avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate luccia

Activitate luccia

Răspuns la discuția penalitati rol fiscal
Pentru cladiri
Conform Cod fiscal, art.254 alin.(5) Orice persoană care dobândeşte, construieşte sau înstrăinează o clădire are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii.
Conform Cod fiscal art. 255., alin. (1) Impozitul/taxa pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.
Pentru mijloace de transport
Conform Cod fiscal, Art. 264. - (1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, impozitul pe mijloacele de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.
Art. 265. - (1) Impozitul pe mijlocul de transport se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.


Conform Codului de procedura fiscala, art.120,alin.1) Majorările de întârziere se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.
Răspuns la discuția mutarea functionarului public
-in anul 2005, am participat la concurs pentru o functie publica din cadrul unei primarii, pe postul de referent asistent, treapta 2, la biroul de impozite si taxe locale,
-sint subordonata sefului de serviciu
-sef de birou este ruda cu mine de gradul I
-una dintre colege s-a dus la seful institutiei si s-a plins ca este stresata de catre seful de birou. S-au adus acuze ca s-a facut coalitie intre seful de birou si mine, si ca ea nu este intrebata de unele probleme fata de munca prestata.
-seful institutiei a facut sedinta de "urgenta", cu tot personalul biroului (un numar de 8 persoane), iar in urma discutiilor purtate acolo, seful institutiei, a luat hotarirea ca eu sa fiu mutata intr-un alt compartiment (nu a specificat durata mutarii mele: temporara sau definitiva), ca sa nu mai fie discutii ca suntem rude, desi altceva nu am facut decit sa muncesc impozite si taxe locale, corect si la zi.
-nu am sanctiuni din partea institutiei, plingeri din partea contribuabililor, sau din partea colegilor, etc.
Intrebarea este daca are dreptul acestei mutari, si in ce conditii?
Doresc unele lamuriri.
Angajat intr-o institutie publica, referent asistent intr-un anumit birou, subordonata sefului de serviciu.
Sef birou ,unde prestez eu activitatea, este ruda de gradul I.
In urma unei discutii "agresive" a unei colege de birou cu seful de institutie, s-a luat hotarirea mutarii mele din acest birou, (desi nu sint eu cauza unor divergente de aici). pentru ca eu nu pot fi obiectiva in viziunea lui.
In concluzie, are sau nu dreptul de a ma muta dintr-un birou in altul, datorita faptului ca acest post l-am ocupat in urma unui concurs, pe o anumita tematica; iar unde vor sa ma mute este total alta munca. Diferita total cu ceea ce fac.
Răspuns la discuția Salarii 01.01.2009
Daca la minimul pe economie se aplica coeficientul de 1,2, pentru un angajat calificat, salariul este de 720 lei.
In sistemul bugetar un functionar public, referent asistent, are salariul de 636 lei. In concluzie.............mai bine lasam pe altii sa traga concluziile, poate eu nu pot fi impartiala.
Spuneti-mi si mie daca cu data de 01.01.2009 se majoreaza minimul pe economie, fiindca am inteles ca se majoreaza la suma de 750 lei.
Este adevarat? iar daca da, unde este prevazuta aceasta.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Ajutor de somaj
elis a scris:

Beneficiati de:
- prima de încadrare, neimpozabila, egala cu nivelul a 2 salarii minime brute pe tara daca în perioada în care beneficiati de indemnizatie de somaj va încadrati într-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 de km de localitatea în care aveti domiciliul stabil;
- prima de instalare, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara daca în perioada în care beneficiati de indemnizatie de somaj va încadrati într-o alta localitate si va schimbati domiciliul.
(art.74 si art.75 din Legea nr.76/2002)


-Firma care m-a angajat are sediul in orasul X, are punct de lucru in orasul Y, unde prestez eu activitatea si unde am si domiciliul stabil. Sa inteleg ca nu beneficiez de aceasta prima?
Discuție Ajutor de somaj
Solicit niste lamuriri in legatura de ajutorul de somaj, si anume:
- persoana care a terminat facultatea, examen de licenta iulie 2008, inregistrata la agentia de somaj din 29.09.2008, in 16.10.2008 se angajeaza, ce facilitati imi mai poate acorda agentia de somaj?
- am inteles ca este o ordonanta, prin care se prevede ca daca firma este la o distanta de 100 km fata de locul de munca unde prestez activitatea, beneficiez de ajutor de somaj!? este adevarat? daca da, va rog sa-mi comunicati si mie numarul acesteia.
Discuție Spor fidelitate
As dori sa ma lamuriti cu privire la aspectele urmatoare:
- unele institutii publice acorda un spor de fidelitate, in diferite procente. Care este baza legala de acordare?
- acest spor de fidelitate se acorda dupa vechimea in munca in institutie, sau doar se aplica in fiecare luna la orele efectiv lucrate?
- acest spor de fidelitate la ce se acorda? la salariul de incadrare plus celelalte sporuri?
Examenele de de sustinerea licentei sunt publice?
Răspuns la discuția Spor de vechime
Da, dar d-na de la salarzare nu poate sa priceapa asa ceva, fiindca ea considera ca perioada de somaj este doar stagiu, nu si vechime in munca.