avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate dboariu

Activitate dboariu

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util


Danutdz a scris:

Dar aveau dreptul sa-mi ia permisul fara motiv ? Ei nu pot verifica daca e valabil sau nu, nici daca am drept sau nu de conducere pe teritoriul romaniei .

Mi se pare un abuz din partea acestora pt retinerea permisului fara motiv + deschiderea pe loc a unui dosar penal .



Permisul v-a fost luat pentru că e fals (sau există suspiciuni rezonabile) și asta e obligația polițistului, chiar dacă nu ați încălcat alte legi. La fel, dacă vi s-ar face o percheziție domiciliară pentru suspiciunea de trafic de droguri (să presupunem) și nu s-ar găsi droguri, dar s-ar găsi arme militare (sau orice alt lucru interzis), acestea ar fi confiscate și ați fi trimis în judecată și condamnat pentru deținere de armament (chiar dacă se va dovedi că nu a fost folosit la comiterea unei infracțiuni), fără să fi încălcat legea privind stupefiantele. V-am prezentat un exemplu concret (s-a întâmplat unui prieten) ca să vă edificați. Luați-vă urgent avocat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întâi alcool, apoi exces de viteză plus conducere cu permisul suspendat, acuma cereți clemență. Asta se cheamă lipsă totală de conștiință. Sper să nu primiți o pedeapsă privativă de libertate cu cu executare, dar ați merita să vi se anuleze pe vecie permisul de conducere.


Macha a scris:

Multumesc. Un raspuns tonic, dar...
Ma intreb ce firma asigura o locuinta fara inspectie prealabila...chiar asa de prosti ii credeti?


Andr@ a scris:



Macha a scris:

Am asigurare facultativă din 2003 (între timp am schimbat și adresa). Nimeni nu s-a obosit să facă vreo inspecție. Nici nu s-a pus problema.
La vechea locuință m-a inundat un vecin (în repetate rânduri - „eu încerc să repar, dar ce să fac dacă nu e durabil?”). Apa ajungea inclusiv la vecinii de sub mine. A venit un agent, a făcut poze, m-a întrebat ce sumă vreau - a încercat să mă convingă să cer sub un anumit plafon (1000 Lei prin 2007), „ca să nu fie nevoiți să recupereze banii de la bietul vecin”; eu am insistat pe suma cerută inițial, am primit banii, iar vecinul ... a reușit să facă o reparație durabilă.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate să se mute DACĂ dezvoltatorul este om serios. Deci doar riscând nejustificat de mult. Păi dacă are omul de dat 80 % avans mai bine mai așteaptă un pic sau face un credit și strânge și restul de 20 % și cumpără cu banii jos o locuință care deja există.
Nu înțeleg de ce ar trebui să se mute neapărat într-un apartament de la acel dezvoltator - mie mi se pare prea dubioasă treaba.


Dan me a scris:

...atunci cum poate proceda in continuare ca sa se mute intr'un apartament de la dezvoltator, daca nu sunt prea curios?

Lipsa de discernămînt e greu de probat. Unii notari cer evaluare psihiatrică medico-legală în cazul persoanelor care depășesc o anumită vârstă. În altă ordine de idei, nu înțeleg care a fost rolul martorului (am făcut acum câteva zile testament în favoarea soției și nu mi-a cerut notarul să aduc nici un martor)?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și ce ai vrea, deloc stimabile, să stea acasă și să aștepte moartea?! Nu ai pic de empatie, că de bun simț nici nu poate fi vorba

No name233 a scris:

Am si eu o ntrebare se poate angaja o bolnava de cancer in romania? Cunosc pe cineva care este bolnavă de cancer si este angajata la un super market

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poți să dai zece telefoane. Ceea ce vrei să faci are un nume: discriminare.
În locul tău mi-ar fi rușine pentru asemenea gândire.

