avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate caplimpede778899

Activitate caplimpede778899

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt: un copil nu e păpușă să vrei ori nu să ai grijă de el. Spre deosebire de jucării, copiii oferă în schimb iubire necondiționată. Uneori e greu să avem grijă de ei, nu doar financiar, dar o viață fără greutăți n-are niciun farmec. Și mai pe scurt: înțeleg că unul dintre părinți nu vrea acest copil. Dar celălalt? Dacă niciunul nu-l vreți, mergeți la Direcția de asistență socială și protecția copilului. Vă vor spune acolo ce puteți face. Dar înainte de asta gândiți-vă bine. Doamne ajută!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar mai fi întrebarea: tatăl vrea și are condiții pentru a crește copiii? Dacă nu, copiii vor fi îngrijiți de stat.
Sunt foarte rare asemenea situații. Ați nimerit lângă niște oameni limitați și răi, care nu au ocupație și probabil niciun Dumnezeu.

Foarte sigur că nu toți vecinii din scară fac discriminarea.

Cel mai bine e să nu-i băgați în seamă.

Puteți apela și la poliție și puteți face tot ce vi s-a recomandat în mesajele de mai sus, dar asta înseamnă nervi și timp + niște rezultate minime.

În mediul religios în care sunteți ce v-au sfătuit?

Rezolvarea radicală, dacă vreți liniște, este să vă mutați. Chiar dacă v-ați mutat recent.
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți, de fapt, cum credeți, pentru că de știut ce anume vreți să faceți știți ... Sunt orașe în care primăriile permit cultivarea de legume în jurul blocului prin HCL. Asta în România. De asemenea, având în vedere situația economică globală, știu că de vreo 2-3 ani în Franța, la Paris ( capitala Franței deci) se permite cultivarea de legume în jurul imobilelor, pe domeniul public. Printr-o reglementare oficială. Și dacă n-ar fi legal, mi se pare o ocupație mai plăcută și omenească decât să te cerți și să reclami vecinii. Vă doresc succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord cu ce spune dna Romașcanu, foarte probabil depresie post- partum.
Soluția e să fiți în continuare aproape de soție, un divorț va complica mult mai mult lucrurile + mergeți cu ea la un psiholog, acum găsiți peste tot. Ce are nu trece din 3 ședințe la psiholog, dar va trece. Probabil va fi nevoie și de niște recomandări ale unui psihiatru. Curaj mult și sănătate!

Ref „ una dintre parti ar trebui sa reactioneze f,de preferat dv sa sesizati autoritatile competente” . Care sunt aceste autorități? Mulțumiri pentru răspuns.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ref la consultarea unui avocat, când va fi cazul: consultația preliminară de regulă nu costă nimic sau costă foarte puțin.
Toată admirația! Și eu fac așa ceva: merg pe legalitate, într-o mare de oameni resemnați că nu e mare lucru să plătești câțiva lei. E neplăcut, dar tot sper să mi se alăture și alții.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apometrele astea trebuie verificate periodic, că sunt niște aparate, care se pot strica. Cam la 5 ani o dată. E obligația dvs să aveți apometrele în bună stare de funcționare. Chemați pe cineva, cum vi s-a spus și mai sus, să le verifice, eventual după ce faceți verificarea cu un vas de 5-10 l, dacă nu se înregistrează corect cât a curs în vas. Mă miră că după 6 ani s-au sesizat la asociație că ar fi consumul mic. Dar în același timp, după cum stau lucrurile LA NOI la asociație, nu e imposibil un asemena consum. La noi sunt persoane care fac economie și care consumă o.5 mc- 1 mc/ pe lună. Asociația are dreptul să vină să verifice ea, pe chletuiala dvs, după câte știu și dacă îi permiteți să intre în casă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai pe scurt: există o lege de prin 91 care interzice să se pună uscătoare în jurul blocului, pe domeniul public. Sunt de acord cu cine a spus că vecina a mituit binișor muncitorii și a făcut împreună cu ei o ilegalitate. Calea instanței, care vă va da dreptate, e lungă. Deci puteți să faceți proces și să câștigați fără probleme, dar durează și veți avea vecina pe cap tot acest timp. Calea cea mai simplă e cea deja enunțată: tăiată toată „ instalația” și aruncată. Dar, înseamnă tot scandal cu vecina pe perioadă nedeterminată. Faceți o scrisoare către primărie ( va ajunge la primar) , pe care o duceți la registratură și cereți număr de înregistrare. Scrieți în scrisoare ce ați scris aici. La așa ceva, cred că vecina va mai face scandal, dar se va potoli repede. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tot faceți ceva, încercați altfel. Constituirea de asociații de proprietari NU este obligatorie. Există firme care se ocupă de administrare de imobile. Căutați și vedeți dacă nu e mai eficient așa. Din punct de vedere timp și nervi firesc e să fie mai eficient, vedeți dacă și financiar. Și eu sunt într-o asociație în care președintele face ce vrea cunoscând foarte bine legislația, dar având sprijin politic local, pentru că parte din banii adunați ilegal merg în sponsorizări politice. La noi e o asociație mamut, 520 de apartamente. Conducerea e de la începutul constituirii asociației ( un același grup, care-și schimbă rolurile) . Din păcate le reușesc sistematic intimidările față de membrii asociației, care în majoritate fie nu au citit în viața lor o lege, fie sunt temători că vor fi încărcați la plată ( se întâmplă frecvent cu cei care „ ies din front” ) etc. Vă doresc succes!