avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate ino2010

Activitate ino2010

Bună ziua,
La plata contravalorii unei cereri adresate de către o persoană juridică unei instituții de strat, aceasta a emis chitanța pe persoană fizică.
Pe chitanță este specificat numărul și data de înregistrare a cererii.
Se poate deconta chitanța în starea actuală?
Mulțumesc,
Bună ziua,

La produse nealcoolice care este cota de TVA la înregistrarea vânzărilor room service și care este cota de TVA la înregistrarea vânzărilor de minibar?

Mulțumesc,
Bună ziua,
O societate comercială (de alimentație publică) care deține două (sau mai multe) puncte de lucru, dar de categorii diferite, poate vinde același produs la prețuri diferite în aceste locații?
Produsele se recepționează printr-un depozit central comun, ajung pe transfer la aceste puncte de lucru (care lucrează în gestiuni diferite). Gestiunea se ține la preț de cost.
Mulțumesc,
Bună ziua,

Întrebarea mea: dacă am un magazin în incinta hotelului (sau vreau să vând anumite produse direct din recepție) trebuie să dau garanție (produse de genul, de exemplu, baterie externa power bank sau binoclu)?

Mulțumesc,
Răspuns la discuția Munca in concediu
Ideea este ca eu am muncit in zilele de concediu si vreau sa le recuperez, chiar si prin ITM.
Bună ziua,

Pot dovedi cu mailurile date/primite factul că am muncit în zilele de concediul de odihnă program normal de 8 ore pe zi?

Mulțumesc,
Mulțumesc,

Am fost și la Casa de Sănătate, iar cel de acolo m-a trecut ”de mână” în sistem ca și persoană asigurată, dar mi-a zis că modificarea va apare în sistem doar câteva zile după care voi apărea din nouca și neasigurat. Mi-a spus că este posibil ca angajatorul având sediul social la București (eu având domiciliul în provincie) să mă fi ”blocat” din greșeală, iar el m-a ”deblocat” provizoriu, iar eu trebuie să-mi anunț contabilitatea firmei să mă deblocheze.
Este posibil așa ceva, și ce reprezintă ”blocarea”?
Chiar și așa, pot invoca la ITM nerespectarea drepturilor din contractul de muncă?


Poate nu m-am exprimat 100% corect din punct de vedere al limbajului de specialitate, deoarece nu îl stăpânesc.
Bună ziua,

Am avut o problemă medicală și mi s-a cerut cardul de sănătate.

La introducerea acestuia în programul online acesta a afișat următoarele:

* persoana selectată nu este asigurată
* persoana are card emis!

Am primit până acum drepturile salariale la zi.

Să înțeleg că angajatorul nu mi-a plătit contribuțiile pentru sănătate?

Mulțumesc,
Mulțumesc!

PS. Se poate să se corecteze greșeala din titlu (nu vreau răspuns pe forum, ci doar e o cerință pentru administatori) ?
Bună ziua,

Doresc să propun angajatorului trecerea de la un contract individual de muncă de 8 ore la unul de 4 ore la domiciliu, cu un salariu mai mic. Problema ar fi că am multe zile de concediu de luat, inclusiv toate zilele de anul trecut, iar dacă nu le iau imediat după trecerea la 4 ore mi se va diminua contravaloarea indemnizației de concediu proporțional.
Poate fi această situație rezolvată altfel decât prin încetarea actualului contract de muncă de 8 ore pe cale amiabilă urmată apoi de o reangajare imediată pe contract de 4 ore la domiciliu? La închiderea actualului contract de muncă voi fi îndreptățit să primesc compensarea în bani a zilelor de concediu la nivelul salariului de acum.

Mulțumesc,