avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate Alena13

Activitate Alena13

Se poate cumpăra prin Credit Prima casa și o casa din paiantă? Contează materialul pt aprobarea creditului? (4camere+curte)30.000€
Doresc să achiziționez un apartament prin creditul (noua casa/prima casa). Am discutat cu actualul proprietar și mi a spus ca are in chirie niște oameni pe care n-ar vrea sa i dea in strada acum, spunându-mi ca dacă accept va reduce prețul apartamentului scăzând contravaloarea celor 10 luni de chirie. Contract înregistrat nu cred ca are. Întrebarea e dacă risc sa-l cumpăr sau as putea avea eu probleme la acceptarea creditului, la mutarea efectivă in apartament? Știu ca apartamentul trebuie sa fie liber de sarcini, dar probabil ca el nu are contract deloc cu acele persoane. Ma gândeam dacă chiriasii s-ar răzgândi și ar mai vrea sa stea încă 2 luni in plus, fără un contract ii pot evacua?
Multumesc anticipat.
Care sunt cauzele care se judeca in camera de consiliu? (sedinta secreta) si nu pot fi vazute solutiile pe scurt pe portal?
Buna ziua! Am o nelamurire.Intrebarea este urmatoarea: trebuie sa existe o incheiere de sedinta separata de sentinta civila, privind amanarea sau dezbaterile pe fond ? Mi s-a comunicat hotararea civila prin care mi s-a respins o plangere si urmeaza sa depun motivele de recurs. La al doilea termen la judecatorie, s-a amanat pronuntarea si s -a stabilit un alt termen pt pronuntare. Primind acum hotararea instantei de fond , la inceputut acesteia mentioneaza despre faptul ca "despre mersul lucrarilor si dezbaterilor s-a facut vorbire in incheierea din data de... cand instanta a retinut cauza in pronuntare pe fond, avand nevoie de timp pt a delibera si a pronuntat urm sentinta...
As avea motive de recurs pe care sa le invoc privind redactarea hotararii, pentru lipsa de incheiere?
Buna ziua!
Ce motive au fost invocate in plangere? Faptul ca au furat bunurile achizitionate de catre partener?
Daca a luat jucariile, indiferent ca numai pe cele scumpe, astea nu prea par a fi motive serioase pentru furt. Pana la urma erau ale copilului si a plecat luand copilul cu ea.
Cel mai bine ar fi fost sa va intelegeti pe cale amiabila in privinta bunurilor.

În cazul soților – ca regulă generală, întrucât majoritatea se află sub regimul comunității de bunuri – bunurile dobândite în timpul căsătoriei sunt bunuri comune ale acestora. În ceea ce-i privește pe concubini însă, tot ceea ce ei dobândesc în timpul relației de concubinaj aparține în mod exclusiv celui care a dobândit, de principiu.

Singura situație în care putem vorbi despre bunuri comune (în sensul că există un drept de proprietate comună al celor doi) este atunci când ambii concubini au participat la dobândirea unui anumit bun, într-o mică/mare măsură.
Bună ziua!
Din punct de vedere legal nu s-a comis niciun abuz împotriva ta deoarece ar fi trebuit să ai un contract de chirie, în lipsa lui, tu nu stai cu forme legale acolo și nici nu îți plătești obligațiile ce ar rezulta dintr-un contract de chirie.
Nici propietarul nu a procedat corect lăsându-te să stai fără contract de chirie. Drept urmare, nu te poate da afară în baza contractului, ci va putea scăpa de tine în baza unei hotărâri judecătorești. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că odată intrat în locuință, există prezumția că acel chiriaș are dreptul să stea acolo, un drept care nu-i poate fi anulat decât în instanță. Din punct de vedere moral, ai greșit și tu deoarece ai acumalat datorii, desi te-ai inteles intr-un fel cu propietarul. Nu știu care a fost înțelegerea ta cu respectivul dar ar fi trebuit s-o respecți.
CERERE ACORDARE AJUTOR PUBLIC JUDICIAR-prin acordarea asistentei prin avocat;
Se specifica in incheierea de sedinta prin care s-a respins "acordarea ajutorului public", prin acordarea de avocat, faptul ca daca limita de venit se incadreaza intre 300 si 600 lei lunar, ajutorul public se acorda doar pe jumatate. Acum, persoana in cauza are un venit lunar de 500 de lei. Cum s-ar fi acordat doar 50% avocat din oficiu? Daca anexez dovada castigului de 500 de lei imi poate admite un avocat din oficiu?


tgeorgescu a scris:

Nimic nu impiedica o televiziune sa rejoace procese reale, dar cu actori, nu filmate direct.


Erica Stefanko on Trial for Murder of Army Vet - Day 3 - Minor Daughter 'GC' Testifies-transmis de
Law & Crime Network o infatiseaza pe inculpata, avocati sau alti martori, fara actori. Asta fiind doar una dintre zile. La ceva de genul ma refeream. :) . Puteti introduce titlul pe youtube sa vedeti despre ce este vorba.
Procedura în cazul casãrii cu trimitere spre rejudecare
Buna ziua!
Mi s-a admis un recurs impotriva sentintei civile pronuntata de Judecatorie, s-a casat sentinta recurata si s-a trimis cauza spre rejudecare Judecatoriei. Intre timp m-am mutat cu serviciul si nu mai locuiesc la adresa respectiva. Ma gandesc ca trebuie sa instiintez instanta dar nu stiu exact catre ce dosar sa trimit cerere de schimbare a locului citarii? La tribunal sau vechiul dosar de la Judecatorie?
Multumesc.
În legătură cu publicitatea ședinței de judecată și relația cu mass-media. Am o curiozitate. Din ce raționamente, în România, nu este permisă transmiterea în direct a şedinţelor de judecată? Știu că nu ne comparăm cu Statele Unite, dar am văzut că acolo transmit tot felul de procese care acaparează și publicul. Pentru mine ar fi fost interesant să văd procese și din România.