Buna ziua. Am incheiat in calitate de persoana fizica un contract cu o firma pentru executarea si montarea unor ferestre cu geam termopan, in data de 28.05.2012. In contract era specificat ca si termen de finalizare a lucrarilor 14zile lucratoare. Ca sa beneficiem de un discount mai mare, plata lucrarii s-a facut in avans, la data semnarii contractului. Dupa indelungi discutii, amanari, astazi 24.07.2012 au venit cu o parte dintre geamuri, dar nu au respectat dimensiunile, deci a trebuit sa refuzam produsele. Intrebarea mea este daca avem o posibilitate de a recupera banii, alta decat sa-i dam in judecata (costa bani, dureaza mult, si trebuie sa inlocuim repede geamurile pe care le-au demontat si care nu pot fi puse inapoi)? Ne poate ajuta una dintre institutiile statului? Multumesc.
Este semnat act aditional pentru garantia de la masina..si atat. Initial, la angajare salariul a fost de 1500 (brut) + 5% spor vechime - virandu-se in contul de salariu sume cuprinse intre 750 - 1000lei, dupa aprox. un an salariul a fost modificat la 1600(brut) + 10% spor vechime - sumele virate in contul de salariu fiind intre 750 - 1300lei. Bonurile de masa au valoarea de 174 lei si nu sunt specificate in contractul de munca.
Buna ziua. Sotul meu are salariu de incadrare (brut) 1800ron, deci net-ul ajunge cam la 1200ron. Angajatorul opreste lunar 10% garantie pentru masina, si vireaza in contul sotului sume intre 750-900ron, functie de targetul realizat, si bonuri de masa. In contractul de munca nu se specifica valoarea salariului net in functie de target-ul realizat. As vrea sa stiu cum putem proceda pentru recuperarea banilor, sau daca ceea ce a facut angajatorul este legal. Multumesc.
Sunt angajata la o societate comerciala, si patronul vrea ca eu sa semnez instrumentele de plata (CEC-uri si BO). As vrea sa stiu ce raspunderi am eu, ca si semnatar al documentelor, in cazul in care firma nu-si poate onora platile catre furnizori. Multumesc.
Sunt angajata la o societate comerciala, si patronul vrea ca eu sa semnez instrumentele de plata (CEC-uri si BO). As vrea sa stiu ce raspunderi am eu, ca si semnatar al documentelor, in cazul in care firma nu-si poate onora platile catre furnizori. Multumesc.
As vrea sa aflu, daca ma poate ajuta cineva, care este diferenta dintre personalul contractual si functionarul public, din punct de vedere al drepturilor pe care le au.
Spre exemplu, personalul contractual nu benefiaciaza de acealeasi prime si drepturi ca si functionarul public (ex. prima de vacanta), dar cand se impun concedii fara salariu sau se reduc salariile cu 25%, "beneficiaza" si ei de aceleasi "drepturi". Este legal? Si daca este legal, in care lege sunt specificate aceste obligatii? Multumesc.
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Mama mea lucreaza intr-o institutie publica. Pe langa faptul ca i se dau diferite sarcini care nu au legatura cu postul ei, domnul director al respectivei institutii i-a spus ca este proasta. As vrea sa stiu daca poate face ceva, legal, in acest sens, tinand cont de faptul ca el (directorul) este cel mai mare in ierarhie pe judet. Mama nu este singura persoana jignita, directerul folosind in mod curent cuvinte precum: incompetenti, nevertebrati, nesimtiti, etc. Multumesc.
Eu am intrebat chiar la ITM cum pot gasi lichidatorii de la firmele unde am lucrat, dar nimeni nu a stiut sau nu a vrut sa ma ajute. Poate ar trebui sa dai in judecata chiar ITM-ul, pentru ca este ilegal sa ceara aceste adeverinte. Oricum, mult succes
Daca nu ai adeverinta de la niciunul dintre fostii angajatori, nu-ti primeste dosarul. Eu am avut adeverinta de la ultimul angajator, si pentru ca era completata pentru un an, am putut beneficia de somaj, vechime in munca fiind considerat doar acest an. Asta se intampla la Galati. Poate in alte orase "legea" este alta.