avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters421029

Activitate ContSters421029

Răspuns la discuția Plangere purtare abuziva
marius-costin a scris:

In luna noiembrie 2016,un functionar public angajat al Politiei Locale a adresat expresii jignitoare,cuvinte vulgare si injuraturi cu conotatii sexuale la adresa unei colege,tot functionar public,aceasta neaflandu-se de fata in momentul respectiv.Fapta respectiva a acestui functionar publica s-ar incadra la infractiunea de purtare abuziva conform art.296 alin 1 din Noul cod penal.Ambii functionari publici se aflau in timpul serviciului.Intrebarea pe care vreau sa o adresez este in cat timp de la comiterea faptei se poate depune plangere impotriva functionarului public incrimnat in aceasta cauza?


Dumneavoastra ce calitate aveti in acest proces? Daca nu a fost de fata individa in cauza, de unde a aflat ca cei doi au barfit-o?
Răspuns la discuția Proces partaj, fructe naturale
mos 66 a scris:

in final apelul se incheie cu o tranzactie in care ei imi platesc contravaloarea animalelor, mentionandu-se ca nu avem nici o pretentie prezenta sau de viitor. mentionez ca procesul s-a intins pe 5 ani. in aceasta perioada ei au cules fructele produse de animale. am facut cerere de chemare in judecata, instanta de fond mi-a acordat despagubiri. sentinta instantei a fost contestata instanta de apel le-a dat castig mentionand ca desi tranzactia este de stricta interpretare trebuie inteles faptul ca tranzactia nu se margineste numai la ceea ce este prevazut in mod expres in contract, pe scurt instanta de apel a motivat ca prin tranzactia incheiata am renuntat si la fructele produse de animale???/. . mentionez ca aplicabil este vechiul cod civil, iar art.1709 este foarte clar. in dosarul de partaj nu a existat nici un capat de cerere privind fructele.
As dori pareri avizate daca este posibil. care din instante are dreptate?


Ce solutie doreati sa va acorde instanta in al doua cerere de chemare in judecata, daca conflictul juridic a fost stins in momentul incheierii tranzactiei "in care ei imi platesc contravaloarea animalelor, mentionandu-se ca nu avem nici o pretentie prezenta sau de viitor"? Daca doreati sa va achite si fructele respective, atunci aveati dreptul sa o faceti in prima cerere de chemare in judecata, inainte de solutia finala. Acum nu mai are rostul. Ati cheltuit niste bani pe care nu ii mai recuperati.
Răspuns la discuția Act de proprietate
Exista vreun act testamentar scris care sa ateste acest lucru sau totul este doar verbal?
Răspuns la discuția Detalii dosar
Depuneti cerere de concediu pentru ziua de vineri sau luni, mergeti la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu si solicitati informatii despre dosar. In Romania inca nu functioneaza toate adresele de e-mail ale instantelor, iar acolo unde functioneaza, nu au personal care sa raspunda la e-mail.
Cel mai bine asteptati sa decedeze bunica dumneavoastra, dezbateti succesiunea, dupa care vindeti imobilul.
Răspuns la discuția Act de proprietate
Cadastrul reprezinta masuratorile topografice, iar actele de proprietate se intabuleaza pentru a dovedi ca ceea ce s-a masurat apartine cuiva. Masuratorile cadastrale sunt efectuate pentru a stabili limitele de proprietate ale intabulatului, adica al proprietarului bunului imobil respectiv. Terenul intravilan respectiv a apartinut bunicilor/parintilor sotului? Acestia l-au donat sotului dumneavoastra? Exista vreun act care sa ateste donatia? Daca este obtinut in urma decesului parintilor sau bunicilor sotului dumneavoastra, iar sora sotului era al doilea copil al socrilor dumneavostra, daca nu s-a dezbatut nicio succesiune, nu sunteti proprietari pe intreg terenul, ci doar pe 50%, restul revenindu-i surorii sotului dumneavoastra, chiar daca ati platit impozit pe acel teren. A fost cumparat de sotul dumneavoastra inainte sau in timpul casatoriei? Daca da, in acest caz sora nu are calitate de mostenitor.
Răspuns la discuția Cum trimit acte in dosar
GermanAlex a scris:

E vorba de pozele unor cladiri darapanate care exista acum si pozele le-am facut acum o saptamana. O universitate prestigioasa din Cluj pretinde 4 ha de teren din patrimoniul bunicilor pentru ca are 4 darapanaturi pe respectivul teren. In proces sunt 35 de parti pentru ca zeci de oameni si institutii au fost improprietarite din terenul bunicilor. Cate un rand de poze pentru fiecare parte si deja as trimite 8 x 35 = 280 si fiindca e hartie groasa e un teanc impresionant, nemaivorbind de multiplicare care e greoaie. Aici chiar ca nu stiu ce sa fac.


