avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate Apatrid123

Activitate Apatrid123

buna ziua.am un pasaport biometric si pe coperta lui din spate o hartie lipita cu un cod de bara.am vazut ca e deteriorata si stearsa nu se vede .e o problema la aerport ssu vama ? e grav?sau pot calatori.restul pasaportul e intact.multumesc.
?
Buna ziua.am cumparat o masina .am facut act vanzare cumparare.am declarat o la primaria pana aici e ok.dar persoana care m a vandut masina nu figureaza in certificat si cartea masinei.el are masina tot prin contract cump.vanz. a declarat o la fisc si a scos o..pe urma am luat o eu.acum ma duc la politia pt inmatriculare.am contractul c.v cu stampila de la fisc e trecuta acolo pe numele meu.dar pe talonul si restul e trecut primul proprietar nu cel care am luat masina.e problema sau trebuie sa aduc ceva in plis la politia? eu sper ca e ok .daca ma ajuta cineva cu un sfat.multumesc.
Buna ziua.eu sunt strain rezident permanent in romania.adresa mea pe permis de sedere este adresa unde stau cu sotia romanca care a facut declaratia notariala de luare spatiu acum 10 ani pentru mine pentru a face permis de sedere.aceasta declaratia nu are data limita .acum trebuie sa ma duc la imigrari sa prelungesc permisul de sedere.va intreb daca trebuie sa fac alta declartia notariala de luare in spatiu sau merge ce am..va amintesc nu e nici contract decomodat nici incheriat si nu scrie o valabilitate fixa pe declaratia respectiva..va multumesc.
Salut.am un prieten a venit din egipt cu viza schengen pentru franta si a intrat in romania de 7 zile fara problema dar am observat ca are viza schengen tip c cu singura intrare si in romania se intra fara viza daca persoana are viza schengen cu 2 sau multimple calatori.am sunat la politia de frontiera si a zis ca viza trebuie sa fie cu mai multe intrari sa intre fara viza in Romania. Dar el a intrat in tara din otopeni cu viza schwngen cu singura calatorie .are viza valabila 45 zile si poltia i a lasat sa intre.. .acum cand pleaca din tara este frica sa nu fie greseala sau ceva si poate ea amenda sau interdictia chiar daca a intrat si are stampila aplicata in pasapoet .un sfat (cand am sunt nu am zis la politia ca a intrat ca mie era frica sincer)mersi.
Trebuie sa anunte in 30 de zile ca v ati casatorit.dar nu va faceti griji .cel mai rau caz va da amenda 100 de ron ca ati zis mai tarziu...puteti sa anuntati imigrari dar fara sa schimbati acum permisul.

ioana.h a scris:

Buna ziua,

Sunt romanca, iar de curand m-am casatorit cu un cetatean apatrid, cu permis de sedere temporar (valabil pana in decembrie 2018). El avea permis de sedere temporar inca de dinainte de casatorie, avand in vedere ca este student aici. Pe permisul lui de sedere scrie "drept de munca", desi e student, e la rezidentiat in ultimul an.

Intrebare: Sotul meu trebuie sa isi schimbe permisul de sedere acum, imediat dupa casatorie, sau este OK daca asteptam pana mai aproape de data expirarii celui pe care il are deja eliberat de dinainte de casatorie?

Buna ziua,sunt strain cu statut de refugiat rezident in Romania .dar sunt si apatrid .fara nici o cetateneie.am un permis de conducere romanesc care a fost eliberat inainte de a deveni apatrid.eram cu cetateneie palestina .acum vreau sa prelungesc permisul de conducere si va intreb daca e ceva care poate impiedica prelungire permisul din cauza ca am devenit apatrid.daca apatrizi pot avea permis auto..eu am permis de sedere permanent cu cnp .doar ca la cetateneie scrie apatrid...si permisul auto il am de cand eram palestinian.doar situatia mea juridica s a schimbat dar in rest e la fel.ce parerea aveti? Va multumesc
Discuție Masina noua
Buna ziua,am cumparat masina noua din dealer .am contract de vanzare si factura.masina platita integral.am inteles ca trebuie s o declar la taxe si impozite,si sa mi pune o stampila pe factura.va intreb daca trebuie sa mai fac si o fisa de inmatriculare cu viza pe ea.mai ales masina e noua 0 km.si pe fisa cum fac cu vanzatorul ca practic masina la dealer era ca o marfa nu e declarata nicaieri .pot s o fac numai cu date cumparator si pun
Viza de la domiciliul meu la finante i.multumesc
Răspuns la discuția Casatorie cu cetatean apatrid
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,banuiesc ca are viza de afacerea sau studii.nu conteaza .actele de stare civila sunt aceasi acte si pentru cetateni romani.dar mai trebuie certificat de celibatar adica nu este casatorit .asta o scoate din ambasada egiptului sau sa spuna ca este apatrid si da o declaratia notariala pe propria raspunderea ca nu este casatorit in afara (exista exceptii pwntru anumite categorii) sau o scoate de la ambasada palestiniana (daca are paspoet egiptean pebtru refugiati palestinian).sa aiba si certificatul de nastere tradus legalizat.oeicum informatii sunt pe situri multe primarii.singura lucru important sa aiba o viza valabila ..nu faceti griji ae rezolva
Buna ziua,sunt strain rezidenta in Romania am si statut de refugiat.cand am cerut rezidenta permanenta(terman lung)a fost eliberat un permis de sederea permanenta membru de familia din cauza ca sotia mea este romanca.dar am ramas cu pasaport de refugiat emis in romania de directia de azil...asa sunt de 6 ani.acum un prieten tot refugiat cu rezidenta permanenta a cerut sa fie permisul lui sa fie pentru membru de familia ca mine cu valabilitate de 10 ani.surpriza de la emigrari i au spus daca face asa pierde statut de refugiat.si ca nu se poate ca il anuleaza azilul.dar eu asa am rezidenta pemanenta ca membru de familia si statut de refugiat.am zis ca poate s a schimbat legislatia cumva dar nu cred .problema este ca eu vreau sa raman refugiat si nu vreau sa am probleme mai ales eu nu pot sa obtin pasaport national fiind apatrid. Am si frica sa ma duc la emigrari sa intreb si eu am acte eliberate de la directia de azil si de la sederea permanenta si mai am un an din documentul de calatorie romanesc. Va intreb daca stiti ceva ca in situatia mea se poate revoca statut de refugiat pe motiv ca am rezidenta permanenta prin casatorie ...cand am depus actele am depus si copia dupa pasaport de refugiat si stiau situatia ...va multumesc
Răspuns la discuția Casatorie cu cetatean apatrid
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are permis de sederea in romania in care scrie apatrid .?sau viza pe pasaport?

ioana.h a scris:

Ce documente sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean apatrid, cu pasaport egiptean, nationalitate palestiniana?