avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate Felicia66

Activitate Felicia66

Bună ziua! Îmi poate spune cineva de unde pot obține o adeverință că sunt în viața și nu sunt căsătorită? Îmi este necesară pentru a o trimite în Italia și Republica San Marino, de unde primesc pensii de urmaș. Mulțumesc pentru un eventual răspuns..
Bună seara! Eu am pensie de urmaș din Italia dar de anul trecut locuiesc în România. În Italia am casa unde am și domiciliul. Vreau sa vând casa și sa ma stabilesc definitiv în România. Întrebarea mea este:voi continua sa plătesc acolo impozitul pe venit? In Romania este mai mic impozitul? Pot transfera pensia de urmaș în România unde am domiciliul? Mulțumesc!
Bună seara! As avea si eu o intrebare: daca iau pensie de urmaș din Italia, as putea lucra in Romania cu contract de muncă?
Bună seara! As vrea sa va rog sa ma îndrumați daca sunteti amabili intr-o problemă. Pentru mine e ceva nou si nu stiu de unde sa incep. Am o mașină cumpărată din Italia, are numere de Italia. Acum sunt in Romania si as vrea sa o înmatriculez aici. Asigurarea imi expira in 31 mai. De unde sa incep ca sa pot duce la capăt această treaba? Ce acte imi sunt necesare? Pt unii poate e o bagatelă..pt mine nu. Va multumesc anticipat pt un eventual răspuns.
Discuție Pensie privata
Buna seara! Va rog sa ma lămuriți intr-o problema. Soțul meu a decedat si avea pensie privată banca Țiriac. Am doi copii din care unul minor în îngrijirea mea. Am făcut certificatul de moștenitor si toate actele necesare pt a intra în posesia banilor depuși de soțul meu. Telefonic mi s-a spus că partea care imi revine mie o vor vira in contul meu unde am si eu pensie privată. Cum e posibil sa intru in posesia acestor bani pt ca nu as vrea sa ii las in acest cont.? Multumesc anticipat!
Buna seara! Va rog să mă lămuriți daca se poate ce sa fac pt a fi în regulă cu rezidenta fiscala. In Italia primesc pensie de urmaș,am casa proprietate,permisul obținut aici,mașini la fel,dar am buletinul de Ro încă la adresa fostului soț. Cum fac pt rezidenta fiscala? E necesara? Dat că doar pe buletin am avea adresa..nu merg de cel puțin 2 ani in Romania. Multumesc.
Soțul meu italian a decedat ,nu avem copii,am testament în care eu sunt singura beneficiara. Frații lui au vreo șansă să conteste testamentul?
Răspuns la discuția Pensie de urmas in Italia
Deci sa inteleg ca se va aplica legea din San Marino? E adevarat ca e nevoie de un minim de 2 ani de casnicie?
Buna seara! Am o nelamurire privind o eventuala pensie de urmas. Sunt casatorita cu un cetatean italian care primeste pensie din Rep San Marino unde a lucrat. Daca va fi sa iau pensia de urmas,dupa care lege se acorda? Stiu ca inItalia este asazisa lege antibadante care cere un minim de 10 ani de casnicie, sa nu fie dif de varsta mai mare de 20 ani si sotul dsa nu aiba mai mult de 70in momentul incheierii casatoriei. La mine ar fi doar problema duratei casniciei. Insa in San Marino am auzit ca sunt necesari un minim de 2ani. Ma puteti lamuri? Multumesc pt un eventual raspuns.