Am de la ANAF pe o adeverinta de venit cu urmatoarele declaratii:
Data ultimei declaratii: 20.08.2019 , Venituri salariale sau asimilate salariilor , Realizat, Venit brut-lei: 568, Venit impozabil: 0, Impozit: 0
Data ultimei declaratii 25.09.2019
Venit brut: 5583, venit impozabil: 2189, Impozit: 220
Data ultimei declaratii: 18.10.2019 , Venit brut: 99, venit impozabil: 0, impozit: 0
Pe mine ma intereseaza veniturile nete pe lunile IULIE, AUGUST si SEPTEMBRIE.
Pe luna a 7-a nu are declaratii, ca nu a fost angajata.
Buna ziua, trebuie sa adun niste acte pentru bursa sociala oferita de Universitate, dar am cateva nelamuriri. Se cer: "adeverinte din care sa rezulte veniturile salariale nete si asimilate acestora pe ultimele 3 luni ale fiecarui parinte, si eventual ale studentului, taloane de pensie,"etc..
Familia este monoparentala, studentul nu are nici un venit, parintele studentului are salariul minim pe economie. Problema este ca in ultimele 3 luni de zile a schimbat 3 locuri de munca, trebuie sa ceara de la fiecare loc de munca adeverinta din care sa rezulte venitul salarial net? Pentru ca de la unul din locuri de munca nu cred ca poate obtine pentru ca si-a dat demisia cu cearta, exista alta modalitate sa poata obtine adeverintele necesare?(Ma gandesc ca de la ANAF poate se poate lua.
Al doilea lucru cerut: "adeverinte eliberate de organele financiare teritoriale din care sa rezulte veniturile realizate din surse proprii sau din prestarea unor servicii", nu inteleg daca trebuie doar pentru student sau si pentru parinte? Daca da, astea se pot obtine de la orice ANAF banuiesc?
3. "Declaratia de impunere privind impozitul pe venituri agricole" pentru cine? Student sau parinte? Studentul are domiciliul intr-un judet, parintele in altul, ar trebui mers la 2 primarii(am inteles ca de la primarie se obtine) daca trebuie pentru ambii.
Tatal meu a lucrat la Intreprinderea Tilib Bucuresti - Santierul 8 Timisoara, intre anii 1978 si 1986 incadrat in munca grupa II. Urmeaza sa iasa la pensie peste 2 ani si are nevoie de adeverinta de la firma respectiva care sa ateste incadrarea in munca grupa II pe anii respectivi.
De unde poate obtine acest lucru? A fost la ITM, arhivele nationale,ORC etc nimeni nu stie nimic. Am studiat parcursul firmei respective(care a fost de stat) si dupa revolutie s-au infiintat firme private cu denumiri asemanatoare. Am sunat la majoritatea dintre ele dar unele spun ca nu au, la altele nu raspunde nimeni niciodata la telefon sau nu mai exista nici acelea, una singura a spus ceva concret... a dat numarul de telefon al unei persoane din Arad care spun ei ca a fost omul de legatura care a preluat arhivele doar ca nici la acel numar de telefon nu raspunde nimeni niciodata.
Ce se poate face? El pe cartea de munca are anii trecuti inclusiv incadrarea doar ca are nevoie si de adeverinta.
Unde trebuie sa se mai adreseze?
dinosaurusttt
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
A patit-o fratele meu.
A facut rezervare si a si platit-o de pe un card de debit. Era tot asa si nerambursabila problema era ca a gresit data. Cei de la hotel nu au vrut sa dea banii. Cei de la banca nu au vrut sa dea banii. In tarile civilizate daca suni la banca si ii spui sa blocheze o suma de bani, o fac pe loc, in Romania nu exista notiunea asta. S-a lasat cu reclamatie la ANPC, banca a fost amendata, banca s-a revansat cu 0 comisioane de administrare/retrageri/etc.. timp de 2 ani iar site-ul s-a revansat cu un voucher in valoare de suma rezervarii facute( sa o foloseasca la alt hotel pe acelasi site). In acelasi timp avocatul a spus ca "Doar daca dati in judecata"...haha, cu o gura mare ca a lui fratemiu se rezolva mai ceva ca judecata.
Buna ziua. UPDATE la situatia de mai sus(Sunt initiatorul topic-ului).
Am mers la BEJ cu bunica mea inarmat cu actele...surpriza, era in concediu. Pana a revenit din concediu, bunica mea s-a dus singura la BEJ pentru ca eu am fost si sunt plecat din judet.
Bunica i-a pus pe masa toate chitantele + ce a luat de la banca(cum ca nu are datorii).
La care executorul judecatoresc spune: "Da...stiti au avansat prea mult lucrurile si trebuie sa platiti. Nu e problema nu va punem poprire pe pensie dar va trebui sa platiti in 3 transe".
Cu alte cuvinte: In România se încearcă să fii furat la orice pas. Așa ajungi sa plătești o datorie inexistentă + cheltuieli de executare silită. Sincer cred că și-a dat seama ca a greșit executorul dar a vazut ca se poate "Insista" si nu accepta ca a gresit.
Cred ca se putea rezolva prin ajutorul unui avocat+contestatie la executare. Problema este ca bunica nu stie d-astea. Si mai trist e ca nici eu nu stiu.
Cum se procedeaza? Unde gasesti avocat si cam care e tariful? Si mai ales cum rezolva situatiile de genul un om care traieste de azi pe maine? Cel mai probabil o sa se infometeze sau o sa isi ia mai putine medicamente ca sa aiba bani sa plateasca.
Am rezolvat. Am sunat la una din companii care m-a trimis la alta,care mi-a spus sa trimit prin posta la adresa lor copie de buletin,cartea de munca si cerere,iar adeverinta o va primi tot prin posta.
Tatal meu a muncit la o filiala din Timisoara a unei companii din Bucuresti in perioada 1979-1987. Compania aceea din cate am cautat pe internet nu mai exista. Tot ce am gasit au fost alte 3 companii cu aproximativ acelasi nume care "se lauda" ca au rezultat din *fosta companie*(prin restructurare). Tatal meu are nevoie de adeverinta pentru grupa pentru anii 1979-1987(in cartea de munca apare vechimea pe acei ani). Care este demersul pentru a intra in posesia acelei adeverinte?
Nu face protectia muncii noilor angajati. Nu ofera echipament de protectie noilor angajati. Inventeaza reguli(care nu exista in regulamentul de ordine interioara) si ameninta ca incalcarea lor va duce la "neplata zilei de lucru".
Cam golaneasca firma. Ce as putea face,ca angajat,pentru "a o da pe brazda"? Cu sesizarea la ITM cum sta treaba?Are rost? Sau inainte cu 2 zile de control suna inspectorul sa anunte controlul,si firma da o mica spaga si gata,nu s-au gasit nereguli?
Firma are cateva sute de angajati.