avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate MARIUS70

Activitate MARIUS70

In anul 2001, C.F. solicita primariei retrocedarea in natura a unui imobil nationalizat, totul printr-un avocat angajat. In anul 2003 da o declaratie in care renunta la retrocedarea imobilului afirmand ca a fost despagubit de statul German (totul prin avocat si neautentificat la notariat). C.F. decedat in anul 2004.
Ulterior mai precis in anul 2009 succesorii acestuia depun actiune in instanta ptr retrocedarea aceluiasi imobil si depun o declaratie la dosar cum ca decedatul C.F. nu a fost despagubit nici de statul roman nici de statul German, si nici ei ca succesori.
Care act primeaza in fata instantei de judecata: declaratia defunctului C.F. cum ca a fost despagubit sau declaratia succesorilor cum ca nu a fost despagubit?
Nu poate nimeni sa te oblige sa demisionezi,dar inteleg ca sora ta a facut-o deja.In acest caz conducatorul unitatii este ,,acoperit'' dpdv legal, si nu i se poate imputa nimic.In cazul in care nu ar fi scris o demisie trebuia sa anunte ca are probleme medicale,sa mearga la doctor, iar la intoarcere sa aduca concediul medical, si sa-si continue munca.In cazul in care nu ar fi fost primita se putea adresa instantei (in cazul in care exista contract de munca).
Răspuns la discuția trebuie sa depun plangere?
Aparatele sunt reglabile. Se pot regla castigurile si pierderile: 30%-70%, 40%-60%, samd.
Va recomand sa renuntati la aparatele acestea si sa cautati altele de la firme serioase unde vi se si explica variantele de reglare a aparatelor.
Locuiesc intr-un imobil nationalizat cu 31 apartamente, si mostenitorii fostului proprietar solicita in instanta retrocedarea apartamentelor care nu au fost vandute catre chiriasi, dar:
Proprietarul de drept (C.F.I.), a fost despagubit de statul German pentru acest imobil, asa cum rezulta dintr-o declaratie data in anul 2000 si depusa la dosarul de notificare in baza L10/2000, la primaria Timisoara. In aceeasi declaratie C.F.I. renunta la retrocedare petru acelasi motiv. Actul depus la dosar este facut de avocatul proprietarului si nu la notar.
De la Ambasada R.F.G., am obtinut adresa Oficiului de Compensatii German caruia m-am adresat, intreband daca intr-adevar C.F.I. a fost sau nu despagubit pentru imobilele detinute in Romania, inainte de anul 1950. Mi s-a raspuns ca nu exista o evidenta centralizata, dar oricum informatiile de care am nevoie nu pot fi obtinute de terte persoane ci doar in cazul in care persoana vizata este de acord sau sa solicit aceste informatii prin instanta.
C.F.I. a decedat in anul 2004, iar actiunea in instanta a aparut abia in anul 2009?
Cat de important este faptul ca a fost despagubit de statul German ?
Se poate ca in cazul unui raspuns afirmativ de la Oficiul de Compensatii German, instanta sa-mi dea castig de cauza?
Este aceasta o cale buna de a ma apara?
Apelez la dvs., ptr. ca sunt intr-o situatie dificila: Imobilul in care locuiesc a fost revendicat de catre un urmas al fostului proprietar.Toti locatarii stim ca fostul proprietar a fost despagubit de Statul German. Intrebarea mea este:
Cui trebuie sa ma adresez in Germania sau Romania?
Răspuns la discuția Scoatere copil minor din tara
Daca va grabiti tare puteti pleca din tara cu acordul (semnatura)la notariat a tatalui, fara sa mai intentati o actiune in instanta.
Care va fi cuantumul indemnizatiei de revolutionar in anul 2011?
Salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 este de 2.022 lei.
Răspuns la discuția PUZ
Depinde de arhitectul localitatii respective care pentru orasele mici, cum ar fi DETA,jud Timis,Voluntari, Afumati, etc este mai mare in functie decat insusi presedintele Romaniei-Basesescu Traian.El este Dumnezeu acolo.Poate rezolvati ceva discutand cu el ca sa va ajute, daca mai poate.
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Ti-am scris ca e nerecomandat ptr. ca se subintelege ca facturile si/sau chitantele pentru utilitati vin pe numele de persoana fizica( a proprietarului),ptr locatia respectiva, iar tu nu le poti inregistra in contabilitatea firmei tale ca sa te scazi cu ele; sigur ca trebuie platite, in orice forma alegi.
Exemplu:
Presupunem firma ta(deci nu tu personal) inchiriezi de la mine un apartament, pentru activitate sau sediu firma.Facturile de curent, gaz,cablu,internet, samd vor veni in continuare pe numele meu, iar eu voi veni la tine sa-mi dai banii pe ce ai consumat; in primul rand nu-ti dau facturile si chitantele si in al doilea rand, tu oricum nu ai ce sa faci cu ele, nu le poti inregistra in contabilitatea firmei tale ptr ca sunt pe numele meu.
Cu contractul de inchiriere mergi la Electrica, gaz,cablu, samd ca sa le transfere pe numele firmei tale.
Răspuns la discuția PUZ
Lucrez in domeniu; un PUZ nu se face aiurea,si nu e deloc simplu.
Nu exista PUZ daca nu exista PUG, iar in acesta este posibil ca terenul sa figureze ca teren viran.
Vreau sa va intreb daca ati intabulat terenul dupa cumparare?
Aceasta moda de a cumpara sau vinde terenuri sau imobile pe baza unui simplu act facut la notariat este specific zonei Oltenia, Muntenia,Bucuresti samd ceea ce e o mare prostie.Asadar dupa ce cumparati un teren va recomand sa mergeti la cadastru sa-i faceti intabularea.
Ca exemplu va pot spune sigur ca la nivelul anului 2005, Bucurestiul nu avea intabulate nici 50% din imobile, iar vanzarile se faceau pe baza unui contract de vanzare-cumparare.
Eu in regiunea in care locuiesc nu as cumpara un teren sau imobil fara sa vad extrasul CFsi CF extenso care-mi spune cine e propritar, cuia mai apartinut, daca are sau nu ipoteca, de ce rang,daca poate fi vandut si atunci platesc, in fata unui notar.
In concluzie din cauza faptului ca terenul nu a fost intabulat,si platit impozit pe el, este posibil ca atunci cand s-a facut PUG-ul sa figureze ca teren viran