avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail98

Activitate Mihail98

Dl.Goe nu am niciun motiv sa mint,de altfel mi-am si expus intamplarea intr-un topic aici pe forum:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
A trecut 1 an de la intamplarea mea si este posibil sa-mi petrec ceva timp in cautarea hartiilor doveditoare.
P.S. Nu sunt actual/fost gardian public/politist local si daca tineti expres vi-o pot dovedi si pe asta.
Cu Stima!
Am avut o intamplare identica cu a dvs.si nu am luat in seama somatia politiei locale iar la aprox. 3 sapt. am primit un plic acasa de la politia rutiera in care ma soma sa le comunic cine a condus autoturismul in ziua si la ora respectiva.Totul sa terminat cu o amenda pe care am fost nevoit sa o achit.Va recomand sa va deplasati la sediul politiei locale si sa discutati civilizat cu dumnealor astfel aveti sanse sa va alegeti doar cu un avertisment.Bafta!
Nu te poate concedia,dar te poate constrange...
Răspuns la discuția Amenda parcare
Scrie exact asa;"Fapta savarsita este prevazuta si sanctionata de:Act normativ-HG 1391/06,Articol prevedere:143 lit.a si Act normativ-OUG 195/02,Articol sanctionare:100 alin.2"
Stateam cu impresia ca pentru oprire neregulamentara sanctiunea este de doar 2 puncte amenda insa dupa o lectura mai amanuntita este cat se poate de clar,staţionarea neregulamentară se sancționează cu amenda prevăzută în clasa II de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă,cadru legislativ:Art. 100, alin (2) și Art 108, alin. (1), lit. b, pct. 7 din Ordonanta de Urgenta nr. 195 din 12 decembrie 2002.Multumesc!
Răspuns la discuția Amenda parcare
Buna Ziua!Ieri 06.01.2021 ne-am trezit cu politia locala la usa sa ne inmaneze procesul verbal din care rezulta 4 puncte amenda(580 lei)+3 puncte de penalizare conform "HG 1391/06-100 alin.2 si OUG 195/02-143 lit,a"inca nu am reusit sa gasesc exact aceste articole in lege insa continui sa caut.Raman in continuare mirat de aceasta procedura a autoritatilor de a amenda un contravenient in lipsa lui de la fata locului,o pierdere clara de timp si bani intre 2 institutii sfarsite cu trimiterea la usa domiciliului contravenientului a unui echipaj de politie locala.
Discuție Amenda parcare
Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub stergator o instiintare/invitatie care presupunea ca in termen de 5 zile sa se prezinte la sediul politiei locale a orasului respectiv,invitatie pe care nu a efectuat-o din motive subiective.
La data de 23.11.2020 primesc o scrisoare de la Politia Rutiera care ma instiinteaza sa trimit datele persoanei care a condus si parcat masina in data mai sus mentionata,si ca necomunicarea datelor este contraventie si se pedepseste cu 9-20 pc.amenda,in urma acestei "comunicari" le-am trimis prin posta copi dupa toate documentele si datele cerute.
In baza carei legi un politist local constata o contraventie iar un politist rutier o sanctioneaza si cat este de legal sa mi se ceara copi dupa documentele altei persoane?
*Mentionez ca nu ne vom sustrage de la plata amenzii insa suntem doar putin indignati de aceasta procedura.
O alta solutie foarte simpla este sa va platiti datoria pe care o aveti,dupa care nu ve-ti mai avea absolut nicio problema.
Răspuns la discuția Ce pot sa fac?
Ironia face sa am si eu un prieten in situatia d-voastra diferenta e ca prietenul meu s-a ales doar cu 2-3 corpuri de mobila din vre-o 10 si o paguba de vre-o 8000 lei.Incercati pe viitor sa nu mai platiti un avans asa mare fara a primi o factura/chitanta in schimb.

Kia1 a scris:

Buna ziua! Problema mea începe așa: Mi-a fost recomandat de către cineva un executant de mobila la comanda! Toate bune și frumoase! Ne-am întâlnit , a venit la măsurători , și s-a apucat de treaba! A cerut avans 80 %, ceea ce i-am dat, ca doar era de încredere! A adus mobila , a montat-o dar nu sunt mulțumit de calitate... mobila ar fi trebuit sa coste peste 10000 lei, o mobila de bucatarie . El refuza sa o ia înapoi sau sa o refacă . Ce pot face in cazul in care el nu ne-a dat nici un contract, vine acum doar cu o factura pe care scrie mobila de Bucătărie și suma? Ba in plus face și pe istețului și ma amenință ca tot el ma da in judecată dacă nu ii dau restul de bani! Ce pot face?

Răspuns la discuția Contract nerespectat
Contractul cu firma de productie TV a fost incheiat in data de 02-04-2015.Emisiunea aceea ruleaza si acum la postul de televiziune respectiv si asta ma intriga.Dar daca dreptul meu s-a prescris raman doar cu amagirea...Multumesc pentru raspuns D.le Avocat!
Buna Seara!Va-si ruga sa ma sfatuiti/indrumati si pe mine in problema urmatoare:Acum 3 ani am participat la un concurs organizat de o casa(firma) de productie emisiuni TV pentru un post de televiziune.Am castigat acel concurs iar conform contractului incheiat cu acea firma ar fi trebuit sa primesc suma de 1500 lei ,insa din pacate nu am primit acesti bani nici in ziua de azi.Am incercat sa contactez firma organizatoare insa ei imi spuneau ca raspunzator este postul de televiziune,am sunat si la televiziune si mi s-a spus ca sunt insolventa.Am facut si o reclamatie la OPC insa raspunsul primit a fost cum ca aceasta problema nu tin de ei.Ce se mai poate face pentru a intra in posesia sumei de bani castigata?Multumesc Anticipat!