Sunt amenintat cu blocarea contului bancar pentru o datorie inexistenta!
Am fost abonat pt electricitate la PPC Energie Muntenia - fostul Enel - dar am trecut la Hidroelectrica din 2023. NU am avut vreo datorie la PPC Energie Muntenia, platesc facturile la zi la Hidroelectrica din 2023.
Primesc emailuri de amenintare de la "Mellon Romania SA" cum ca am de platit o datorie de 150 lei la PPC Energie Muntenia si ca mi se va bloca contul bancar. Este un fals, NU am nici o datorie.
"Mellon SA" NU au trimis vreun cod de plata sau adresa unde as putea plati aceasta asa-zisa datorie. Pe site-ul PPC Muntenia toate facturile (din 2023) apar ca achitate si nu exista nici o factura restanta.
Nu as dori totusi ca, traind in Romania unde totul e posibil, sa ma trezesc ca mi se blocheaza contul bancar.
Ce am de facut?
Sesizare la Politie, plangere penala, ANPC?
Orice sugestie e bine venita!
Multumesc!
Cumparare titluri tezaur online, mi s-a spus ca formularele sunt gresite. Cum transfer banii din contul de trezorerie inapoi in contul bancar?
Am incercat sa cumpar un numar de titluri Tezaur online, dobanda fiind mai mare ca cea oferita de banci. Din motive obscure nu mi s-a validat formularul de subscriere si nici ordinul de plata multiplu. Banii sunt in prezent in contul de la trezorerie.
Cum fac sa ii trimit in contul personal de la banca - de unde au fost initial trimis la trezorerie?
Mentionez ca nu sunt firma, nu sunt PFI, sunt doar un pensionar persoana fizica ce a incercat sa cumpere niste titluri de tezaur...
La Recensământul 2022, pot trece soția - cetățean străin - ca locuind într-un apartament și eu în altul?
Am 2 apartamente proprietate personală, ambele pe numele meu. Soția e cetățean străin rezident în România.
Întrebarea e dacă pot trece la Recensământ pe soție ca locuind într-unul din apartamente și pe mine ca locuind în celălalt.
Aș dori să fac asta fiindcă circulă zvonuri cum că la oamenii mai în vârstă (cazul nostru) există posibilitatea rechiziționării uneia din locuințe în caz de „forță majoră”...
Am 2 apartamente, unul în care locuiesc și unul care este neocupat. Nu știu cum să completez formularul de recensământ - cum trec cele 2 apartamente? Unul ca reședință și unul ca locuință secundară?
Are vreo importanță care din apartamente e trecut ca și secundar, sau pot să trec pe care vreau?
Am mostenit un apartament care este nelocuit in prezent.
Contabilitatea blocului se face de catre o firma.
Am facut cerere pe cai legale la administratia blocului sa fiu scutit de cheltuieli. Desi pe lista de cheltuieli apar cu zero persoane, mi se factureaza in continuare; caldura, energie electrica, electricitate lift, salarii, intretinere lift, cheltuieli gospodaresti, curatenie, interfon, servicii administrative, garaj, apa rece parti comune, fond reparatii, fond litigii.
Astfel suma pe care trebuie sa o platesc lunar pentru un apartament in care NU sta nimeni se ridica la peste 550 lei.
Este corect asa?
Daca nu, ce am de facut ca sa remediez situatia?
Multumesc!
Locuiesc la bloc. Am aragaz pe gaze, cu teava de gaze de tip metalic, instalata de constructorul blocului.
Firma care face verificarile la gaze odata la 2 ani doreste ca in mod abuziv sa ma oblige sa tai teava de gaze metalica si sa o inlocuiesc cu un racord flexibil din plastic. Aceasta, desi la verificare nu a fost nici o problema, aragazul si teava fiind in perfecta stare, fara pierderi/corodare etc.
Motivatia - ca e teava "de pe vremea lui Ceausescu"
Amenintari cu amenda si taierea gazelor in tot blocul daca nu ma conformez. Telefoane zilnice de amenintare si teroare.
Doresc sa stiu daca e legal sa ma oblige la inlocuirea tevii metalice de gaz cu una flexibila? Exista vreo lege in acest sens sau e doar un abuz?
Daca e abuz, unde ma pot adresa ca sa imi pot folosi bucataria fara sa fiu amenintat cu amenzi si terorizat zilnic?
Multumesc!
Locuiesc la bloc. Am aragaz pe gaze, cu teava de gaze de tip metalic, instalata de constructorul blocului.
Firma care face verificarile la gaze odata la 2 ani doreste ca in mod abuziv sa taie teava de gaze metalica si sa o inlocuiasca cu un racord flexibil din plastic. Aceasta, desi la verificare nu a fost nici o problema, atat aragazul cat si teava fiind in perfecta stare, fara pierderi/corodare etc.
Motivatia - ca e teava "de pe vremea lui Ceausescu"
Amenintari cu amenda si taierea gazelor in tot blocul daca nu ma conformez.
Doresc sa stiu daca e legal sa ma oblige la inlocuirea tevii metalice de gaz cu una flexibila? Exista vreo lege/obligativitate in acest sens sau e doar un abuz?
Daca e abuz, unde ma pot adresa ca sa imi pot folosi bucataria fara sa fiu amenintat cu amenzi si terorizat?
Multumesc!
Am reusit in sfarsit sa contactez inspectorul care se ocupa de dosar, si care mi-a spus ca mi se vor da despagubiri in limita a 2000 euro, deoarece "aceasta e suma asigurata pt inundatie prin apa de conducta"; iar distrugerea obiectelor din casa, care au fost asigurate separat pentru valoarea de 30.000 euro, nu se despagubeste deoarece s-a produs prin inundatie, iar despagubirea pt inundatie e de 2000 euro...?!
Explicatia care mi s-a dat a fost ca daca doresc despagubirea pentru continutul apartamentului, atunci distrugerile trebuiau sa fie produse prin alt mecanism - furt, spargere etc?!
Este corect si legal?
Cand am platit prima de asigurare de 3500 euro/an, nu mi s-a adus la cunostinta ca asigurarea bunurilor - tablouri, mobila de arta, colectii etc - nu va functiona daca degradarea/distrugerea se produce prin inundatie, ci se va despagubi suma de inundatie - 2000 euro!
Buna seara,
Bunurile au fost asigurate la valoare declarata, fiind vorba de obiecte de arta veche si de colectie cu valoare mare. Bineinteles si prima de asigurare a fost pe masura.
Nu am formulat nici o cerere cu indicarea sumei de despagubire; am anuntat dauna, inspectorul a venit si a constatat - cu intarzierea descrisa - si apoi nu s-a mai intamplat nimic.
Persoana respectiva nu poate fi contactata, dansul mi-a dat un telefon care suna in permanenta ocupat - probabil numarul meu e pus pe "blacklist".