avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate stelistu6

Activitate stelistu6

buna ziua ,
am facut o rezervare din contul meu de wizzair pentru o familie de prieteni (doi adulti si un minor ) pentru un zbor sibiu-Memmingem care s-a anulat .
Am luat legatura cu cei de la wizz air sa-i anunt ca in conformitate Regulamentul CE NR 261/2004 IN cazul unui zbor anulat fiecare pasager trebuie sa primeasca o despagubire in functie de lungimea zborului in cazul de fata 250 euro / pasager . Firma nu a dorit sa colaboreze asa ca am trimis o reclamate la CENTRUL EUROPEAN AL CONSUMATORILOR DIN Romania , iar dansii mi-au spus ca solutia este sa inaintez catre judecatorie o cerere cu valoare redusa .
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
- cererea trebuie facuta in numele meu (rezervarea fiind facuta de pe contul meu .. factura este pe numele meu) sau in numele pasagerilor ?
- daca trebuie pe numele pasagerilor se face o singura cerere pentru toti 3 sau pentru fiecare pasager in parte ? si pentru copilul minor ?
multumesc de raspunsuri
buna ziua ,
pe o scara de bloc formata din 14 apartamente (13 cu 2 camere si unul cu 3 camere ) si ulterior au fost construite 4 mansarde , s-a hotarat zugravirea scarii blocului , problema se ridica la impartirea cheltuielilor : s-a hotarat ca cei de la apartamente indiferent de nr camerelor sa plateasca jumate suma fata de cei de la mansarde , restul sumei find acoperite din suma rezultata din chiria uscatoriei , s-a sustinut faptul ca proprietarii mansardelor nu au drepturi din aceasta suma .
intrebarile mele sunt :
- au dreptul proprietari la mansarda la sumele rezultate din chiria uscatoriei ?
- cota parte a cheltuielilor se calculeaza in functie de mp ai locuintei ?
multumesc
Răspuns la discuția refuz discutare succesiune
departe gandul de mine sa o las pe drumuri , dar este un apartament foarte mare pentru o singura persoana si greu de intretinut pentru veniturile ei (apartament cu 4 camere )
buna ziua ,
tatal meu a decedat in urma cu 6 luni , mostenitori sunt eu si mama mea , mama mea refuza sa mergem la notar sa dezbatem succesiunea sustinand ca nu contribuie cu nici un ban pentru taxele notariale aferente , fiind vorba despre un apartament pe care eu as vrea sa-l vindem , cum trebuie sa procedez sa pot sa imi intru in drepturi ? multumesc
buna ziua ,
as dori sa colaborez cu un executor judecatoresc din Bucuresti in vederea unei executari silite . tin sa precizez ca eu locuiesc in sibiu . multumesc
buna ziua , in anul 2015 prietena mea a primit de la rDS&RCS somatie de plata de 120 lei (contravaloare a 3 facturi neachitate ) in cazul incare nu va plati va fii actionata in judecata, a doua zi s-a dus si a achitat suma la o caserie Rds , doamna de acolo I-a spus sa stea linistita ca totul e rezolvat , spre surprinderea noastra ieri I-a venit instintare ca are poprire pe conturi 499 de lei de la acele facturi chiar daca a achitat prejudicial RDs&rcs a actionat-o in judecata . ce e de facut in acest caz ? va multumesc
buna ziua,
am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie a fost de 1000 ron .instanta nu mi-a acordat aceasta suma inapoi cu titlu de cheltuiala de judacata desi a fost solicitat acest lucru.
avocatul meu nu a cerut in cadrul contestatiei de executare restabilirea situatiei inainte de executare asa ca a trebuit sa depunem o cerere de intoarcere a executarii silite, avocatul meu a depus la dosar o chitanta de 500 de lei si mi-a dat asigurari ca instanta mi v-a da ca cheltuieli de judecata si cand voi primii acesti bani ii voi da lui , aceasta cerere a fost admisa dar din nou instanta nu a hotarat aceea suma pentru cheltuieli de judecata drept onorariul avocatului,
avocatul meu m-a contactat ca trebuie sa-i platesc cei 500 de lei ca nu e vina dansului ca instanta nu mi-a acordat cheltuieli de judecata.
intrebarea mea este urmatoarea :este normal ca eu sa platesc 1500 ron onorariu avocatului si sa am castig de cauza dar sa nu recuperez nici un leu ca cheltuieli de judecata ??sau executorul judecatoresc va putea trece aceasta suma ca ONORARIU AVOCAT IN FAZA EXECUTARII SILITE in cadrul dosarului de executare silita a debitului principal,va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra
buna ziua ,
am facut o cerere de intoarcere a executarii silite la care am primit o sentinta favorabila ,care a ramas definitiva ea nefiind atacata cu apel , am legalizat sentinta cu mentiunea definitiva .intrebarea mea este :
ce pasi trebuie sa urmez acum ? sa iau legatura cu partea intimata sau sa astept un semn din partea lor sau sa merg direct la un executor judecatoresc ?? multumesc frumos
buna ziua , revin cu doua intrebari :
domnul avocat care m-a reprezentat la contestarea executarii silite m-a descurajat un pic acum spunandu-mi ca nu se merita sa fac o cerere pe cale sperata pentru cheltuielile de judecata suma de recuperat fiind prea mica (undeva la 1200 de lei au fost cheltuielile mele de judecata ) in raport cu timbrul si onorariu pe care mai trebuie sa le platesc , ce ma sfatuiti sa il ascult ? sau pana la urma gandesc bine cand spun ca este dreptul meu sa primesc acei bani si nu trebuie sa renunt ?multumesc
a doua intrebare : in acest dosar eu trebuie sa mai fac o cerere de intoarcere a executarii silite , exista cumva posibilitatea sa cer in aceasta cerere si cheltuielile de judecata sau singura varianta e sa le cer pe cale separata ?
va multumesc
va multumesc pentru raspuns , asta voiam sa stiu daca mai pot cere cheltuielile de judecata pe cale separata daca instanta a omis sa le precizeze in hotararea data la contestatia mea