Buna ziua,
probabil ca o sa para o nebunie...
e vorba de copilaria mea- am fost nevoita sa merg la scoala de muzica, apoi am urmat liceul de muzica, conservatorul, studii in strainatate in domeniu...
pe scurt, de la 4 ani m-au pus parintii la pian, din clasa a 2a am avut meditatii 3 ore pe zi/ de 4 ori pe saptamana, a trebuit sa merg la concursuri, sa scot anumite "performante", intr-o atmosfera casnica oribila; practice, am fost stoarsa ca o lamaie! Un psiholog ar putea usor sa explice de ce abia la 26 ani am decis sa "schimb macazul" dpdv. professional.
Ce vreau sa zic: totul nu ar fi fost atat de rau, dar pianul nu este instrument de orchestra si NU exista joburi! sansele pentru un absolvent sa poata sa traiasca din asta sunt sub 0% (iar eu, culmea, am reusit si asta, am lucrat la opera in Germania ca si corepetitor, dar nu prea avea legatura cu ce studiasem).
Acum am revenit in Romania si... sunt aproape in situatia de muritoare de foame, lucrez pe la scoli si gradinite ca prof, dar e mizerabil...
As vrea sa stiu daca am u caz juridic in primul rand; pot de ex. sa-i dau in judecata pt. ca m-au exploatat in timpul copilariei? sau pt. ca m-au fortat intr-o cariera care mi-a epuizat toate resursele interne de care dispun dar care nu imi poate asigura un venit (mie si fiului meu pe care il cresc singura)?
Va multumesc!
Va multumesc mult pt răspuns ! Cu bine!
Este vorba de o suma de bani pentru intretinerea minorului care va rămâne sa locuiasca cu mine. Multumesc
Buna ziua,
intrucat eu si sotul meu e posibil sa divortam, as dori sa stiu daca se impoziteaza inca o data pensia alimentara pe care ar plati-o. Mentionez ca el lucreaza in Cipru, iar pensia pe care mi-ar plati-o mie ar reprezenta un procent din salariul lui impozitat in Cipru.
multumesc
Buna ziua,
as dori sa stiu ce impozit platesc pe profitul obtinut din vanzarea actiunilor listate la bursa. S-a schimbat cumva legea care spunea ca platim 1% daca actiunile sunt detinute peste un an?
multumesc
Buna ziua din nou,
sunt casatorita de 4 ani cu cetatean canadian/ britanic, domiciliul comun in Germania (hamburg); casatoria efectuata in Romania; avem un baietel de 2 ani, cetatean romana (si va fi canadian); in acest moment am plecat impreuna cu minorul in Romania (fara a ma desparti propriu-zis de sotul meu); as dori sa stiu, in caz de divort, cum pot obtine custodiua copilului (este singurul lucru pe care il vreau de la el!!!). Unde se introduc actele de divort, in Germania (unde a fost domiciliul comun), sau in Bucuresti?
Buna ziua,
sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si multe bunuri pe care le ma de la parinti. Casatorie in cheiata in Romania. Ma intereseaza tutela copilului in caz de divort.
Cine ma poate sfatui ce sa fac?
Multumesc
Buna ziua,
un vecin din bloc ma abordeaza de fiecare data cand ma vede in curte- ultima tema este masina, se plange ca parchez necorespunzator si insista sa mut masina. Am constatat, evident , ca si alt vecin parcheaza exact ca si mine si este loc suficient.
Mai vine si la noi la usa la ore care pt. noi sunt nepotrivite, sub diverse pretexte (care in general ar putea astepta pana a doua zi). Noi avem copil mic si nu vrem sa fim deranjati aiurea.
As vrea sa stiu daca, in cazul in care nu va inceta, pot actiona in instanta si ce anume implica acest lucru.
Nu stiu la ce categorie se incadreaza acest mesaj, imi cer scuze daca aleg o categorie necorespunzatoare.
Va multumesc,
Oana
Buna ziua,
Blocul nostru are pe stanga apart. cu 3 camere si pe dreapta apart. cu 4. La renovarea blocului (respectiv fatada si acoperis) am insistat ca cei cu 3 camere sa plateasca mai putin, pt. ca apartamentel sunt mai mici. Nu s-a ajuns la un compromis, si am hotarat ca fatada de la 3 camere sa o plateasca cei cu 3 camere, respectiv fatada cu 4 camere sa plateasca cei cu 4 camere. Acoperisul am fost obligati sa-l platim in mod egal.
Problema e ca cei cu 3 camere au mai mult de reparat pe partea lor decat cei cu 4, si as dori sa stiu daca exista o solutie mai buna.
Va multumesc,
Oana
Buna ziua,
sunt trader , adica vand si cumpar valute, indici bursieri etc pe pietele financiare internationale. Nu am gasit un cod CAEN corespunzator, si as dori sa stiu daca as putea o forma juridica acestei ocupatii.