avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru8543

Activitate Alexandru8543

Am o hotarare in prima instanta prin care sunt obligat sa transfer dreptul de proprietate insa aceasta hotarare nu e definitiva si as dori pana apare motivarea sa pot evacua persoana respectiva de pe acea proprietate. Nefind executorie hotararea se poate considera ca avand putere de lucru judecat provizoriu si sa imi respinga cererea de evacuare?
Doresc sa stiu daca refugiatii mai primesc acea scutire auto de la impozit si daca doar pentru 1 autovehicul? Ma refer la acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945.... Multumesc
Doresc sa cumpar un camion de 7,5 tone pentru uz personal ? Am nevoie de tahograf si atestat in acest caz? Stiam ca exista o exceptie pentru camioanele pana la 7,5 tone "out of scope" sau mai bine spus fara scop comercial. As aprecia daca cineva ma poate lamuri. Multumesc
Eu consider acest fapt o eroare. Cum pot semnala aceasta eroare pana la urma??? Multumesc
Sunt parte vatamata intr-un dosar penal ( am facut practic plangere ca si persoana juridica) insa acum sunt chemat la audieri ca si persoana fizica??? Nu mi se pare chiar normal. Poate cineva clarifica acest lucru?
Ok am inteles si nu exista o alta modalitate sa primesc motivarea decat prin posta? Ma gandesc doar sa nu se piarda sau sa se intample ceva sa nu ajunga la mine in timp. Pot sa merg la posta sa intreb din timp in timp daca a venit un plic pentru mine sau cum sa procedez sa fiu sigur ca primesc motivarea?
Buna ziua sa inteleg de la data de 17 in acest caz? Nu dupa ce primesc motivarea deciziei? Pentru ca pe curtea de apel apare hotarare in 17 dar documentul nu se deschide.....
Am primit hotararea( "solutie" e denumita pe siteul curtii de apel) doar pe scurt intr-un proces civil si sunt interesat la cat timp dupa pronuntarea hotararii pe scurt pe siteul curti de apel ar trebui sa primesc motivarea? In hotararea pe scurt scrie: " Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul *******. Pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei la data de 17 iunie 2022." Deci cat timp am sa formez cerere pentru apel? Se considera de la 17 iunie sau de la data la care primesc motivarea? Cand acessez sectiunea cu parola unde pot vedea toate documentele apare hotarare in 17 iunie deci in aceasi data insa cand apas pe ea apare doar un mesaj: "Documentul nu poate fi inca accesat" .

Atasez si screenshot cu modul in care apare pe curtea de apel si pe portal just:
[ link extern ]
Multumesc mult pentru informatiile primite!
Am incheiat un contract de subantrepriza pentru lucrari de constructii cu un subantreprenor (eu am calitate de antreprenor).In baza contractului de subantrepriza subantreprenorului ii revin 2 apartamente la finalizarea lucrarilor si sub conditia respectarii prevederilor contractului poate vinde apartamentele care ii revin (2). Acesta insa a facut antecontracte de vanzare pentru cele 2 apartamente specificand in acestea ca ii vor reveni mai multe apartamente (4 nu 2) la finalizarea lucrarilor in baza contractului de subantrepriza. Aceste antecontracte au fost facute la notar si sunt neconforme cu contractul de subantrepriza . Acum el face presiuni sa trec la notar apartamentele desi antecontractele pe care subantreprenorul le-a facut contin elemente false in ele. Ce pot face in acest caz deoarece eu doresc prima data sa nu mai fie aceste antecontracte cu informatii false? Pot cere ca subantreprenorul sa anuleze aceste antecontracte in baza legislatiei sau sunt considerate aceste antecontracte valabile desi contin informatii false? Multumesc