Vedeti noul cod penal in care contractele de inchiriere au titul executoriu.
Cred ca eram beat cand am scris asta. E vorba de noul cod civil intrat in viogare la 1 februarie 2013.
Conform noului cod civil avem articolul
[ link extern ]
din cate stiu eu noul cod civil nu se aplica retroactiv, asta inseamna ca toate contractele semnate anterior intrarii in vigoare a noului cod civil se supun vechiului cod civil, s-ar putea sa gresesc.
Contractul de inchiriere incheiat in forma autentica, la notar, are avantajul ca este prin el insusi titlu executoriu, fara alte formalitati.
Exista termenul de "tacita relocatiune" -
[ link extern ] .
Ce as face in locul dumneavoastra? In primul rand notificare prin executorul judecatoresc de faptul ca nu si-au indeplinit obligatiile din contract. Nu m-as lega de data limita a contractului, pentru ca nu i-ati notificat inainte ca acesta sa expire, el s-a prelungit pe perioada nedeterminata, daca nu e expres mentionat altfel in contract. Dupa notificare, in cazul in care nu vor parasi locuinta, apelati la un avocat, inarmati-va cu rabdare si introduceti in instanta o actiune de evacuare. Puteti solicita prin Ordonanta presedintiala sa se faca evacuarea, dar pararea mea este ca nu aveti nicio sansa ca aceasta actiune sa fie admisa de catre instanta. Vedeti aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Sincer, nu stiu ce as face daca as fi in locul dumneavoastra. Un proces va fi lung si costisitor, pe cale amiabila este foarte greu. Primul lucru e clar, notificare prin executor. Apoi, inainte de a incepe o actiune civila as merge la enel, gaz, etc. si as debransa casa, in speranta ca ii voi determina sa plece.... Abia pe urma as face o actiune in instanta.