avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate mariuca2016

Activitate mariuca2016

Am beneficiat 2 ani de zile de indemnizație crestere copil. Apoi am avut certificat de handicap care expira in decembrie. Tot in decembrie implineste 3 ani.
Intrebarea mea este daca ma intorc cu 60 de zile pana la împlinirea varstei de
3 ani la locul de munca pot beneficia de stimulentul de insertie?
Sau doar in cazul in care mai aveam încadrare in grad de handicap? Ceea ce nu este cazul.
Va multumesc!
Buna,

Detin custodia exclusivă a copilului, imi spuneti va rog ca sa ies si din tara la vama sau la aeroport este suficient sa am hotararea judecătoreasca legalizată care prevede acest fapt? Sau trebuie si tradusă? La intoarcere la fel?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Custodia exclusiva
Va multumesc frumos! Este hotararea definitiva in urma apelului . Urmeaza sa legalizez, am sa tin cont sa legalizez mai multe.
Pentru a iesi din tara, va trebui tradusa sau e suficient ca o am asa?
In urma unui proces de stabilire a paternitatii am obtinut custodia exclusiva. Imi spuneti va rog este suficinet hotararea legalizată pentru a demonstra acest aspect? Sau ce trebuie facut?
Spre ex. pentru a putea iesi din tara, inscriere la grădinița etc. ca sa nu depind de tatal copilului.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Va multumesc frumos pentru amabilitatea raspunsului!
Doar intervine un aspect, deoarece chiria o are in afara tarii. Eu am aratat ca o are trecuta pe declaratia de avere, ceea ce este un document oficial.
Care ar fi urmatorul pas? Se admite asa sau e nevoie de comisie rogatorie?
Va încerca tot felul de tertipule pentru a nu intra la calcul, cum am precizat mai sus ca plateste creditul.
Am aratat in apel ca partea adversa are si venit din chirii. La prima instanță nu au fost aduse in discutie de avocat.
Ca raspuns la intampinare a aratat ca prin suma ce incaseaza din chirii platest de fapt un credit ipotecar.
Intrebarea mea este daca se calculeaza pensia si din chirii? Pana la.urma este un venit, nu conteaza sub ce forma il folosesti.
Discuție Apel
Termenul de apel expira pe 21 mai. Reclamanta a depus cererea de apel pe 19 mai. Paratul a depus si el apel pe 23. Numai era în termenul de 30 de zile de la comunicare. Instanta ii va respinde apelul? In cazul in care i s-a admis apelul pot sa depun contestatie?
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Da, are venit si din chirie.
Am primit de la instanță, motivarea cu suma care s-a stabilit pentru pensia de intretinere.
Dar am remarcat cateva aspecte care nu bat una cu alta.
De la finante prin adresa prin care s-a cerut veniturile s-a trimis o suma. Pe declaratia de avere a paratului apare la venituri o alta suma mai mare plus chiria care nu a fost luata in calcul la stabilirea pensiei, iar instanța a calculat pensia dintr-o suma mica pe care a dedus-o instanța.
Intrebarea mea este daca sa fac apel sau nu?
As putea depune declarația de avere a paratului unde sa remarc ca suma mai mare si chiria?

Va multumesc!
La calcularea pensiei de intretinere, intra la calcul si chiriile? Avand in vedere ca chiria este in afara țării si nu era apare pe notificarea de la autoritatea fiscală.
Va multumesc!