Puteti trimite 35 de cd-uri cu fotografiile, in plicuri speciale pentru cd-uri pentru a nu fii deteriorate pe traseu. Sa nu uitati sa setati cd-ul pe read only. Cel mai sigur este sa trimiteti prin curier rapid. Costa un pic mai mult trimiterea, dar aveti certitudinea ca sunt livrate in 24 de ore, plus ca aveti awb-ul de transport de la curier si puteti verifica in orice moment locatia trimiterii pe site-ul curierului.
emanuellen a scris:

Multumesc,
am gresit..eu nu am cumparat si drumul,ci cel care mia vindut terenul a cedat 4m.

Pina in 21 aprilie ar trebui sa fac hirtia notariala,dar fiica mea care e proprietara nu traieste in Romania.Nu reusim sa ne incadram in acest termen.Cum sa procedam?sa sun?sa scriu email?
Multumesc pentru raspuns o zi frumoasa




Fostul proprietar a cedat cei 4 metri Primariei respective anterior vanzarii catre dumneavoastra? Are vreun act scris care poate fii utilizat in cauza dumneavoastra? Daca da, atunci nu este nevoie decat de un topograf care sa dezmembreze terenul, iar dumneavoastra veti ramane cu 4m mai putin. Daca ati achitat catre vanzator si cei 4 metri deja cedati, atunci contactati vanzatorul sa va restituie contravaloarea celor 4 metri pe care nu ii mai avea in posesie la momentul vanzarii. In caz de refuz: deschideti un dosar impotriva vanzatorului pentru inselaciune.
ynocentta a scris:

Va confruntati cu situatia in care autoritatea publica locala pentru extinderea retelei de utilitati necesita acordul proprietarilor pentru utilizarea terenului pe care urmeaza sa se execute extinderea
Ramane la latitudinea dv sa analizati avantajele si dezavantajele darii acordului in conditiile in care primaria a comunicat fara echivoc ca eventuala dv reticenta va determina autoritatea sa va impute c/v extindere retelei de gaze naturale
Concret exista un plan zonal aprobat de autoritatea publica locala pentru extindere,astfel ca doriti sau nu extinderea se va realiza cu sau fara acordul dv-diferenta fiind acea ca daca nu va dati acordul ,dv veti suporta c/v extindere retelei de gaze


Stimata doamna, va rog sa parcurgeti Decizia 1908/2014 a PICCJ. Va rog sa cititi si art 44 alin 3, 4,5, 6, 7, 8 si 9 din Constitutia Romaniei din 1991, revizuita si republicata in 2003.
Sper sa va ajute in documentarea dvs.


[ Atentie la limbaj si la modul de adresare pe acest forum ]
Catalin10q a scris:

Dupa cum spuneam, acel telefon a fost achizitionat la abonamentul respectiv, fiind un singur contract facut pentru ambele. In acel mesaj imi specifica clar ca nu trebuie sa platesc nimic pentru reziliere. Ce este de facut?


plata pentru terminalul respectv s-a facut intr-o singura transa sau, in plus fata de abonament achitati si o rata lunara pentru abonamentul respectiv? daca ati achitat intr-o singura transa, puteti sa denuntati unilateral contractul prin portarea la un alt operator, fara costuri suplimentare. daca telefonul este cumparat in rate, achitati mai intai ratele restante si apoi portati numarul la alt operator. ca sa va dau un exemplu, daca telefonul fara abonament are pretul de 500 lei, iar la abonamentul ales de dumneavoastra telefonul costa 100 lei, alegand plata acestuia in 5 transe lunare egale de 20 de lei, din care ati achitat 3 rate, adica un total de 60 de lei, achitati diferenta de 40 de lei, apoi mergeti la un alt operator si portati numarul (portarea va da posibilitatea sa utilizati acelasi numar, dar la alt operator).