei doi proprietari cand ati afirmat ca nu e corect nici din partea lor sa nu intre in randul lumii. Dar nu vorbe. As dori sa imi spuneti ce lege au incalcat. Pentru ca, asa cum spune legea, cei care au distrus parti comune sunt in culpa, nu cei doi.
Buna ziua,
Oricine poate sa dea in judecata pe oricine, caci accesul la Justitie e liber.
Dar, domnule Daniel, ati dat un sfat in necunostinta de cauza.
Respectivele tevi constituie parti comune si este interzisa interventia asupra partilor comune. Urmarile constau intr-o amenda consistenta si in obligativitatea de a reface partile comune afectate.
Buna dimineata,
Doamna Gabriela, dar dumneavoastra aveti vreun act al respectivului vanzator? O copie dupa buletin, ceva? Ati fost cu cineva de fata cand i-ati dat banii, adica exista un martor? Macar o inregistrare de convorbire telefonica din care sa rezulte ca v-ati vazut macar o data cu acel domn? Contractul de mana e scris de dumneavoastra sau de individ? Este semnat de el? Ati fost cumva atenta cum l-a semnat? Va intreb toate acestea caci, la o adica, in cazul in care apelati la autoritati, individul poate spune ca nici nu va cunoaste!
Si ma scuzati ca va intreb... cum ati putut sa dati banii din mana inainte de semnarea unui contract?
Inca ceva in sustinerea a ceea ce spune Qubick despre masinile SH! Cunosc pe cineva care a cumparat o astfel de masina de la o reprezentanta !!!!!!! Masina avusese daune serioase si functiona sub orice critica! Repet, atentie, cumparata de la reprezentanta! O reprezentanta cunoscuta! Nu-i spun numele. Inca.