aqwszx a scris:
Problema ar fi in felul urmator:
Cineva l-a prostit pe fratele meu sa inmatriculaze o masina pe numele lui. Acest individ, din alt oras, i-a promis fratelui meu ca plateste el taxa de inmatriculare, si tot ce e nevoie, doar ca pe acte sa apara numele fratelui meu. Ieri, am descoperit fara sa vreau ca fratele meu are de platit o taxa de inmatriculare in valoare de 5100 lei + penalitati. El nu are masina. Masina e proprietate personala a acelui individ. Acest individ si-a scos numere (negre, nu rosii) dar nu a platit taxa. I-a cerut fratelui meu si o copie C.I. ca sa poata "plati taxa". Posibil sa fi vandut masina deja. Acel om nu mai raspunde la telefon, probabil i-a dat un nume fals. Cum as putea sa oblig acea persoana sa-si plateasca taxa? Ce as putea sa fac sa nu ramana asa? Problema e ca Apartamentul in care locuim e coproprietar, si tare mi-e frica sa nu-l execute silit in ultima instanta, pentru ca nu avem de gand sa platim, si chiar daca am vrea nu avem de unde. M-am gandit sa-l duc de urechi la procuratura sa depuna o plangere. Oare se poate face ceva? :(
Poate fi impozitul auto datorat Primariei- Serviciul de Impozite si Taxe Locale, eu cred ca fratele tau a declarat mai multe autoturisme pe numele sau in vederea inmatricularii acestora, dar nu a mai radiat dupa ce le-a instrainat noilor proprietari. Acest impozit, curge pana cand intervine o modificare a starii de proprietate pentru fiecare autoturism in parte. Mergi la Serviciul de Impozite si Taxe, solicita un certificat fiscal cu toate bunurile ce le are declarate fratele tau la primarie si vezi acolo ce si cu.