Buna ziua,
In cazul in care un salariat are pensie alimentara pentru 2 copii retinuta pe statul de plata, la lichidarea acestuia, pensia alimentara se retine din tot salariu net realizat (inclusiv din zilele de concediu neefectuat)?
Multumesc,
Buna ziua,
Nu a calculat gresit contabila, Al doilea concediu medical pe cod 14 se plateste cu 100% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni, iar primul concediu medical presupun ca a fost pe cod 01 si se plateste cu 75% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.
Era gresit sa fi luat mai putini bani, dar este ok cum a calculat medicalul.
Buna ziua,
In vederea recuperarii sumelor din concedii medicale, pe site-ul CNASB la documente angajatori, printre celelalte documente necesare spun ca trebuie si fisa sintetica (cont 439) eliberata de ANAF.
Am sunat la ANAF si cei de acolo mi-au spus ca nu elibereaza asa ceva pentru nici un contribuabil.
Ce este de facut? S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie?
Pentru depunerea dosarelor, ce documente depuneti la CNASB?
Multumesc frumos.
Daca s-a primit poprirea la angajator si aveti o singura poprire, se calculeaza ca 1/3 din venitul net realizat pana la stingerea soldului restant.
Daca aveti 2 sau mai mult de 2 popriri, se va opri jumtate din salariu.
Buna ziua,
Conform Codului de Procedura Civila, proprirea pe salariu pentru 2 popriri in cuantum de 1/2 din salariu se realizeaza in functie de cat realizati in fiecare luna.
Faptul ca aveti 3 persoane in intretinere conteaza la deducerea personala care scade venitul impozibil, dar poprirea de aplica salariului net realizat.
Buna ziua,
In cazul in care un salariat este angajat pe o fundatie cu contract de drepturi de autor, ce contributii si taxe datoreaza?
Doar impozitul de 10% aplicat venitului brut diminuat cu cota forfetara de 40% asupra venitului brut?
Am citit in Codul Fiscal ca veniturilor obtinute din drepturi de autor sub salariul minim pe economie nu li se aplica CAS si CASS.
Este corect?