No name233 a scris:

Va dati seama si dvs ca nu stie nimeni angajatorul are nevoie de om analizele se fac sa cum se fac si asa se merge mai departe ma gândeam daca un telefon la itm sau sanepid ar rezolva ceva pt mie unul nu imi este chiar ok stiind ca acea bolnavă de cancer lucreaza acolo sa merg sa cumpăr si sunt sigur că multora daca ar sti nu le-ar fii ok

OUG 96 / 2003 art 13: „În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.”

Adeverință de la MF cu recomandarea de mai sus. E singura cale legală.

Restul (certificat medical cu cod 10, fișă de aptitudine cu apt condiționat, concediu de risc maternal dat de obstetrician / MF înainte de a fi recomandat de către medicul MM) nu au bază legală ... Concediul de risc maternal se acordă pentru probleme legate de condiții de muncă, reducerea programului e pentru motive de sănătate. Nu trebuie făcută confuzie între riscul maternal (= condițiile de muncă) și riscul obstetrical (= boli, probleme de sănătate ale gravidei). iar fișa de aptitudine cu recomandarea MM nu poate fi folosită de către angajator ca document justificativ pentru sumele plătite, nefiind prevăzută în legislație.

Pentru concediu de risc maternal sunt alte proceduri, dar oricum angajatorul și medicul MM trebuie să evalueze situația dvs și condițiile de muncă. Detalii în OUG 96 / 2003.
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Bianca_vlasin a scris:

Cunosc procedura de acordare a concediului de risc maternal, insa pt ca dl director si medicul de medicina muncii sa imi elibereze acel raport cu privire la riscurile de la locul de munca este nevoie de de o scrisoare medicala de la medicul ginecolog care sa ateste starea mea fiziologica (de graviditate). Acea scrisoare nu am putut sa o obtin de la medic, care a considerat ca inca nu era nevoie de asa ceva. Nu puteam sa primesc acel raport de evaluare a riscurilor fara acea scrisoare medicala, era nevoie de o baza...aici a fost in principiu piedica...
Oricum, va multumesc pt raspuns si urari. Sper sa fie bine data viitoare.


Rămâne cum am stabilit: unii obstetricieni habar nu au de legislație și confundă riscul maternal cu cel obstetrical. Treaba obstetricianului era să vă elibereze adeverință / scrisoare medicală cu dg de sarcină + data probabilă a nașterii, fără alte considerații (gen „amenințare de avort” - ar fi chiar contraindicat pt obținerea ulterioară a concediului de risc maternal; și oricum nu e teeaba obstetricianului / MF să recomande concediu de risc maternal). Deci nu are cum să fie „prea devreme”. Acea adeverință / scrisoare o poate elibera și medicul de familie. Atât trebuie să scrie: „Sarcină xx săptămâni în evoluție. DPN zz-ll-aa” eventual recomandări (evită efortul fizic, evită expunerea la noxe etc); fără comentarii de genul „sarcină cu risc obstetrical crescut”, „iminență de avort”, „se recomandă concediu risc maternal”.
Sănătate și succes!
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Nu este decizia medicului obstetrician daca trebuie sau nu concediu de risc maternal. Angajatorul (directorul) trebuie sa faca un raport de evaluare (impreuna cu medicul de medicina muncii) in care sa se mentioneze riscurile maternale (naveta, efort etc), apoi medicul de medicina muncii imreuna cu angajatorul vor semna o informare (vi se da un exemplar) in care se recomanda (sau nu) concediu de risc maternal. In baza acestei informari medicul de familie / obstetrician elibereaza certificatul medical (risc maternal), care va fi vizat lunar de catre medicul MM. Primul ginecolog probabil nu v-a dat concediu de risc maternal deoarece nu avea informarea de la medicul de medicina muncii.
Sper sa găsiți înțelegere (nici eu nu înțeleg ce înseamnă acel încă nu e cazul de care pomeneați) atât la medici (OG + MM) cât mai ales la conducerea școlii. Obstetricianul poate avea probleme numai dacă eliberează certificat de concediu risc maternal fără informarea de care am pomenit ...
Vă doresc multă sănătate și succes!