avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters4405

Activitate ContSters4405

Răspuns la discuția recurs
La arhiva instantei care a judecat procesul pe fond. Daca impotriva hotararii s-a declarat apel/ recurs, acesta va fi depus la instanta care a pronuntat hotararea atacata, iar dosarul va fi trimis la instanta superioara. Lista instantelor, dosarele si alte informatii gasiti pe : [ link extern ] /
Avocatul a stipulat ca ii datorati 15 % onorariu de succes din suma ce o va obtine la instanta, in urma contestatiei. Nu se precizeaza ca va fi achitata dupa ce veti intra in posesia sumelor acordate cu titlu de despagubiri. Obligatia nu are termen scadent ( exigibila). Solicitati sa modificati clauza printr-un act aditional, pentru a nu exista confuzii cu privire la momentul cand va fi pretins acest onorariu.
Răspuns la discuția Executare silita
Dvs. aveti deja pe rol dosar de executare, presupun ca ati avansat cheltuieli in dosarul respectiv, ar trebui sa continuati executarea silita prin urmarirea imobilului, cu atat mai mult in situatia in care e singurul bun urmaribil. Inscrieti-va somatia de plata imobiliara la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, chiar daca este si ipoteca in favoarea bancii. Constructia are carte funciara, probabil societatea are un drept de superficie asupra terenului, care se va transmite odata cu dr de propr asupra constructiei.
Solicitati executorului jud. sa obtina informatii privind suma datorata in prezent bancii, ca sa puteti evalua mai bine situatia. Executorul judecatoresc poate incepe procedura de urmarire imobiliara, la cererea dvs., urmand ca din pretul obtinut , dvs. fiind creditor chirografar ( aveti un drept de gaj general asupra averii debitorului), creanta ipotecara sa fie indestulata cu precadere. Precizez ca toate cheltuielile efectuate pentru urmarirea imobilului ( taxe de timbru, cheltuieli de executare, taxe OCPI) sa le recuperati integral, acestea fiind primele care se recupereaza ( art. 563 , 564 C. Proc. Civ.). Distribuirea pretului va fi astfel:
1. cheltuieli de judecata, cheltuieli executare silita;
2. creanta ipotecara;
3. creanta dvs.
Aveti o certitudine: daca se vinde imobilul, recuperati chelt de judecata si cele de executare in totalitate si, in functie de creanta bancii si valoarea constructiei, partial sau total creanta dvs.. Daca renuntati, nu recuperati nici o suma.
Răspuns la discuția poprire pe salariu
Retinerea nu poate depasi 1/3 din venitul lunar net, cu exceptia sumelor datorate cu titlu de pensie de intretinere/alocatie pt copii, cand este de 1/2. Daca aveti mai multe retineri ( mai multe popriri infiintate), urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul net - art. 409 C Proc civ.
Pentru a deveni avocat definitiv, potrivit dispozitiilor art. 19 al. 5 din Legea 51/1995, asa cum a fost modificat prin Legea 270/2010, trebuie sa indeplinesti cumulativ urmatoarele conditii:
1. sa fi promovat examenul de primire in profesia de avocat;
2. sa ai 5 ani vechime in profesiile enumerate;
3. sa fi promovat examenul de definitivat in profesia din care provii.
In concluzie, nu se poate fara examen.
In cazul in care ar elibera imobilul de buna voie, v-ar preda cheile imobilului. Eu nu vreau sa va dezamagesc, dar cazurile acestea sunt extrem de rare.
Actul de adjudecare constituie titlul executoriu impotriva debitorului, daca imobilul se afla in posesiunea acestuia, sau impotriva oricarei persoane care are in posesiune ori detine in fapt, fara nici un titlu, imobilul adjudecat. Prin urmare, pentru a intra in posesia imobilului, va trebui sa intocmiti dosar de executare, in temeiul actului de adjudecare.
Inteleg ca nu aveti prea multe informatii privind debitorii. Eu v-as sugera sa le comunicati, prin intermediul unui executor judecatoresc, o notificare prin care sa le puneti in vedere sa paraseasca imobilul de buna voie, in caz contrar, veti proceda la evacuarea lor pe calea executarii silite, urmand sa suporte si cheltuielile aferente executarii.
