avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate sebastian4hc

Activitate sebastian4hc

Buna seara

Doresc sa achizitione un imobil de la ANAF, acesta fiind valorificat in urma condamnarii penale a proprietarului ce a savarsit printre alte infractiuni si inselaciune, constituirea unui grup infractional.

Ce presupune odata ce am titlul de proprietate pentru a putea intra in posesia imobilului, este nevoie de un ordin judecatoresc? Cat timp poate dura acest proces, avand in vedere ca cealalta parte a fost condamnata si are un titlu executoriu?
Salutare

Se poate face un contract de comodat între două societăți?
Daca societatea ce beneficiază de bunul împrumutat încasează venituri din exploatarea bunurilor, și in contract este specificat că beneficiarul se ocupa de plata tuturor cheltuielilor,
Daca nu, o altă soluție pentru a putea împrumuta un bun mobil?
Buna ziua,

Desii am gasit cateva subiecte asemanatoare, tot nu sunt lamurit cu cateva lucruri asa ca am decis sa pun mai multe intrebari.

Se da firma din Germania care se ocupa cu vanzarea de auto sh (masini cu peste 6500km) care, adauga TVA doar pe marja de profit.
In acest caz, daca am inteles bine, pot sa cumpar masina fara sa platesc TVA in Romania.
Acum, daca vreau sa fac achizitia pe o societate, cum procedez?
Achizitonez masina pe o societate mai veche platitoare de TVA si atunci ajung sa platesc TVA-ul lunar , sau pot sa achizitionez masina pe o societate nou infintata neplatitoare de tva si atunci cer sa fiu inregistrat ca platitot de TVA pentru a putea face achizitia intracomunitara?

Ca idee, eu vreau sa achizitionez auto din Germania fara TVA, sa desfasor activitati de inchirieri auto, iar dupa amortizarea bunului sa il vand adaugand valoarea TVA. Cum e cel mai simplu ?
Buna ziua,

Va deranjez si eu cu urmatoarea problema
Vreau sa achizitionez un autovehicul nou, pentru a il da spre inchiriere. Considerand ca dupa 24-36 luni voi dori sa pastrez auto pentru a-mi folosi in scopuri personale, daca il voi achizitiona pe societate dupa acele 24-36 luni, ca auto sa devina proprietatea mea va trebui normal sa mai achit valoarea masinii neamortizate.
Singura solutie pe care o am, e aceea de a cumpara auto pe PF si, daca este posibil, sa inchei un contract de comodat pe o perioada de 36 luni intre mine si societate unde sa se mentioneze ca auto poate fi subinchiriat tertilor.

Este aceasta singura si cea mai buna optiune? si mai ales, posibila/legala?
Răspuns la discuția Paguba materiala dauna nonauto
Pe documentul de asigurare apare IMEI-ul culoarea si modelul telefonului.
Pe procesul verbal se specifica ca in urma accidentului a rezultat avarierea telefonului Marca Samsung Model Galaxy S8 al numitului ... (din pv rezulta ca era al meu) fara a identifica daunele produse.
Buna ziua,

Imi cer scuze ca va stresez cu asa o problema.

Am fost lovit pe o trecere de pietoni in urma cu o luna, incident soldat doar cu pagube materiale(telefon s8 spart), lucru mentionat si in procesul verbal de la politie. Pentru recuperarea daunelor am apelat la firma de asigurari a vinovatului, acestia avand nevoie de urmatoarele documente
-fotografii cu bunul avariat
-nota de constatare
-factura de achizitie
-document justificativ din care sa reiasa pretentiile mele
Telefonul a fost cumparat de la o persoana fizica, care l-a adus in UK. Am primit doar un fel de asigurare a telefonului, care nu include pretu total platit pe telefon si presupun ca nu tine loc de factura, plus ca pe acea asigurare nu apare numele meu, apare numele proprietarului.

Cum fac sa imi recuperez prejudiciul ? Pot sa prezint acea asigurare ca dovada ca telefonul a fost cumparat din UK fara a fi nevoie de alte documente ?
Sau ar fi indicat sa caut persoana de la care am cumparat telefonul sa facem un act de vanzare/cumparare pentru telefon ? Cat de stricti sunt legat de acest aspect ?
Buna seara
Ieri seara am fost lovit usor de o masina, a fost un scenariu fericit m-a acrosat cu aripa lui moment in care am incercat sa ma imping cu mainile in lateralul masinii. Dupa ce m-am ridicat de jos, a venit domnul care zice ca nu m-a observat, a tras pe dreapta i-am zis ca e in regula nu e nimic grav dar totusi voi suna la politie. Mi-am cautat telefonul si l-am gasit pana la urma pe sina de tramvai, cu doua lovituri, una pe rama si una pe ecran micuta. Telefonul l-am primit in weekend si este un samsung s8. I-am mentionat acest lucru politistului care mi-a zis ca pot cere despagubiri de la asigurator. Stiti cumva care e procedura, o sa primesc ceva bani sa schimb rama telefonului si ecranul?
Buna seara,

Am primit o amenda de la politia rutiera, unde domnul politist la datele mele personale, la campul judet a trecut Bistrita, care poate fi considerat incomplet sau inexistent.
Totusi, procesul verbal are sansa sa fie considerat nul?
Răspuns la discuția Dilema procedura asigurare
Nu sunt sigur ca ati citit tot ce am încercat sa explic. Inspectorul de daune mi-a spus sa fac poze cu telefonul meu și sa i le trimit pe mail. Am făcut poze la mașină avariata (din fata și din lateral) după care am..dat jos capota și bara(elemente lovite).
Răspuns la discuția Dilema procedura asigurare
Masina are radiatorul spart, nu ma pot deplasa cu masina.
Bara si capota au fost date jos( capota nu se putea deschide sa dau jos bornele ).