avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate Ratty

Activitate Ratty

Partajare bunuri divorț....soțul îmi tot propune că soluție de partajare a bunurilor mobile și imobile pe care le avem....in felul următor...sa dăm amândoi valoare la proprietăți...apoi împărțim suma in doua...fiecare spune cu ce vrea să rămână ...și pt evitarea taxelor partajului....sa vindem fiecare unei persoane de încredere....ceea ce îi revine pe o sumă modica......cel puțin el așa vrea.....cer sfatul unui specialist....că nu mi se pare o cale prin care sa nu am probleme in viitor ....și cat reprezintă valoarea taxei pt partajare....și cum trebuie achitata....la început....se plătește de amândoi....iar pt bunurile uz casnic....ne trebuie martori daca le împărțim între noi....mulțumesc mult.
Soțul vrea sa plece și să ia cu el bunuri din casa, sa radieze mașină care e pe numele meu (este posibil să facă acest lucru!?)
, menționez nu suntem divorțați. Ce trebuie sa fac in această situație daca se intampla pina sa intentez divorțul.Multumesc.
Se poate suspenda activitatea unui ONG, si in ce conditii.
Daca unul dintre fondatori se retrage si doreste dizolvarea Ong, ce se intimpla? Se mai poate continua activitatea in aceste conditii?
Multumesc.
Sotii ca membri fondatori au infiintat un ONG cu sediul la proprietatea comuna (contract de inchiriere). Care va fi situatia asociatiei in caz de divort. Masa patrimoniala intra la partaj? Unul din soti ameninta pe celalalt ca nu il va lasa sa faca nimic, pt ca are nevoie de semnatura lui. Poate fi bligat celalalt sot dupa divort sa desfiinteze sau sa transfere patrimoniul asociatiei catre alt ONG.
Întrebarea este cum pot pastra ONG sa functioneze in situatia data; sau ce solutii imi sugerati.
Multumesc

Se poate cumpara jumatate din valoarea apartamentului de catre celalalt sot sau sa fie vinduta altei persoane, asa incit sotul care vrea sa ramina in apartament sa fie coproprietar cu alta persoana decit sotul.
Sotul insista ca eu sa incep procedura de divort. Care ar fi motivul?
Ce se intimpla cind se desface casatoria din vina unuia din ei, cine si ce se plateste? Dar in caz de desfacere pe cale amiabila?
La partaj care sunt cheltuielile de judecata ce trebuiesc platite, sunt in functie de valoarea tuturor bunurilor, inclusiv cele de uz casnic?
In cazul sotului care prin testament a lasat totul nepotului, pot face ceva pt a modifica cota nepotului, pot sa mai am si alte surprize, sau e mai bine sa fac un partaj al bunurilor. In cazul partajului, copilul cit ii revine fata de nepot. Multumesc
Daca unul dintre soti a facut testament in defavoarea celuilalt ce se poate face. Unul din soti cu un copil din alta casatorie a facut testament fara stirea celuilalt, introducind in testament si un nepot. In aceasta situatie celuilalt sot ce i se cuvine, este posibil sa fie exclus de la masa succesorala, ce se poate face. Multumesc.
Daca doresc sa infiintez un ONG avind imobilul in proprietate dar sotul doreste o chirie pt folosirea spatiului, pot folosi un contract de inchiriere in acest caz?
Ce declaratii sunt necesare pentru membrii fondatori pt constituirea acestui ONG si daca unul din membri are 16 ani acesta poate fi membru fondator si in ce conditii?
Multumesc.