"Nici o evacuare din imobilele cu destinatie de locuinta nu poate fi facuta de la data de 1 decembrie si pana la data de 1 martie a anului urmator, decat daca creditorul face dovada ca, in sensul dispozitiilor legislatiei locative, el si familia sa nu au o locuinta corespunzatoare ori ca debitorul si familia sa o alta locuinta corespunzatoare in care s-ar putea muta de indata. " Acest text de lege este in vigoare.
Răspuns la discuția rog raspuns
In caz de neplata a ratelor conform contractului, acesta va fi pus in executare, fie de executorul bancar, fie de cel judecatoresc. "Recuperatorii" cum ii numiti, sunt creditorii dvs. , respectiv banca sau o societate mandatata de banca sa recupereze debitul. In cazul bancilor, executorul bancar este cel care incepe procedura de executare silita sau banca apeleaza la o firma de avocatura care sa se ocupe de dosarul de executare, dosar ce va fi depus la un executor judecatoresc. Procedura de executare silita e aceeasi, cea reglementata de Codul de Procedura Civila, care trebuie respectata. Prin urmare, situatia dvs. nu va fi diferita, indiferent de cine va executa. Creanta aferenta contractului de credit poate fi cesionata, dar tot pe calea executarii silite se va recupera debitul. Initial, prin scoaterea la vanzare a bunului ce face obiectul ipotecii, iar daca nu se va obtine un pret care sa indestuleze creanta aferenta + dobanzi+ taxe executare silita, se va continua prin urmarirea altor bunuri/venituri pe care le obtineti.
Răspuns la discuția despre executarea silita
Se va infiinta poprire asupra veniturilor pe care le primesti cu titlu de salariu, pana la 1/3 din venitul lunar net, in cazul in care vei avea un singur dosar de executare. Daca vor fi doua sau mai multe dosare de executare, pentru ca datorezi la mai multe banci, nu se va retine mai mult de 1/2 din salariu, indiferent de natura creantelor. Practic fiecare banca va intocmi dosar de executare pentru a-si recupera sumele restante. Cati creditori (banci), atatea dosare, dar indiferent de numarul acestora, respectiv al popririlor, angajatorul nu va putea sa-ti retina mai mult de 1/2 din salariu, pe care il va distribui creditorilor. Vezi art. 409 C. Pr. Civila. Ai spus ca nu ai alte bunuri proprii, prin urmare se vor indrepta toti asupra salariului, in conditiile aratate. Vei fi instiintata cu privire la aceste masuri. Art. 410 C Pr. Civ. prevede ca este nula orice urmarire sau cesiune facuta cu incalcarea acestor dispozitii legale. Nu poate sa-ti retina integral salariul, contravine legii.
Răspuns la discuția informatii executor
Este competent sa execute hotararea executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care urmeaza sa se efectueze executarea, ori daca se urmaresc bunuri, de catre executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care se afla acestea. Prin urmare, trebuie sa apelati la un executor din Bucuresti, ii gasiti pe site-ul executori.ro -informatii. Avand in vedere suma pe care v-o datoreaza debitorul, cred ca veti opta pentru o poprire asupra veniturilor.
Răspuns la discuția chirias-proprietar
Daca nu-si ridica lucrurile pe care le are in imobil si nu va preda cheile spatiului benevol, cum veti intra? Riscati sa va acuze ca ati sustras bunuri de valoare pe care le avea depozitate in interior ( furt, distrugere, etc). In practica se intalnesc astfel de situatii. Puteti gasi alte metode pentru a nu ajunge in instanta, institutia medierii de exemplu, care e o incercare de solutionare a litigiului pe cale amiabila ( cred ca si onorariile sunt mai rezonabile). Trebuie sa va asigurati ca nu va veti trezi cu plangeri penale. Dvs. aveti dreptate cand spuneti ca sunteti proprietar si, din pacate, chiriasul dvs. nu respecta cond. contractuale, insa aveti in vedere si aceste aspecte, care pot aparea in momentul in care intrati in posesia spatiului fortat. Alegeti solutia pe care o considerati cea mai buna si, evident, mai putin cotisitoare. Judecata e de durata, asa este, dar e varianta cea mai sigura, avand in vedere atitudinea chiriasului. Spuneati ca pretinde bani pt. modificari. Incercati o compensare, contravaloarea chiriei datorate cu valoarea imbunatatirilor ( care nu erau prevazute in contract ca fiind permise), daca e convenabila varianta pt. dvs.. Numai sa paraseasca imobilul. Succes!