Cu tot respectul doamna, un sfat trebuia sa il cereti inainte sa semnati. Contractul de credit nu poate fi modificat fara acordul debitorului principal. Ar trebui sa nu platiti cateva rate sa fie trecut in extrabilant si apoi sa faceti o intelegere cu banca, dar nu e deloc in interesul dumneavoastra pentru ca ar incepe sa curga dobanda penalizatoare. Ar trebui sa angajati un detectiv particular care sa incerce sa il gaseasca pe acest fost coleg. este singura dumneeavoastra sansa de a putea sa scapati de plata acestor credite. Poate are bunuri imobile ce ar putea fi executate de catre banca. In ceea ce priveste creditul contractat de dumneavoastra ... nu aveti decat sa il platiti. Imi pare rau pentru situatia in care v-ati bagat !
O singura corectura. Procura nu este nula ci inceteaza contractul de mandat. Nulitatea are cu totul are efecte decat incetarea contractului.
Depinde ce doriti. Daca vreti sa vindeti/ipotecati apartamentul in timpul vietii parintilor, trebuie sa va faca o donatie. Asta implica taxe de timbru, impozit, onorariu notar.
Daca nu aveti nevoie sa vindeti sau sa ipotecati apartamentul va pot face un testament.
In ambele situatii catre frate vor trebui sa faca o donatie. Fiind o suma in bani, donatia nu trebuie facuta la notar. Dar trebuie sa va preconstituiti o dovada scrisa in caz ca fratele va uita ca a primit aceasta donatie. de aceea am sugerat acel transfer bancar.
Donatie catre dumneavoastra sau mostenire, in ambele situatii, sotul nu va avea niciun drept asupra imobilului. Ar avea un drept daca ati cumpara acel imobil.
Succes!
Nu stiu cat de tare v-ar ajuta expertiza psihiatrica in fata instantei de recurs. Instanta de recurs este o instanta de control judiciar si nu face decat sa verifice temeinicia hotararii instantei de fond pe baza probelor administrate de instanta de fond. Singura exceptie in cazul inadmisibilitatii probelor noi este cea cu inscrisuri. Cum expertiza nu este un inscris, aceasta proba este inadmisibila. Data fiind situatia prezentata nu aveti de ce sa va faceti griji. Nici avocat nu va mai trebuie, neaparat. Nu aveti decat sa va faceti aceleasi aparari ca si la fond.
Contractul de mandat inceteaza de drept la moartea mandantului. Prin urmare orice act facut de mandatar dupa deces este nul. Nu aveti de ce revoca procura respectiva.
In ceea ce priveste ordinea succesiunilor domnul avocat v-a explicat foarte bine. Ati putea alege o ordine doar daca in masa succesorala la succesiunea bunicii nu intra si bunuri lasate acesteia de catre strabunici.
Cum sa va lase mostenire in timpul vietii? Prin testament? El poate fi atacat de frate. Suma pe care spuneti ca vreti sa i-o dati fratelui ar fi bine sa fie data de csatre parinti ca donatie fratelui. Sa se faca un transfer bancar in care la explicatia platii sa apara donatie. Sa pastrati ordinul de plata in original pentru situatia in care fratele ar cere reductiunea testamentara.
Bunul mostenit este bun propriu, nicidecum bun comun. Sotul nu ar avea niciun drept asupra acestui imobil.
1. Judecatorie;
2 Nu puteti calcula penalitati;
Luati alt avocat si atacati hotararea instantei cat sunteti inca in termen. Succes!
In ce temei a dat Instanta o astfel de hotarare? Mi se pare strigator la cer. Cum s-a dovedit simulatia?
In mare v-am spus ce ar trebui sa faceti. Trebuie sa spuneti ca un contract de vanzare-cumparare nu poate fi incheiat decat in forma autentica, altfel este nul. Ca atare neexistand un contrainscris care sa dovedeasca simulatia, nu poate fi admisa.
Aici doar dumneavoastra stiti daca va permiteti sa va luati un avocat. in mod normal aveti nevoie, pentru ca experienta sa v-ar fi necesara. Succes!