avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate MIORUS

Activitate MIORUS

Multumesc pentru informatie.
Exista un model anume?
Trebuie atasat vreun document la cerere?

adi1906 a scris:

Pentru a deveni membru in asociatia de proprietari, adresati in acest scop o cerere scrisa presedintelui asociatiei.

Buna ziua,
Am cumparat apartamentul parintilor si doresc sa ma inscriu ca proprietar la Asociatia de locatari. Va rog sa ma ajutati cu modalitatea prin care pot face acest lucru. Multumesc anticipat! Mioara
Am depus documentatia pentru autorizatia de construire, urmand sa depun si documentatia pentru racordarea la distribuitorul de energie electrica.
Ma poate lamuri cineva cum se va face calculul conform Ordinului 183/2020? Adica cat platesc eu si cat va suporta distribuitorul?

Multumesc,
Buna ziua,

In perioada urmatoare as vrea sa construiesc o casa la tara si am cateva nelamuriri:
1)Autorizatia de construire cat timp este valabila si daca este nevoie , de cate ori poate fi prelungita?
2)Dupa obtinerea autorizatiei ma pot racorda definitiv la Electrica? sau trebuie sa fac organizarea de santier? Daca va trebui sa merg pe organizarea de santier, cat timp este valabila?
3) la finalizarea constructiei la rosu ma pot racorda definitiv la Electrica? Adica Primaria poate face receptia partiala a lucrarii?

Multumesc si astept raspunsurile dvs la nelamuririle mele,
Buna ziua,

Vreau sa cumpar o masina pe firma in leasing finaciar in valoare de 40.000 eur(cu tva). imi pot deduce tva-ul integral daca o folosesc in scopuri economice?
daca nu, pana la ce valoare fara tva as putea deduce tva-ul?

cu multumiri,
Buna seara,
Ma poate lamuri cineva referitor la urmatoarea situatie?
Firma la care lucrez are de recuperat de la CASMB, pentru concedii medicale din anul 2013 o suma considerabila de bani. Pentru recuperarea banilor s-au facut nenumarate adrese catre CASMB in care se solicita plata indemnizatiei concediilor medicale, adrese care au numar de inregistrare(nu au fost trimise prin fax sau email), dar nu am primit niciun raspuns de la ei si nici banii.
In aceasta situatie ce este de facut?

Cu multumiri,
Răspuns la discuția TVA constructie locuinta
buna ziua,

stie cineva cum stau lucrurile cu tva 5% la locuinte?
se aplica si la constructia unei case?
Bună ziua,
Intenționez sa construiesc o locuință P+1 cu suprafața totala de 133.42mp. Suprafață construită parter fiind de 66.7mp iar suprafata construita etaj fîind de 66.7mp.În acest caz cum se aplica TVA-ul de 5% având în vedere ca se depășesc cei 120mp stipulati in lege?
Multumesc!
Discuție Cota tva
buna seara,
am urmatoarea problema: trebuie intocmita o factura fiscala cu 2 pozitii care au cota diferita de tva, respectiv SDD si TVA INCLUS.
Intrebarea este ce voi scrie la cota tva cand inchid factura.Eu m-am gandit sa trec tva 0, dar ma gandesc ca totusi nu este tocmai corect , de aceea cer sfatul unui specialist.

multumesc frumos,
Discuție Taxe notariale
Buna ziua,

Vreau sa cumpar un teren al carui valoare este 1200 euro.Pentru a vedea ce costuri implica acest lucru,am facut o simulare a taxelor notariale pe internet si rezultatul a fost ca eu voi achita suma de 186 ron (pentru autentificare ctr.vanzare -cumparare)+ 8ron (pentru taxa intabulare) , iar vanzatorul va achita o taxa de 107 ron.
Astazi sotul meu a fost la un notar pentru a programa perfectarea actelor si surpriza, eu trebuie sa achit taxa in valoare de 438 ron iar vanzatorul taxa de 166 ron.
Ma puteti lamuri ce ar putea reprezenta diferenta de 244 ron dintre suma rezultata in urma simularii efectuata in concordanta cu taxele notariale publice si suma pe care trebuie sa o achit notarului?

Multumesc anticipat,