avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters390045

Activitate ContSters390045

Răspuns la discuția Dovada furt
In acelasi mod sa procedezi si cu patronul, numai ca pe viitor sa fii mai atent cu cine ,,lucrezi,,

Multumim si spor la recuperarea consolei.
Răspuns la discuția returnare produs defect
Ares-3 a scris:

CJFlorentin1982, raspunsul dvs. nu are suport in legislatia protectiei consumatorilor. Pe scurt, e eronat.

@AlexiaA
Magazinele care nu functioneaza online nu au nicio obligatie de a restitui pretul unui produs vandut. Mai mult, nu o au nici pe aceea de a schimba produsul, deci ati reclama degeaba la ANPC. Acceptati oferta lor, e bine ca vor si atat.




Dl.Moderator nu ne-am tocit coatele pe bancile facultatii impreuna, dar ca sa va imbogatiti cultura juridica cititi:

Există in vigoare doua articole de lege prevazute de ANPC.

Legea nr. 449/2003, actualizata in 2008, care spune la capitolul trei (3) ca orice produs cumparat trebuie adus la conformitate, adica in starea ideala, fie prin reparare, fie prin inlocuirea completa fara plata. Legea mai spune ca daca au trecut 15 zile de cand cumparatorul a semnalat vanzatorului ca produsul sau e stricat, iar vanzatorul a refuzat sau a tergiversat inlocuirea sau repararea produsului, legea îi permite cumparatorului sa ceara o parte sau totalitatea banilor dați pe produsul cumparat si anularea contractului incheiat cu vanzatorul.

[ link extern ]

A doua lege reglementata de ANPC vizeaza tranzacțiile online. Prevazuta în OG 130/2000, legea spune la articolul doi (2) ca un cumparator poate returna orice produs în 10 zile (cu exceptia cazurilor de la Art. 10) doar atunci cand este vorba de cumparaturi online. În acest caz vanzatorul este obligat sa returneze banii în maximum 30 de zile. Totusi, în urma UG 34/2014 termenul de returnare a produselor a crescut la un maximum de 14 zile calendaristice de la data achizitiei, iar magazinele au obligatia de a pune la dispozitie formularul de returnare.

[ link extern ]

Va rog frumos data viitoare incercati sa va documentati inainte sa apostrofati. VA ROG FRUMOS
Dosarul penal sa deschis pe baza: Art. 196 Noul Cod Penal Vătămarea corporală din culpă Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii.
Daca pers. vatamata nu a depus plangere este bine, dar dosarul penal sa deschis in rem

Astfel, potrivit art. 228, C.p.p., organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale când a fost sesizat, în una din modalităţile prevăzute de lege (denunţ, plângere, din oficiu), că s-a săvârşit o infracţiune şi când din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergătoare efectuate nu rezultă vreunul din cazurile de împiedicare a punerii in mişcare a acţiunii penale; pentru începerea urmăririi penale nu se cere deci cunoaşterea făptuitorului sau o altă condiţie cu privire la persoană.

Este vreo posibilitate sa ma adresez comandantului serviciului circulatiei, sa-mi reduca suspendarea?(Nu am mai avut accidente ,conducand de 39 de ani).
Acest lucru nu cred ca este posibil, nu seful serviciului circulatie poate lua astfel de decizii ci instanta ptr. reducerea perioadei de suspendare. Cu atat mai bine, in instanta, daca vreti sa actionati, puteti mentiona ca in 39 ani nu ati avut nici un fel de eveniment rutier neplacut. Instanta tine cont si de acest aspect.

Accidentul s-a intamplat intr-un al judet decat cel in care am domiciliul. Permisul il voi reprimi in judetul unde a avut loc accidentul(CJ) sau de la politia rutiera de care apartin(MS) ?
Daca nu ma insel, permisul vi se va restitui personal (trebuie sa va prezentati), la regimul de permise auto in judetul unde a fost suspendat.

Este doar opinia mea, mai asteptam si alte opinii de la colegi.



Răspuns la discuția Posibila incalcare a legii
Ce recomanda si colegul mai sus, cel mai bine duceti-va personal cu toate certificatele (internare, chirurgie..etc.) si stati de vorba, sigur cred ca exista intelegere prin ce necaz ati trecut. Va poate pune sa semnati un angajament de reesalonare a platilor. Cel mai bine stati de vorba,
Copie dupa hotararea judecatoreasca.
Copie dupa pv.
Copie buletin

Cel mai bine da-ti un telefon la ei, si intrebatii exact ce documente trebuiesc depuse in dosar.
Pe romaneste: angajator de rea credinta, a stat pana sa expire termenul perioadei acelui certificat, sfatul meu, luati certificatul medical de la angajator si duceti-va la doctor. Poate sa il anuleze doctorul si sa va elibereze altul dar angajatorul clar sa folosit de tertip. Ma rog trecem, dar spunetii angajatorului ca treceti pe la firma sa luati certificatul dupa care repede la doctor sa va elibereze altul. Nu zic ca medicul nu o fi gresit dar repet, angajatorul a ,,jucat,, necinstit.

Sfatul meu: Sa face-ti copie xerox si dupa cel gresit, inainte sa il predati doctorului inapoi. Dar sa faceti copie si dupa cel nou care o sa vil elibereze doctorul. Nu se stie cand aveti nevoie dupa ele in instanta si nu numai.

Vina va apartine intr-o cantitate foarte mica, deoarece trebuia sa va uitati peste el un pic, sa vedeti despre ce este vorba, dar aveti o scuza: stare melancolică post-partum.
Răspuns la discuția Stimulent de inserție.
Nu sunteti obligata sa va reintoarceti la acelasi loc de munca, dar puteti pune demisia pe masa angajatorului dupa care, foarte bine puteti incepe noul job.
Răspuns la discuția Când pot sa îmi dau demisia?
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor

Art. 15

(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)—c).

Asadar vei depune dosarul pentru indemnizatie de crestere copil in termen de 60 de zile de la finalizarea concediului de maternitate (minim 42 de zile de postnatal).

Actele se depun la primaria de domiciliu.

...

Actele necesare pentru obtinerea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului:
cerere tip
actul de identitate al solicitantului – (copie si original);
certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original), hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei sau de incredintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului in regim de urgenta (copie si original);
certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
certificat de casatorie (copie si original);
livret de familie;
adeverinta eliberata de angajator din care sa rezulte ca persoana indreptatita: a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului, nivelul lunar al acestora, prima si ultima zi de concediu de maternitate, data implinirii celor 42 de zile reprezentand concediul de lauzie, prima zi de concediu de cresterea copilului;

De ce sa va dati demisia ? Contractul de munca se suspenda !
Răspuns la discuția returnare produs defect
Plangere OPC, dar in 48 este obligata sa va returneze suma de bani indiferent care este motivul ! Bineinteles sa nu fie din vina dvs. distrugerea sau deteriorarea bunului.
Răspuns la discuția Dovada furt
Plangere la Politie direct, cu tot ce detine-ti: foto, video, sms, mms...etc. Parerea mea este ca acel barman si-a periclitat soarta.

Direct in Art. 228

Furtul

(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.